Ten vykusiose rungtynėse „Baskonia“ (15/13) ekipa 86:76 (22:18, 17:18, 25:17, 22:23) nugalėjo Eurolygos čempioną Madrido „Real“ (21/7) klubą ir tapo beveik nebepavejama žalgiriečiams.

Vienintelis scenarijus, pagal kurį „Žalgiris“ (13/15) dar teoriškai galėtų aplenkti „Baskonią“, dabar yra toks, kad būtina, jog su vienodu rezultatu finišuotų ne tik šios abi komandos, bet ir Pirėjo „Olympiakos“ ekipa. Be to, kitą savaitę žalgiriečiai OLY turėtų nugalėti bent 18 taškų skirtumu tam, kad išsiveržtų į priekį skaičiuojant visos šios trijulės tarpusavio taškų skirtumą.

Tiesa, net jeigu ir nepavyktų aplenkti baskų, „Žalgiris“ dar turi galimybių pavyti ir apšokti kitas į pirmąjį aštuntuką taikančias komandas bei pasigrumti dėl 7-8 pozicijų.

Šiuo atžvilgiu rezultatas Vitorijoje kauniečiams netgi palankus – penktadienį suklupęs „Real“ veikiausiai jau niekur nebepasijudins iš trečios vietos, tad paskutiniame ture, kai namuose priims būtent žaliai-baltus, galės nebesiplėšyti.

Tuo metu baskai reguliarųjį sezoną uždarys dvikovomis su Stambulo „Anadolu Efes“ ir Maskvos CSKA krepšininkais.

„Baskonią“ į svarbią pergalę penktadienį vedė: Luca Vildoza 20, Vincentas Poirier 19 (16 atk. kam.), Johanessas Voigtmannas 13 (12 atk. kam.), Marcelinho Huertas 12, Shavonas Shieldas 10 taškų.

„Real“ gretose dviženklį taškų skaičių surinko tik du žaidėjai: Trey'us Thompkinsas 17, Jaycee Carrollas 16 taškų. Visus 8 tritaškius prametęs Sergio Lullas sukrapštė viso labo 5 taškus.

Svečiai šiame mače vertėsi be Facundo Campazzo, Gabrielio Decko, Felipes Reyeso ir Walterio Tavareso, kuriems suteikta poilsio. Tik po 10 min. aikštėje praleido ir Anthony Randolphas bei Fabienas Causeuras.

Ne ką mažiau svarbią pergalę nei Baskijos atstovai įsirašė ir Atėnų „Panathinaikos“ (15/13) su Luku Lekavičiumi, kurie svečiuose 95:83 (23:20, 21:27, 28:17, 23:19) įveikė Milano „Armani“ (14/14) klubą su Mindaugu Kuzminsku.

Dabar PAO liko susitikimai namuose su „Real“ ir Podgoricos „Budučnost“, tad realu, kad dar bent vieną tašką graikai į savo kraitį tikrai įsidės, o tai automatiškai reikštų, kad su 16 pergalių jie taptų nebepasiekiami „Žalgiriui“, kuris maksimaliai pretenduoja į 15 laimėjimų. Taigi panašu, kad žalgiriečiams su tokiu rezultatu geriausiu atveju atitektų 8-tas laiptelis.

„Armani“ liko pasimatymai su dviem Stambulo pasididžiavimais – „Fenerbahče“ ir „Anadolu Efes“.

M. Kuzminskas su 17 taškų (2/4 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 7/7 baudos) per 25 minutes buvo ir rezultatyviausias, ir pats naudingiausias (6 atk. kam. 24 naud. bal.) šeimininkų žaidėjas.

16 taškų pridėjo Mike'as Jamesas, 12 – Jamesas Nunnally.

PAO gretose nesulaikomas buvo Nickas Calathesas, atseikėjęs net 27 taškus (12/17 dvitaškiai, 1/5 tritaškis), atlikęs 14 rezultatyvių perdavimų, atkovojęs 8 kamuolius bei surinkęs 39 naudingumo balus.

17 taškų pasižymėjo Keithas Langfordas, 15 – DeShaunas Thomas.

L. Lekavičius ant parketo tepraleido 39 sekundes.

Eurolygos turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)