JAV nacionalinė komanda, kuriai per pirmenybes Kinijoje vadovaus ilgametis San Antonijaus „Spurs“ strategas Greggas Popovichius, jau yra paskelbusi išplėstinį 36 kandidatų sąrašą, nusėtą ryškiausiomis NBA žvaigždėmis.

O po praėjusį šeštadienį įvykusios turnyro burtų traukimo ceremonijos savo ketinimus dalyvauti čempionate patvirtino J. Hardenas.

„Žinoma, noriu žaisti Kinijoje. Juk būtent tai ir mėgstu daryti labiausiai, o taip pat – atstovauti savo šaliai. Ne visi sulaukia tokios progos. Jeigu ji pasitaikys man, tikrai ja pasinaudosiu“, – pažymėjo Hjustono „Rockets“ gynėjas, padėjęs komandai apginti titulą 2014 metais Ispanijoje.

Tuo metu L. Jamesas galutinio atsakymo duoti neskuba.

Dukart olimpinis čempionas planetos pirmenybėse iki šiol nėra triumfavęs. 34-erių krepšininkas neslepia, jog ateinančią vasarą pirmiausia norėtų skirti laiko poilsiui, tačiau prasti Los Andželo „Lakers“ ekipos rezultatai gali padėti jam suderinti atostogas su kelione į Kiniją.

„Lakers“ Vakarų konferencijoje užima tik 11-ą vietą ir rizikuoja baigti sezoną jau balandžio viduryje.

„Savaime aišku, galvoju apie čempionatą. Kalbant apie vasarą, pirmas dalykas, kuris man ateina į galvą, yra poilsis. Per 16 savo karjeros metų sužaidžiau nemažai minučių, tad būtų gerai kelis mėnesius pasirūpinti savo kūnu“, – dėstė L. Jamesas.

JAV rugsėjo 1 d. startuos E grupėje kartu su Turkija, Čekija ir Japonija.

Kelialapį į Kiniją amerikiečiai pelnė laimėję Amerikos zonos atrankos varžybas, kuriose žaidė komanda, sudaryta daugiausiai iš antrinės NBA G lygos atstovų. Ekipą laikinai treniravo Jeffas Van Gundy, perėmęs postą iš ilgamečio rinktinės stratego Mike'o Krzyzewski.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)