25-ojo turo rungtynėse „Chimki“ svečiuose 86:104 (17:22, 24:18, 16:38, 29:26) neprilygo Vitorijos „Baskonia“ (13/12) komandai ir turnyro lentelėje į priekį užleido 10 pergalių savo sąskaitoje turintį Kauno „Žalgirį“.

Dabar žalgiriečiai turnyro lentelėje yra 12-i, o „Chimki“ komanda – 13-a. „Baskonia“ savo ruožtu yra 6-a.

Nors po 20 min. pirmavo, krachas R. Kurtinaičio auklėtinius ištiko trečiame kėlinyje, per kurį svečiai praleido net 38 taškus, o patys pelnė tik 16.

Šį kartą pro šalį dažnai šaudė „Chimki“ lyderis Aleksejus Švedas. Rusas per 30 min. pelnė 15 taškų, tačiau tikslą pasiekė tik 2 iš 5 jo dvitaškių ir 3 iš 9 tritaškių. Aleksejus kiek reabilitavosi atlikdamas 8 rezultatyvius perdavimus, tačiau suklydo net 6 kartus.

Vitorijos komanda varžovus pranoko pagal visus statistinius komponentus, o ypač ryškus baskų pranašumas buvo kovojant po lenta. Šeimininkai šiose rungtynėse sugriebė 40, o svečiai – vos 16 kamuolių.

Pagal naudingumo koeficientą „Baskonia“ oponentus pranoko 142-83.

Rezultatyviausias tarp nugalėtojų buvo 18 taškų pelnęs ir 11 kamuolių atkovojęs Vincentas Poirier. 16 taškų surinko Johannesas Voigtmannas, po 13 – Mattas Janningas ir Shavonas Shieldsas.

Tadas Sedekerskis buvo registruotas rungtynėms, tačiau aikštėje nepasirodė.

„Chimki“ gretose be A. Švedo dviženklį taškų skaičių surinko Malcolmas Thomasas (19) ir Tony Crockeris (18).

Kitą savaitę R. Kurtinaičio laukia dar vienos labai sunkios rungtynės. „Chimki“ namuose priims vieną iš sezono favoritų Madrido „Real“.

Turnyro lentelė po 25 turų
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, įmestų-praleistų taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)