Tiesa, kaip ir ne pirmą kartą šį sezoną, ilgai pirmavę ir net 18 taškų skirtumą rungtynėse turėję Lietuvos čempionai neišvengė duobės – pabaigoje vertė griebtis sirgalius už galvų.

„Negaliu sakyti, kad atsipalaidavome, juk ateina žiūrovai, negalime to daryti. Tiesiog toks krepšinis, kartais negalima išlaikyti tos persvaros, turime įjungti galvas gale ir išlaikyti žaidimo planą. Manau, apskritai buvo geros rungtynės. Visi patenkinti, laimėjome daugiau nei pralaimėjome išvykoje, smagu“, – po rungtynių kalbėjo vienas iš rungtynių didvyrių Marius Grigonis.

Kauniečių gretos gynėjas buvo rezultatyviausias ir naudingiausias žaidėjas. Jis pelnė 18 taškų, 4 atkovotus kamuolius ir 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 22 naudingumo balus.

„Gera energija nuo pat pradžių, ypač gynyboje žaidėme gerai, laikėmės plano ilgą rungtynių laiką. Momentais tie sprendimai nebuvo labai geri, kartais varžovai gerai pataikė, nubaudė mūsų gynybinius sprendimus tritaškiais.

Šiaip energija tikrai buvo gera, tik per anksti pradėjome saugoti rezultatą“, – rungtynes apibendrino ketvirtajame kėlinyje du svarbius tritaškius įskraidinęs ir iš viso 10 taškų surinkęs Edgaras Ulanovas.

Pirmoje rungtynių dalyje puolime „Žalgirį“ į priekį traukė Brandonas Daviesas. Jis po antro kėlinio buvo surinkęs 16 taškų. Tiesa, antroje dalyje aukštaūgis taškų nepelnė ir tokie patys skaičiai liko ir po rungtynių.

„Pirmoje pusėje jie leido man žaisti daugiau vienas prieš vieną, o paskui pradėjo keistis ginamaisias žaidėjais. Turėjau daugiau dalintis kamuoliu. Antroje pusėje reikalai pajudėjo ne itin gera linkme. Praradome kelis svarbius kamuolius. Gerai, kad neblogai vykdėme žaidimo planą, dėl to pavyko laimėti“, – po pergalingų rungtynių sakė B. Daviesas.

Pirmoje dvikovoje Miunchene „Žalgirį“ į neviltį varęs Derrickas Williamsas šį kartą buvo sustabdytas. Puolėjas pelnė 10 taškų. Puikią gynybą prieš varžovų lyderį žalgiriečiai įvardino kaip viena iš pergalės sudedamųjų dalių.

„Matėte, kad visi mes prieš jį gynėmės. Vis tiek, antrasis šaukimas, vienas prieš vieną būtų sunku sustabdyti, manau, mes gynėmės prieš jį gerai. Miunchene jis įmetė daug sunkių metimų, o paskui atsirišo rankos ir primetė, šiandien to nebuvo“, – sakė M. Grigonis.

„Aaronas White'as atliko puikų darbą, taip pat ir Deonas Thompsonas. Jie atidavė daug jėgų gynyboje. Jis tikrai puikus puolėjas. Pavyko išpildyti užduotis kurias turėjome gindamiesi prieš jį“, – komandos draugus gyrė B. Daviesas.

E. Ulanovas teigė noromis ar nenoromis pasižiūri į komandos pozicijas Eurolygos turnyrinėje lentelėje.

„Žalgirio“ rungtynių su „Bayern“ pabaigoje buvo svarbu neprisileisti varžovų arčiau nei per 4 taškų atstumą, kuriuo kauniečiai nusileido bavarams išvykoje.

Po pergalės menka viltis patekti į atkrintamąsias „Žalgiriui“ vis dar yra.

„Žinojome pabaigoje kad sumetus abi baudas negalime duoti jiems mesti iš toli, tai akcentavo ir treneriai. Galimybė visada yra, o kol ji yra, stengsimės ja pasinaudoti. Dėl to Eurolyga ir yra įdomi, visada ji tokia ir būdavo, galbūt šiemet lentelės viršuje esančios komandos anksčiau pabėgo. Vidurys žaidžia apylygiai, dėl to tik smagiau“, – lentelės peripetijas apibūdino E. Ulanovas.

„Manau, kad niekas apie tai negalvoja. Aišku, fanai ir visi ekspertai dar kažko tikisi. Aš žaidžiu kiekvienas rungtynes, kai baigsis sezonas, matysime, patekome ar ne. Kiekvienose rungtynėse bandome kautis, stengiamės išpildyti trenerio nurodymus ir laimėti. Gal viskas sukris, bus labai super“ , – apie galimybes patekti į TOP-8 kalbėjo E. Ulanovas.

Po traumos į rikiuotę grįžęs Nate'as Wolterasas rungtynėse težaidė 8 minutes ir pelnė 2 taškus, o prieš vieną minutės pertraukėlę gavo aštrių Šarūno Jasikevičiaus pastabų.

„Nedaug jį naudojome, jis tik antradienį pradėjo treniruotis. Natūralu, kad jis šiandien daug naudos neduotų, nebent dėl rotacijos, Mes jo nespaudžiame, su kiekviena diena jis sugrįš ir pamatysime senąjį N. Woltersą“, – sakė E. Ulanovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)