Paskutinėse reguliaraus sezono rungtynėse namuose varžovai žalgiriečiams kėlė rūpesčių tik pirmąsias 4 minutes, į kurias buvo sureaguota spurtu 12:0.

Vėliau „žali ir balti“ nebeturėjo jokio vargo ir privertė svečius iš Turkijos patirti tą patį, kas prieš dvi savaites Kaune ištiko kitą Eurolygos autsaiderę Las Palmaso „Gran Canaria“.

Jau antrame kėlinyje visi 10 aikštėje pabuvojusių Š. Jasikevičiaus auklėtinių buvo atidarę savo taškų sąskaitas, paskutinio ketvirčio metu prie jų prisijungė ir Rokas Jokubaitis.

Lengvai ir saldžiai oponentų gynybą dorojęs „Žalgiris“ pagerino šio sezono pataikytų tritaškių (12), jo sirgaliai – decibelų rekordus.

O Selcuko Ernako treniruojamai komandai, šią savaitę namuose netikėtai palaužusiai Maskvos srities „Chimki“, mintis apie paskutinę viltį pakilti iš Eurolygos lentelės dugno labai greitai teko atidėti ateičiai.

„Puiki atmosfera, puikūs sirgaliai. Matėsi, kad visi yra pakylėti augančių šansų patekti į atkrintamąsias varžybas, ir tai lėmė skirtumą tarp abiejų komandų nusiteikimo šiam mačui, – įvertino turkas. – Oponentai išstūmė mus iš baudos aikštelės ir taip smarkiai apsunkino mūsų puolimą, kartu susikurdami aibę progų kontratakuoti.“

„Vis dėlto esame pirmi Eurolygoje pagal lankomumą, nepaisant sunkių momentų, kurių buvo šiame sezone. Iš paskutiniųjų stengiamės patekti į aštuonetą ir dėl savęs, ir dėl jų. Fantastiški fanai“, – sužavėtas buvo Š. Jasikevičius.

Ketvirtą kartą paeiliui laimėjęs „Žalgiris“ (13 pergalių/15 pralaimėjimų) turnyro lentelėje išlieka dešimtas, „Daruššafaka“ (4/24) – paskutinė 16-a. Iki reguliaraus sezono finišo lieka du turai, atsakysiantys į visus klausimus dėl atkrintamųjų varžybų dalyvių sąrašo.

Ir Š. Jasikevičius, anksčiau nesiimdavęs kalbėti apie matematinius skaičiavimus, dabar jau žada paanalizuoti situaciją lentelėje.

„Perskaičiau porą straipsnių su išvardintais variantais, ir jų buvo tiek daug, kad man galva svaigti pradėjo. Sąžiningai pasakysiu – nors turbūt jūs tuo ir netikėsite – skaičiavimais neužsiėmiau, nes tam nėra jokio tikslo. Dabar grįžęs namo pasižiūrėsiu, kas toje lentelėje dedasi“, – šypsojosi treneris.

– Kaip vertinate komandos žaidimą penktadienio rungtynėse? – paklausėme Š. Jasikevičiaus

– Šiuo metu žaidžiame neblogą krepšinį, mūsų kūryba žymiai geresnė nei viso sezono metu, ir tai aiškiai matosi. Visada smagu primesti šitiek taškų, ir visi prie to prisidėjo, galėjo pajusti tą puikią bangą.

Kas ją lėmė? Čia jokios paslapties – gynėjai dabar agresyvesni, geriau realizuoja žaidimo planą, randa galimybių atakuoti. Paprasčiausiai jie žaidžia žymiai geriau. Vieni atsigavo po traumų, kiti, atėję prieš šį sezoną, pagaliau perprato sistemą. Ir Deonas Thompsonas, prisijungęs vėliausiai, irgi jau duoda daug naudos. Logiškai atėjo momentas, kai visi galime mėgautis savo darbu.

– D. Thompsonas buvo vienas pagrindinių spurto pirmame kėlinyje iniciatorių.

– Toks vaizdas, kad jis kaskart atsirasdavo tinkamu laiku tinkamoje vietoje. Aišku, tai – veteranas, jaučia, kur reikia būti. Krepšinis – ne individualus sportas, visi penki čia turi veikti kaip kumštis. Turime būti tarsi geras lydinys, visi turi žinoti, ką atlikti kiekvienoje situacijoje, o tam reikia laiko.

– Turbūt džiaugiatės, kad tokios rungtynės be didelės įtampos leido suteikti progų ir po traumų bandantiems įsivažiuoti Nate'ui Woltersui bei Antanui Kavaliauskui?

– Labai svarbu, kad jie gavo galimybę pasireikšti. Nate'ui nesisekė Tel Avive, tuomet vyko tokia kova, kad privalėjau aikštėje laikyti tuos, kuriems ėjosi geriausiai. Nate'ui reikėjo tokių rungtynių kaip šiandien, tikėsimės, kad tai leis jam toliau dėti žingsnius į priekį.

– Ar pastaruoju metu patobulėjo ne tik komandos puolimas, bet ir gynyba?

– Manau, kad mes ir anksčiau apsigindavome. Net kai turėjome aibę traumuotų žaidėjų. Būtent gynyba mums tuomet ir leisdavo išsilaikyti rungtynėse iki galo, tik ji mus gelbėjo. O pasveikus ir sportinę formą įgavus traumuotiems žaidėjams, atsigavo ir puolimas.

– Ar stebėjotės vakarykščiu Pirėjo „Olympiakos“ krachu Gran Kanarijoje, kuris yra palankus „Žalgiriui“ siekiant kelialapio į atkrintamąsias varžybas?

– Visai nenustebino. Juk nuvyko ten be gynėjų, o dar ta šešių valandų kelionė. Gran Kanarija... Kol ten nuskrendi, net nebesinori žaisti. Pagalvokite, juk mes patys identiškoje situacijoje buvome.

Kauniečiams penktadienį dėl sveikatos problemų vis dar nepadėjo Paulius Jankūnas bei iki sezono pabaigos iš rikiuotės iškritęs Laurynas Birutis. „Daruššafaka“ vertėsi be Markelio Browno.

Primename, kad pirmojo rato komandų akistata Stambule baigėsi sunkia „Žalgirio“ pergale 75:71.

Kitas rungtynes kauniečiai po savaitės žais išvykoje su Pirėjo „Olympiakos“, kurį ketvirtadienį viena silpniausių Eurolygos ekipų „Gran Canaria“ sutriuškino 90:67. Tiesa, Davido Blatto auklėtiniams nepadėjo gynėjai Vassilis Spanoulis ir Janis Strelniekas.

Eurolygos turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)