Po galingo pasirodymo 2017 metų Europos čempionate, kuriame užimta penkta vieta, aukštai pakilęs Latvijos krepšinis trenkėsi veidu į purvą, kuomet šalies nacionalinė komanda užkliuvo už planetos pirmenybių atrankos slenksčio.

Praėjus mėnesiui po paskutinių kvalifikacijos rungtynių viešai pratrūko ekipos veteranas J. Blūmas, tokį rezultatą pavadinęs nepateisinamu.

Kaltę 36-erių gynėjas, praeityje vilkėjęs ir tuomečio Vilniaus „Lietuvos ryto“ marškinėlius, vertė treneriams ir LBS, esą negerbiantiems žaidėjų.

J. Blūmas pateikė savo paties pavyzdį: neva lemiamose rungtynėse su juodkalniečiais jis buvo paliktas ant atsarginių suolo dėl to, jog prieš tai išsakė pastabų A. Vecvagarui.

„Tai nebuvo konfliktas, tiesiog išsakiau savo nuomonę apie vieną derinį, kuris man neatrodė efektyvus. Manau, kad mano – 17 metų Latvijai atidavusio krepšininko – statusas leidžia tai padaryti. Bandžiau padėti, tačiau tuomet buvau nustumtas į šalį.

Nebežaidžiau, nors buvau puikios sportinės formos, pasiruošęs turbūt geriausiai iš visų. Neperdedu taip sakydamas. Per visus dvejus atrankos ciklo metus buvau komandos branduolio dalis. Su manimi pasielgė nepriimtinai, nedorai. Mane pažemino taip, kad paskui dvi savaites negalėjau užmigti“, – skundėsi J. Blūmas.

Veteranas piktinosi ir dėl to, jog LBS niekaip nereagavo į situaciją komandoje bei jos fiasko.

„Niekas nieko nepripažino, neįvertino, neatsistatydino. Kalbu ne tik apie trenerį, bet apie visą vadovybę, apie tuos, kurie iš tikrųjų priėmė sprendimus. Liečiančius tiek mane, tiek visą rinktinę – jaučiu, kad tai nebuvo vien treneriai.

Tai – Latvijos krepšinio tragedija. Ir nėra ko dejuoti, jog trūko vieno ar kito žaidėjo. Aš esu įsitikinęs, kad net be Eurolygos atstovų privalėjome patekti į pasaulio čempionatą. Per karjerą esu patyręs daug nesėkmių, bet ši – skaudžiausia iš visų. Ir veikiausiai ne paskutinė, jeigu niekas ir toliau nesikeis“, – apmaudą liejo komandos kapitonas.

Vis dėlto bent jau į šį neįprastai atvirą komentarą buvo sureaguota labai greitai.

LBS prezidentas Valdis Voinis ketvirtadienį paskelbė, kad A. Vecvagaras daugiau netreniruos rinktinės.

44-erių specialistas, kurio sūnus Kasparas Vecvagaras žaidžia nacionalinėje ekipoje, postą užėmė nuo 2017-ųjų, kuomet pakeitė Ainarą Bagatskį. Baigusi galioti jo sutartis nebebus pratęsta.

V. Voinis pareiškė esantis įsitikinęs, kad nacionalinei komandai turėtų vadovauti Latvijos treneris, bet kategoriškai neatmetė ir galimybės samdyti specialistą iš užsienio. Anot jo, potencialios naujo vairininko kandidatūros bus vertinamos jau kitą mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)