Geriausias Eurolygos puolimas prieš geriausią Eurolygos gynybą. Nuo pat rungtynių pradžios aikštėje dominavo „Fenerbahče“ žaidėjai, baigiantis antrajam kėliniui savo persvarą padidinę iki 8 taškų.

Tačiau tuomet reguliariojo sezono lyderių puolimo mašina užstrigo ir neveikė apie 6 minutes.

Aikštės šeimininkai išnaudojo nesportinę Nicolo Melli pražangą prieš Nando De Colo galingu spurtu 14:0 po didžiosios pertraukos išsiveržė į priekį 41:35.

Gynybos gniaužtus suveržę svečiai sugebėjo išlyginti rezultatą (48:48).

CSKA susigrąžino iniciatyvą, tačiau fantastišką tritaškį per Nikitos Kurbanovo rankas pataikęs Ali Muhammedas likus žaisti 5 minutes vėl išlygino rezultatą (54:54).

Likus žaisti 25 sek. Corry Higginsas smeigė taiklų tritaškį ir išvedė CSKA į priekį 68:65. Paskutinių sekundžių dramoje Rusijos čempionams pavyko išsaugoti pergalę (70:68) savo rankose, tačiau Ž. Obradovičiaus auklėtiniai išsaugojo tarpusavio dvikovų pranašumą.

Pirmose tarpusavio rungtynėse Stambule „Fenerbahče“ šventė pergalę 79:75.

Jei abi komandos surinktų vienodai pergalių, aukščiau rikiuosis „Fenerbahče“ komanda.

CSKA laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 29:23, o „Fenerbahče“ netikėtai prastai metė tritaškius – 6/23 (26,1 proc.).

Maskvos CSKA: Willas Clyburnas 16 (8 atk.k.), Cory Higginsas 15, Sergio Rodriguezas 9, Alecas Petersas 8.

„Fenerbahče“: Nikola Kaliničius 17, Ali Muhammedas 15, Janas Vesely 10, Kostas Sloukas ir Nicolo Melli po 8.

Kitas rungtynes Maskvos CSKA žais išvykoje su Maskvos srities „Chimki“, o per paskutinį reguliariojo sezono mačą namie susidurs su Vitorijos „Baskonia“.

Stambulo „Fenerbahče“ kitą savaitę vyks į Milaną, kur susigrums su Mindaugu Kuzminsku ir „Armani“, o paskutines rungtynes žais namie su Tel Avivo „Maccabi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)