Kovo 16 dieną 8 tūkst. vietų Šendženo „Bay“ arenoje vyksiančiame šou, kaip skelbia FIBA, visi bilietai parduoti. Ceremonijos veidai bus karjerą baigusi NBA žvaigždė Kobe Bryantas, pasaulio čempionato ambasadorius Yao Mingas ir amerikiečių atlikėjas Jasonas Derulo.

Pirmą kartą Kinijoje vyksiantis pasaulio krepšinio čempionatas brėžia naują brūkšnį – pirmą kart FIBA turnyro dalyvių skaičių išplėtė iki 32, rungtynės vyks aštuoniuose miestuose, o naujieji čempionai bus karūnuoti rugsėjo 15 dieną Pekine.

„Mus sujaudino, kad Šendžene vyksianti burtų traukimo ceremonija sulaukė tokio dėmesio. Rengiant pirmą tokį turnyrą jaučiame didelį jaudulį ir daug lūkesčių. Bilietų pardavimo rekordai rodo, kad turnyras yra to vertas“, – kalbėjo FIBA prezidentas Horacio Muratore.

Burtų traukimo ceremonija – tik viena sudėtinių FIBA pasaulio čempionato trijų dienų šventės dalių.

Kaip skelbia FIBA, prieš burtų traukimo ceremoniją visos komandos suskirstytos pagal reitingą į 8 krepšelius po 4 komandas.

FIBA pasaulio krepšinio čempionato burtų traukimo krepšeliai

Pasaulio čempionato šeimininkai kinai pateko į pirmą krepšelį kartu su JAV, Ispanijos ir Prancūzijos rinktinėmis. Lietuva pateko į antrąjį krepšelį kartu su Serbija, Argentina ir Graikija.

Gera žinia, Dainiaus Adomaičio auklėtiniai grupių etape nesusidurs su pajėgiausio 1 krepšelio komandomis. Lietuvių varžovai bus iš 3, 6 ir 7 krepšelių.

Procedūros eiga:

1, 4, 5 ir 8 krepšeliai bus paskirstyti į A, C, E ir G grupes.

2, 3, 6 ir 7 krepšiai bus paskirstyti į B, D, F ir H grupes.

Taip pat bus traukiami burtai, kokią poziciją rinktinės užims grupėje, tai padės nustatyti ir rungtynių tvarkaraštį.

Antrame etape, į kurį pateks po dvi geriausias grupių komandas, bus suformuotos naujos grupės, kur A grupė susitiks su B grupe, C su D, E su F ir galiausiai G su H grupe.

Skirstant rinktines į grupes bus tam tikrų išimčių, pavyzdžiui, dvi dalyvės iš Amerikos kontinento negali būti vienoje grupėje.

Kinijos rinktinė automatiškai gaus vietą A grupėje, kuri žais Pekine.

Lietuvos rinktinė pirmajame grupių etape po burtų ceremonijos gali atsidurti Vuhane (B grupė), Fošane (D grupė), Nandžinge (F grupė) arba Donguane (H grupė).

FIBA pasaulio čempionatas Kinijoje vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis.

Penktadienį FIBA ir „Molten“ pristatė oficialų pasaulio krepšinio čempionato kamuolį „Molten BG5000“. Kaip rašo organizatoriai, tai naujos kartos kamuolys, kurio debiutas numatytas Kinijoje vyksiančiose planetos pirmenybėse.

Oficialus 2019 metų pasaulio krepšinio čempionato kamuolys "Molten BG5000"

Japonų gamintojas ir FIBA šio kamuolio atsiradimui skyrė kelis pastaruosius metus. Jo paviršius neslysta, net jei patenka drėgmė ar prakaitas. Kamuolys minkštesnis nei jo pirmtakai ir lengviau kontroliuojamas aikštėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)