Po pergalės „Žalgirio“ rūbinėje pakilią nuotaiką maišėsi su mintimis apie neaiškią komandos ateitį Eurolygoje. Likus dviem turams „Žalgiris“ dar turi galimybių prasibrauti į TOP-8, tačiau tam įtakos turi ir rezultatai kitose arenose.

„Sekame varžovus tikrai. Amerikoje yra „March madness“, o mes turime savo Kovo beprotybę. Mums kiekvienas rezultatas svarbus“, – neslėpė Antanas Kavaliauskas.

Vidurio puolėjas sužaidė antrąsias rungtynes po traumos ir per 14 minučių pelnė 6 taškus, atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 10 naudingumo balų.

„Jaučiuosi geriau kiekvieną dieną. Sunkiausia yra stebėti iš šalies. Ypač, kai komanda pralaimi, išvykose. Kai laimime, tikrai yra gerai, malonu tiesiog“, – sakė A. Kavaliauskas.

Dar vieną solidų pasirodymą surengė vis geriau komandoje besijaučiantis Deonas Thompsonas, puolėjas pelnė 12 taškų ir surinko 19 naudingumo balų. Ne kartą drebinęs varžovų krepšį dėjimas D. Thompsonas raktu į pergalę įvardino puikų komandos darbą gynyboje.

„Aš manau, kad mes tikrai puikiai žaidėme gynyboje, buvome aktyvūs gaudydami jų perdavimus, gerai vykdėme paruoštą gynybos planą prieš Tony Douglasą, jis tikrai gali būti rezultatyvus.

Brandonas Daviesas provokavo ankstyvas Michaelo Erico pražangas, kuris buvo tarp praėjusio turo naudingiausių krepšininkų. Užduočių gynyboje išpildymas mus pakylėjo ir puolime, dėl ko sugebėjome susikurti greitas atakas. Taip pat neleidome jiems atkovoti kamuolių po mūsų krepšiu, noriu pagirti Aaroną White'ą dėl puikaus darbo po lenta“, – sėkmės priežastis vardino D. Thompsonas.

Geru žaidimu nebestebinantis Marius Grigonis svarstė, kad pergalę komandai lėmė didesnis noras ir motyvacija.

„Pačioje pradžioje pabėgome ir atkirtome jų lyderius. Gal ir varžovai pabaigoje nelabai norėjo ir žaisti, jiems tos rungtynės nieko nereiškia, plius kelionė, tas viskas susidėjo. Mes tiesiog labiau norėjome laimėti“ , – įsitikinęs M. Grigonis, rungtynes baigęs pelnęs 11 taškų ir 13 naudingumo balų.


Visi žaidėjai vienbalsiai dėkojo sirgaliams, kurie iš 15 namų rungtynių 10 kartų išpirko visus bilietus.

„Sirgaliai yra nuostabūs, jie puikūs viso sezono metu. Jie vienodai palaiko mus nepaisant to, ar mums yra blogas laikotarpis ar geras. Tikiuosi, tai mums ne paskutinis mačas čia“, – sakė D. Thompsonas.

„Kai pradedi pirmauti 20 taškų, atsipalaiduoja tas krepšinis, pilna arena, norėjome fanams atsidėkoti, jie kuria fantastišką atmosferą“, – pritarė areną 4 tritaškiais ant kojų kėlęs A. Milaknis.
Žaidėjai neslepia, kad sugrįžti į areną Eurolygos kovoms dar norėtų. Palankiai susiklosčius paskutiniams turams, Kaunas vėl turėtų progą sausakimšai užpildyti „Žalgirio“ areną.

„Nelabai ką ten žiūriu į lentelę, nuo mūsų priklauso, ar laimėsime. Pasibaigs sezonas ir matysime, patenkame ar ne. Visi žinome, kad galimybių nedaug, ką mes šiuo momentu galime daryti, tą ir darome. Dar norėtųsi grįžti į areną sužaisti Eurolygos rungtynių, nes LKL mačai turbūt tiek žmonių arenoje nesutraukia. Bus sunku, tikrai. „Olympiakos“ reikės būtinai laimėti, reikės tinkamai nusiteikti. Šiuo metu reikia pailsėti, sužaisti su „Šiauliais“ ir tada galvoti toliau“, – sakė M. Grigonis.

„Yra pas mus žmonės, kurie skaičiuoja, žiūri. Mes, žaidėjai, aišku pasižiūrime, kokie galimi scenarijai. Bet dar anksti. Va, „Olympiakos“ turbūt pradėjo skaičiuoti ir „bam“ – minus 20, ir liūdni keliauja namo. Vyksime į Pirėjų, darysime, kas nuo mūsų priklauso, tada žiūrėsime, dievai mūsų pusėje ar ne“, – kalbėjo A. Milaknis.

Kitas rungtynes kauniečiai Eurolygoje žais kitą penktadienį Pirėjuje su netikėtai prieš „Gran Canarią“ kritusius „Olympiakos“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)