Jau pirmajame kėlinyje į priekį nuskuodę žalgiriečiai surakino aukštaičių puolimą taip, kad pastarieji 10 taškų ribą pasiekė tik antrojo kėlinio viduryje, 14 -ąją rungtynių minutę rezultatas buvo 32:11. Vėliau žaidimas išsilygino ir „Žalgiris“ nesunkiai pasiekė pergalę 88:70.

Kauniečių gretose visi aikštelėje pasirodę žaidėjai pelnė taškus, o pasiekus didelę persvarą „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius daugiau laiko leido žaisti jaunimui.

„Graži pergalė. Malonu, kad kontroliavome rungtynes nuo pat pradžių. Pradėjome su geru mentalitetu.

Gal momentais jautėsi, kad po Eurolygos mačo buvome kiek pavargę, bet iš esmės žaidėjų pastangos ir mentalitetas turėtų džiuginti“, – po mačo kalbėjo Š. Jasikevičius.

Kauno komandoje dėl traumų vis dar negali rungtyniauti Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas. Š. Jasikevičius kol kas gerų žinių dėl šių žaidėjų dar neturi.

„Nežinome, sekmadienį laisvadienis. Pirmadienį atėję jie bandys treniruotis. Esame bandymų laikotarpyje, tie žaidėjai ateina – pabando ir eina atgal į štanginę.

Panašiai ir pirmadienį bandysime“, – teigė Š. Jasikevičius.

Traumuotų žaidėjų netektį stengiasi pasinaudoti iš dublerių atėjęs jaunimas. Rokas Jokubaitis, Erikas Venckus ir Lukas Uleckas šiame mače žaidė nuo 18 iki 24 minučių. R. Jokubaitis pelnė 11, E. Venckus – 4, L. Uleckas – 8 taškus.

Po rungtynių Šaras liko patenkintas jų pasirodymu ir pažymėjo, kad šį sezoną dublerių komanda irgi kenčia dėl pagrindinės komandos problemų. „Žalgirio“ dubleriai baigė savo pasirodymą NKL čempionate.

„Manau, kad Rokas žaidė tikrai solidžiai, gerai vadovavo. Kiti du irgi davė naudos. Norėtųsi jiems daugiau duoti pasižaisti, bet nelabai situacija leidžia.

„Žalgirio“ pagrindas yra pirmoji komanda. Kadangi šiemet turime tiek problemų su traumomis, dėl to ir dubleriai kenčia. Tie žaidėjai turi pas mus būti, padėti ir treniruotėse, todėl ta situacija tokia nedėkinga“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

G. Petrauskas: rezultatas dar neatspindi žaidimo

Tuo metu po pralaimėtų rungtynių Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ vyriausias treneris Gediminas Petrauskas buvo itin nusivylęs savo komandos pasirodymu.

„Sveikinimai „Žalgiriui“ su pelnyta pergale. Pralaimėjome visos srityse, tiek procentais, tiek kamuoliais. Tikrai, labai slogi nuotaika po šių rungtynių.

Aš asmeniškai nebuvau išsigandęs, reikia žaidėjų klausti, tikrai neatpažinau savo komandos. Gal treneriai kažką ne taip pasakėme, ko tikėtis iš tų rungtynių, kaip reikia žaisti su Eurolygos komanda.

„Žalgiris“ žaidė agresyviai ir nuopelnai jiems. Tu gali pralaimėti Žalgiriui taktiškai, taiklumu ar dar kažkuo. Bet kai žaidėjai nežino kurioje pusėje namai, tai daug ką pasako. Psichologija.

Komanda atrodė tragiškai, atvirai, rezultatas dar neatspindi žaidimo, neturėjome tiek įmesti, taip žaisdami galėjome daugiau pralaimėti.

Ir tai ne dėl to, kad neturėjome šiandien pirmo numerio. Turime kitus žmonės ir jie turi pavaduoti. Aš tikrai tikėjausi, kad mes galime kovoti, nekalbu apie taškų skirtumą.

Gali kovoti ir pralaimėti 18 taškų skirtumu ir sakyčiau, kad šaunuoliai, gerai dirbome, stengėmės kovojome, vis tiek lygių skirtumas yra.

Ne taškų skirtumas jaudina, o pats žaidimas“, – apmaudo po pralaimėjimo neslėpė G. Petrauskas.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškai):

1.ŽALGIRIS223
2.NEPTŪNAS195
3.RYTAS186
4.LIETKABELIS1410
5.PIENO ŽVAIGŽDĖS1411
6.JUVENTUS1015
7.DZŪKIJA816
8.SKYCOP816
9.ŠIAULIAI520
10.NEVĖŽIS420

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)