Trečiadienį „Žalgiris“ Tel Avive iškovojo įspūdingą pergalę (85:83) prieš „Maccabi“. Ketvirtadienio popietę kauniečiai grįžo į Kauną, o jau penktadienio vakarą laukia dar vienas Eurolygos iššūkis.

Svečiai – absoliutūs autsaideriai

Gruodį pirmojo rato dvikovoje žalgiriečiai svečiuose po įspūdingo lemiamo ketvirčio sugebėjo parklupdyti Stambulo ekipą 75:71.

„Daruššafaka“ yra absoliuti šio sezono autsaiderė. Turkijos klubo sąskaitoje vos 4 pergalės ir 23 nesėkmės. „Žalgiris“ (12/15) po pergalės Izraelyje pakilo į dešimtąją vietą.

„Daruššafaka“ Eurolygoje buvo pralaimėjusi septynis mačus iš eilės, bet vakar nutraukė šią seriją. Anksčiau šį sezoną Stambulo krepšininkai buvo suklupę ir 12 sykių iš eilės.

Turime atiduoti duoklę žiūrovams – tai, kad vyksta su „Žalgiriu“ šiais metais yra labai gražu. Kalbu apie išpirktus bilietus ir tai yra vienas iš svarbesnių šio sezono akcentų. Tikrai norisi padovanoti pergalę, o ir tos pergalės mums patiems labai reikia.
Šarūnas Jasikevičius

Tiesa, dalį dvikovų prieš pajėgius varžovus Turkijos klubas pralaimėjo labai nedideliu skirtumu: 4 taškais – Maskvos CSKA (svečiuose) ir Madrido „Real“, 2 taškais – Tel Avivo „Maccabi“, 5-iais – Stambulo „Anadolu Efes“.

Prasti popieriai „Daruššafaka“ komandai ir Turkijos čempionate, kur ji užima tik 10 vietą (8 pergalės, 12 pralaimėjimų). Ši ekipa laimėjo tik vieną iš pastarųjų penkių šios šalies pirmenybių dvikovų. Praėjusiame ture „Daruššafaka“ 81:87 turėjo pripažinti Stambulo BBSK, kuris yra priešpaskutinis, pranašumą.

Duoklė žiūrovams

Eurolygoje iš statistikos skaičių turkai gali pasigirti tik blokais, pagal kuriuos užima pirmąją vietą (vid. 3,8). Šioje srityje Turkijos ekipa akivaizdžiai lenkia visus klubus. Komanda dar neblogai kovoja dėl atšokusių kamuolių (vid. 34,7). Šioje kategorijoje stambuliečiai yra šešti.

Pagal daugelį kitų statistikos komponentų „Daruššafaka“ arba yra paskutinė, arba rikiuojasi tarp autsaiderių.

Akivaizdus Turkijos klubo puolimo lyderis yra įžaidėjas iš JAV Toney Douglasas. Jis pelno po 14,8 taško. Be to, jis atlieka po 4 rezultatyvaus perdavimo, sugriebia 3,3 kamuolio. Visų kitų krepšininkų rezultatyvumas yra vienženklis. Aukštaūgis amerikietis Jeremy Evansas renka 9,1 taško, atkovoja po 6 kamuolius. Buvęs Panevėžio „Lietkabelio“ narys Žanis Peineris įmeta 7,2 taško.

„Varžovas labai atletiškas, gerai kovojantis dėk kamuolių, gerai bėgantis į greitą puolimą. Tikrai pavojingas ir tai parodo vakarykštės rungtynės. Gal jie kažkiek nepastovūs, bet tikrai daug rungtynių pralaimėjo paskutinėmis minutėmis.

Bet kokiu atvejus svarbiausia žiūrėti į savo reikalus. Manau, kad turime atiduoti duoklę žiūrovams – tai, kad vyksta su „Žalgiriu“ šiais metais yra labai gražu. Kalbu apie išpirktus bilietus ir tai yra vienas iš svarbesnių šio sezono akcentų. Tikrai norisi padovanoti pergalę, o ir tos pergalės mums patiems labai reikia“, – grįžęs iš Tel Avivo kalbėjo „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

Treneris pastebėjo, kad Turkijos ekipos žaidimas daugiausiai remiasi gynėjų grandimi.

„Manau, kad jie žaidžia gana atvirą krepšinį, daug improvizuoja, bet vis tiek labai daug kas laikosi ant gynėjų. Taip, aukštaūgiai bando užsiimti gerą poziciją po varžovų krepšiu, bet vis tiek visam paradui vadovauja gynėjai.

Jie tikrai turi turi įdomių turkų žaidėjų, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį. Daugiau mažiau jų žaidimas išlieka tas pats. Kalbant apie pirmąją tarpusavio dvikovą, tai dabar jų treneris turi daugiau pasirinkimų. Tačiau žaidimas ir pagrindiniai akcentai lieka tie patys“, – teigė Š. Jasikevičius.

„Žalgiris“ su „Daruššafaka“ Eurolygoje susitiks ketvirtą kartą. Tarpusavio susirėmimuose 2:1 pirmauja kauniečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)