„Žalgiris“ (11 pergalių/15 pralaimėjimų) ketvirtadienį namuose pranoko „Bayern“ (12/14) rezultatu 85:79.

Trečiame kėlinyje šeimininkai pirmavo net 18 taškų. Ir nors mačo pabaigoje Vokietijos čempionai ėmė pavojingai artėti, revanšą Kauno ekipa pasiekė didesniu skirtumu nei pralaimėjo išvykoje.

„Puiki pergalė, 33 ar 35 minutės puikaus krepšinio. Manau, buvome geresnė komanda. Kol nepagalvojome, kad darbas padarytas, tuomet prasidėjo dvejonės, sustojome, varžovai labai grėsmingai priartėjo. Tai jau ne kartą pakišo koją šiame sezone, reikia tai taisyti.

Bet svarbiausia, kad ilgomis atkarpomis sugebame vykdyti žaidimo planą, ir gynėjų darbas būna puikus: šįkart jie organizavo žaidimą, kūrė. Kitiems reikėjo tik prie to prisidėti“, – rungtynes apžvelgė Š. Jasikevičius.

Būtent perimetro žaidėjų sportinę formą jis laiko priežastimi, leidusia tęsti triuškinančiomis pergalėmis prieš Las Palmaso „Gran Canaria“ ir Vilniaus „Rytą“ praėjusią savaitę prasidėjusią gerų rungtynių seriją.

„Treniruočių procesas, žaidimo planai nuo ankstesnių skiriasi mažai kuo. Bet darome mažiau klaidų, ir gynėjai kuria žaidimą sėkmingiau. Leo Westermannas pataiko ir juda vis geriau, Thomasas Walkupas žaidžia puikią atkarpą, Marių Grigonį matome kaip vieną komandos lyderių. Kai gynėjai prisijungia prie Brandono Davieso, žaidimas jau visai kitas, kamuolys „vaikšto“ aplink perimetrą, prasideda kūryba ir nereikia visko vien iš po krepšio „versti“. Atrodome labai gražiai, reikia taip tęsti“, – analizavo „Žalgirio“ strategas.

– Kalbant apie B. Daviesą, visus 16 taškų jis surinko iki pertraukos, o po jos buvo „tuščias“. Kas tai lėmė?

– Brandonui kelis kartus buvo sakyta, kad reikia žaisti pagal tas pačias taisykles. Vėliau jis ėmė labiau remtis savo energija, o ne galva, „laužė“ prieš kelis varžovus. Reikia pasitikėti komandos draugais, numesti kamuolį. Aišku, jie irgi turi atsidengti.

Kitas dalykas, ir varžovai nekvaili, 16 taškų iki pertraukos pelniusiam žaidėjui jie neleis baigti mačo su 32 taškais. „Bayern“ dvigubino gynybą prieš Brandoną, apsunkino jam gyvenimą. O jis prie to nelabai prisitakė, perskubėdavo.

– Nate'as Woltersas pasveiko, bet žaidė dvigubai mažiau už įžaidėjo funkcijas dabar atliekantį Th. Walkupą. Jam dar reikia įgauti sportinę formą, ar taip ėmėte pasitikėti Th. Walkupu?

– Manau, Thomasas sužaidė puikiai abiejose aikštės pusėse, kartu su Leo vedė komandą į priekį. O Nate'ui dar reikia pajusti žaidimo ritmą. Kaip bus ateityje? Reaguosime į situaciją. Dabar porą savaičių žaidžiame neblogą krepšinį, nėra tikslo kažko ardyti.

– Derrickas Williamsas pirmose rungtynėse į „Žalgirio“ krepšį sumetė 27 taškus, o Kaune tenkinosi 10. Pakeitėte gynybą prieš jį?

– Supratome, kaip jį dengiant galima rizikuoti, o kaip geriau nereikia. Miunchene jam leidome ir mesti, ir veržtis. Negalima visko leisti. Šiandien bandėme neleisti mesti, vertėme veržtis ir kontroliavome jį labai gerai. Ypač turint omenyje, kad D. Williamso tiesioginiai oponentai buvo žemesni ir fiziškai silpnesni.

– Regis, subarėte Edgarą Ulanovą po vieno netaiklaus tritaškio metimo.

– Nei jam, nei kitiems nepriekaištauju už netaiklius tritaškius. Edgaras gerai meta iš statiškos padėties, bet turi suprasti, kada gali „centruoti“. O jo metimai paskutiniame kėlinyje mums buvo didžiulis postūmis.

– Kaip dabar apibūdintumėte padėtį turnyro lentelėje?

– Nereikia jos apibūdinti, kitas varžovas – Tel Avivo „Maccabi“. Nėra jokio skirtumo, kokie mūsų šansai, vis tiek žaisime lygiai taip pat. Turnyro lentelėje mes galime kontroliuoti tik save.

Ketvirtadienį į kauniečių rikiuotę grįžo Nate'as Woltersas, bet užribyje dėl traumų liko Antanas Kavaliauskas, Paulius Jankūnas ir Laurynas Birutis.

Turnyro lentelėje „Žalgiris“ toliau laikosi 12-as, bet iki minimumo sumažino atsilikimą nuo 11-os vietos, kurią užima būtent „Bayern“. Iki reguliaraus sezono pabaigos lieka keturi turai.

Primename, kad praėjusį gruodį pirmoji komandų tarpusavio akistata Miunchene baigėsi bavarų pergale 88:84.

Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia dvi Eurolygos akistatos: trečiadienį išvykoje su Tel Avivo „Maccabi“ ir penktadienį namuose su Stambulo „Daruššafaka“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)