Visa virtine arbitrų klaidų pažymėtą ir skandalu pasibaigusį Karaliaus taurės finalą vasario viduryje 94:93 laimėjo „Barcelona“.

Didžiausios aistros tuomet kilo dėl arbitrų sprendimo įskaityti Ante Tomičiaus dvitaškį metimą, kurį paskutinėmis sekundėmis blokavo Anthony Randolphas.

Po šių rungtynių „Real“ klubas netgi ėmė gąsdinti pasitrauksiantis iš Ispanijos čempionato ir ateityje žaisiantis vien tik Eurolygoje, o reaguodama į susidariusią situaciją ACB lyga visus tris mačui vadovavusius arbitrus – Carlosą Garcia Gonzalezą, Miguelį Angelį Perezą ir Benjaminą Jimenezą Trujillo – suspendavo keturiems šalies pirmenybių turams.

Prabėgus beveik mėnesiui po incidento ir aistroms kiek nurimus, savo vertinimą dėl rezonansinių įvykių pateikė buvęs „Barcelonos“ ir „Panathinaikos“ treneris, dabar darbo neturintis 46-erių X. Pascualis.

Duodamas interviu „Europa Press“, katalonas pasipiktino ispanų reakcija į įvykius ir užstojo atpirkimo ožiais padarytus arbitrus.

„Panašu, kad esame idiotų visuomenė, negalinti suprasti, jog egzistuoja žmogiškų klaidų tikimybė. Klysta visi – treneriai, žaidėjai, arbitrai, klubų vadovai, publika. Visas pasaulis gali klysti. Taip, šioje situacijoje buvo padaryta klaidų, klaidų iš įvairių pusių, tačiau krepšinio bendruomenė turi susitaikyti su tuo, kad klaidos kartais yra padaromos“, – kalbėjo X. Pascualis, pažymėjęs, kad rungtynėms teisėjavo „tikrai puikūs savo srities žinovai“.

„Aš noriu išreikšti visapusišką paramą arbitrams, kurie šioje situacijoje buvo padaryti atpirkimo ožiais ir turėjo atlaikyti nenormalų spaudimą“, – pridūrė patyręs krepšinio treneris.

Tiesa, X. Pascualis pripažino suprantantis karštas abiejų komandų trenerių – Pablo Laso ir Svetislavo Pešičiaus – reakcijas po skandalingojo finalo.

„Manau, kad šioje situacijoje suprantu visas tris puses, taip pat ir nukentėjusio klubo. Ir manau, kad atsidūręs tokioje situacijoje „ant karštųjų“ reaguočiau taip pat. Tačiau jau praėjo nemažai laiko ir mes turime įsisąmoninti, kad arbitrai yra paprasti žmonės, kurie taip pat gali klysti“, – dar kartą savo pagrindinę mintį akcentavo X. Pascualis.

Paklaustas, kaip vertina „Real“ stovyklos šnekas apie galimą pasitraukimą iš ACB lygos, X. Pascualis gūžtelėjo pečiais. „Nesiruošiu nieko teisti ir nenoriu palaikyti jokios pozicijos“, – nuo atsakymo išsisuko treneris.

Dirbti į Eurolygos klubą X. Pascualis tikisi sugrįžti kitą sezoną, o dabar išskyrė keturias, jo nuomone, kokybiškiausią krepšinį turnyre demonstruojančias komandas.

„Šiuo metu yra keturios aukščiausio lygio krepšinį demonstruojančios komandos – Maskvos CSKA, „Barcelona“, Madrido „Real“ ir Stambulo „Fenerbahče“. Mano nuomone, šiuo metu šios ekipos yra šiek tiek aukščiau visų kitų. Tačiau iki finalo ketverto dar labai ilgas kelias ir siurprizų gali pasitaikyti“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)