Šią statistiką papildė dramatiškos trečiadienio rungtynės, kuriose žalgiriečiai svečiuose 85:83 palaužė Tel Avivo „Maccabi“.

Trečiame ketvirtyje žydai dar turėjo 13 taškų pranašumą, bet mačo pabaigoje jau patys turėjo gelbėtis. „Geltoniesiems“ nepavyko, ir daug žadėjusi dvikova virto skaudžiu nusivylimu.

„Per daug klydome. „Žalgiris“ pakeitė gynybos sistemą, ėmė mus spausti, naudoti spąstus. Mes su tuo nesusidorojome“, – pirštu į 22 „Maccabi“ klaidas bedė vidurio puolėjas Tarikas Blackas.

„Neturiu abejonių – privalėjome nugalėti. Šią pergalę patys atidavėme varžovams. Ir aš dėl to taip pat esu kaltas, turėjau sužaisti geriau“, – graužėsi 18 taškų pelnęs, bet lemiamu metu grubiai suklydęs Scottie Wilbekinas.

Pergale prisipažino neabejojęs ir komandos vairininkas, kuris prisiėmė atsakomybę dėl rezultato.

„Mūsų sprendimai rungtynių pabaigoje nebuvo geri, leidome varžovams rinkti taškus. Dvikova neturėjo pakrypti tokia linkme, privalėjome laimėti.

Paskutinėms 5 minutėms pasirinkau į gynybą orientuotą žaidėjų penketą, bet jis nepasiteisino, leido „Žalgiriui“ sugrąžinti intrigą. Pripažįstu, kad tai galbūt buvo mano klaida, kad galbūt uždelsiau reaguodamas ir atlikdamas keitimus“, – apgailestavo I. Sfairopoulas.

Gailėtis yra dėl ko: „Žalgiris“ ne tik aplenkė „Maccabi“ turnyro lentelėje, bet ir sudavė didelį smūgį viltims reguliaraus sezono pabaigoje šoktelėti į geriausių aštuonetą.

Naujienų portalas one.co.il trečiadienio atomazgą pavadino „dideliu nusivylimu“.

„Turite su tuo susitaikyti: Eurolygos pasaka baigta. Nors teorinių galimybių dar liko, tai jau prilygtų stebuklui. Keisčiausia, kad net pirmaudama prieš „Žalgirį“ po pertraukos „Maccabi“ atrodė kaip komanda, netekusi vilties“, – įvertino one.co.il, taip pat atkreipęs dėmesį į didžiulį klaidų skaičių.

Ieškodama pakrikusio žaidimo priežasčių, Izraelio žiniasklaida svarsto apie trintį Tel Avivo klubo rūbinėje.

„Antroje rungtynių dalyje popieriai tampa prasti nebe pirmą kartą. Kai kas galvoja, kad dėl to atsakingas treneris, kuris nesugeba įvesti disciplinos į rūbinę. Ant „geltonųjų“ suolo yra problemų. Pavyzdžiui, Michaelas Rollas ir Johnas DiBartolomeo pabrėžtinai nerodo emocijų, nes kad ir kaip gerai besužaistų, jų minutės ant parketo – smarkiai apribotos. Nepatenkintas atrodo ir DeAndre Kane'as“, – analizuoja one.co.il.

Praėjusį lapkritį Neveną Spahiją pakeitęs I. Sfairopoulas atgaivino „Maccabi“ – komanda, kurią sezono pradžioje spardė visi, kas netingi, grįžo į lenktynes dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

Vis dėlto nykstančios galimybės pakilti iki pageidaujamos zonos silpnina graiko pozicijas. Tiesa, sirgaliai nuo jo, atrodo, dar nenusisuko.

Portalas sport5.co.il paskelbė apklausą teiraudamasis, ar „Maccabi“ kitame sezone toliau turėtų vadovauti I. Sfairopoulas – net 84 proc. respondentų atsakė į šį klausimą teigiamai.

„Matematiškai vis dar turime šansų, todėl kovosime iki pabaigos“, – apie Tel Avivo ekipos situaciją Eurolygoje atsiliepė pats 51-erių specialistas.

„Žalgiris“ pernai užbaigė ketverius metus trukusią jo karjerą „Olympiakos“ klube, eliminavęs graikus Eurolygos ketvirtfinalyje.

„Žalgiris“ galbūt išklibino ir I. Sfairopoulo kėdę Tel Avive – bent jau vietos žiniasklaida ima kelti tokius klausimus.

Nors to paties „Žalgirio“ dirigentas Š. Jasikevičius teigia nematantis jiems pagrindo. Spaudos konferencijoje po rungtynių paklaustas apie galimybę vieną dieną grįžti dirbti į miestą, kuriame tebėra numylėtinis nuo 2003-2005 metų, kaunietis purtė galvą.

„Maccabi“ turi puikų trenerį“, – kelissyk pakartojo Šaras.

Primename, kad trečiadienį „Žalgiris“ turnyro lentelėje pasivijo ir aplenkė „Maccabi“. Abiejų ekipų sąskaitoje yra po 12 pergalių ir 15 pralaimėjimų, Kauno klubas klasifikuojamas 10-oje vietoje, įveikti varžovai – laipteliu žemiau. Iki reguliaraus sezono pabaigos lieka trys turai.

Pirmojo rato akistatą gruodį Kaune laimėjo šeimininkai rezultatu 80:73.

Jau penktadienį „Žalgirio“ laukia dar vienas Eurolygos mačas: namuose su absoliučia turnyro autsaidere Stambulo „Daruššafaka“.

Eurolygos lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)