Po treniruotės B. Daviesas šyptelėjo – galbūt ateityje tolimi metimai papildys jo ginklų arsenalą, o trečiadienį Brandono laukia nelengvos užduotys po abiejais aikštės krepšiais.

„Žalgirio“ bokštas grumsis su varžovų aukštaūgiu Tariku Blacku, kuris yra vienas kertinių žydų ekipos žaidėjų, ir, anot Šarūno Jasikevičiaus, puikiai išnaudoja gynėjų veržlumą bei kūrybą.

Kai tokia turnyro lentelės situacija, tas slėgis bus vienodas ir mums, ir varžovams. Esminis dalykas, kas geriau jį atlaikys.
Antanas Kavaliauskas

Eurolygos svetainė, anonsuodama šį mačą, teigė, kad būtent B. Davieso ir T. Blacko akistata gali būti esminė trečiadienio rungtynių paveiksle.

„Maccabi“ aukštaūgio, kuris į Tel Avivą atvyko po ketverių metų NBA, debiutas Eurolygoje šiame sezone tikrai neprisvilo: 10,6 taško per mačą, 5,4 atkovotų kamuolių ir 20 mačų starto penkete iš jo 22-ų žaistų rungtynių.

B. Daviesas šiemet įrodė, kad pernykštis jo sėkmingas žaidimas – joks atsitiktinumas: Brandonas žaidė visuose Eurolygos mačuose, iš jų 25 pradėjo starto penkete, pelno po 14,2 taško, atkovoja po 5,5 kamuolio ir atlieka po 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

„Iki reguliariojo sezono pabaigos liko tik ketverios rungtynės. Galima sakyti, kad čia yra tarsi mūsų finalo ketvertas. Žiūrime į trečiadienio akistatą, ji dabar mums svarbiausia, laukia kietas mūšis, bet mes esame tam pasiruošę“, – po treniruotės Krepšinis.lt kalbėjo B. Daviesas.

Kai gruodį Tel Avivo klubas atvyko į Kauną, „Maccabi“ išgyveno trenerių kaitą. Neseniai prie ekipos buvo prisijungęs I. Sfairopoulas, varžovai bandė priprasti prie naujo trenerio stiliaus, gerinti savo žaidimo braižą.
Antanas Kavaliauskas

„Tai puikus žaidėjas, puikiai šiame sezone įsiliejęs į „Macabi“ gretas. Tai vienas svarbiausių ekipos krepšininkų, kertinė figūra aikštėje. Jei jis gerai žaidžia, tada ir visa komanda rungtyniauja gerai.

Bet turime gynybos planą prieš jį, svarbu nesuteikti jam laisvės, stengtis išmušti jį iš ritmo, gerai atitverti jį nuo krepšio, tokiu atveju jo pranašumai liks neišnauoti, o mums bus tik lengviau. Turėsiu savo užduotis žaidžiant prieš jį, atidžiai analizavome varžovų žaidimą, tad man jis aikštėje jokia mįslė“, – apie būsimą akistatą T. Blacku kalbėjo B. Daviesas.

Tarik Black

Anot „Žalgirio“ bokšto, svečius pasitiks aikštės šeimininkų sirgalių spaudimas. „Maccabi“ fanai garsėja puikiu palaikymu, tačiau daugelis žalgiriečių žino, ką reiškia žaisti Tel Avive.

„Tikėtina, kad bus sausakimša arena, sirgaliai sukurs triukšmingą atmosferą, kuri suteiks varžovams papildomos energijos. Svarbu mačo pradžioje neleisti „Maccabi“ susikrauti didesnio pranašumo, kitu atveju šeimininkai įgytų pasitikėjimo savo jėgomis ir būtų sunku juos sustabdyti.

Aš manau, kad įtampą jausime ne tik mes, bet ir „Maccabi“, kuriai tai taip pat lemiamas mačas ir dar savų žiūrovų akivaizdoje. Kartais tai prideda papildomo spaudimo, kuris gali pakišti koją ant parketo.

Žvelgiant iš mūsų pusės, džiugu, kad į rikiuotę grįžo Antanas Kavaliauskas, tai mūsų ekipai suteiks daugiau galimybių trečiadienio kovoje. Esame gerame ritme, norime pratęsti tą sėkmingų rungtynių seriją ir čia, Tel Avive“, – kalbėjo B. Daviesas.

Laimėti Tel Avive – joks stebuklas

A. Kavaliauskas šiame sezone dėl sveikatos problemų praleido 12 rungtynių. Sausio pradžioje „Žalgirio“ puolėjui buvo atlikta pilvo sienos operacija.

Buvo prognozuota, kad krepšininkas į rikiuotę grįš tik kovą, bet laiką pralenkęs A. Kavaliauskas sausio gale jau padėjo ekipai mūšyje su „Chimki“.

Bet po mėnesio aukštaūgis vėl atsidūrė „Žalgirio“ medicinos specialistų rankose – krepšininką sustabdė blauzdos raumens patempimas.

Dabar A. Kavaliauskas – vėl Š. Jasikevičiaus taktinio plano schemose.

„Prisijungus prie komandos nuotaika puiki, o savijauta – kaip ir po traumos, atrodo, viskas tvarkoje, nors dar trūksta to rungtynių ritmo“, – prieš „Žalgirio“ treniruotę Tel Avive kalbėjo „Žalgirio“ bokštas.

O jo pagalbos ekipai tikrai gali prireikti. Anot Š. Jasikevičiaus, „Maccabi“ komanda tikrai labai aukšta, startinis penketas tiesiog įspūdingas, tačiau iš kitos pusės tai mobili ekipa, kuri visas 40 minučių keičiasi ginamaisiais.

„Svarbiausia, mums patiems reikia žaisti kietą, fiziniu kontaktu paremtą krepšinį, stabdyti jų žaidėjus, nedaryti daug klaidų, tokiu atveju turėsime savų šansų.

Galima sakyti, finalo ketvertas mums prasideda čia, kai kiekvienas likęs mačas – lemiamas“, – sakė A. Kavaliauskas.

Anot aukštaūgio, „Maccabi“ po pralaimėjimo Kaune gruodžio antroje pusėje (73:80) pagerino savo žaidimą, o to priežastis – nuo lapkričio pabaigos ekipai vadovaujantis graikas Ioannis Sfairopoulas.

„Kai gruodį Tel Avivo klubas atvyko į Kauną, „Maccabi“ išgyveno trenerių kaitą. Neseniai prie ekipos buvo prisijungęs I. Sfairopoulas, varžovai bandė priprasti prie naujo trenerio stiliaus, gerinti savo žaidimo braižą.

Dabar jie pakankamai gerai supranta, ko reikalauja strategas ir tikrai žaidžia daug geriau“, – kalbėjo A. Kavaliauskas. Anot jo, abi komandos jaus panašų spaudimą prieš šį mačą.

„Kai tokia turnyro lentelės situacija, tas slėgis bus vienodas ir mums, ir varžovams. Esminis dalykas, kas geriau jį atlaikys.

Pergalė Tel Avive nėra joks stebuklas. Čia laimėjome prieš dvejus metus, tiesa, gal tada nebuvo tokio didelio „Maccabi“ sirgalių palaikymo.

Pernai ir šiemet Tel Avivo ekipos fanai išties sukuria gerą atmosferą, lengva čia niekam nėra“, – teigė A. Kavaliauskas, kuris puikiai pamena prieš porą sezonų nutrauktą prakeiksmą.

Tą 2017-ųjų kovo 23-ios vakarą žalgirietis buvo vienas svarbiausių pergalės kalvių, pelnė 14 taškų, o „Žalgiris“ po 12 metų pertraukos 93:77 įveikė „Maccabi“ varžovų tvirtovėje.

Apskritai tai buvo vos antroji žalgiriečių pergalė svečiuose. Pirmą kartą žaliai balti varžovų aikštėje triumfavo 2004 metų gruodžio 23 dieną (104:102).

Rungtynių Tel Avive mačo pradžia – 21.05 val.

Eurolygos rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmestų, praleistų taškų santykis):

1.Fenerbahce *234252
2.CSKA *216179
3.Real *206249
4.Anadolu Efes1710133
5.Barcelona161157
6.Armani Olimpia141236
7.Olympiakos141327
8.Baskonia141277
9.Panathinaikos13134
10.Maccabi1214-5
11.Bayern1215-60
12.Žalgiris1115-3
13.Chimki917-88
14.Gran Canaria720-280
15.Budučnost621-281
16.Daruššafaka323-297

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)