Antrame ketvirtyje 17:2 spurtavę Lietuvos vicečempionai laimėjo pirmą mačo dalį 39:33. Tačiau po pertraukos aikštėje sąlygas jau diktavo Ispanijos klubas, kuris trečiame kėlinyje buvo pranašesnis 24:9.

Viduryje rungtynių garsiomis skanduotėmis šeimininkų komandą į rūbinę išlydėjusioje „Siemens“ arenoje stojo kapų tyla, o kartu su nykstančiomis viltis pratęsti tarptautinį sezoną ėmė sparčiai tuštėti ir tribūnos. „Rytas“ krito rezultatu 56:71, tiesa, vis tiek buvo apdovanotas pabaigos sulaukusių gerbėjų plojimais.

Įtikinamai laimėjusi „Valencia“ taikliau atakavo iš visų distancijų ir dominavo kovoje dėl atšokusių kamuolių (34:24).

„Varžovai nusipelnė žengti į pusfinalį. Saviškiams noriu padėkoti už pastangas tiek pirmame, tiek antrame mače. Daug ko trūko, bet pastangų – tikrai ne.

Gerai žaidėme ir Valensijoje, ir Vilniuje. Dėl gynybos negaliu turėti jokių priekaištų vyrams. Puolime šiandien 20 minučių taip pat buvo tvarka. Bet fiziologijos turbūt neapgausi. Atėjo laikas, kai prametėme metimus, smuko atkovotų kamuolių skaičius. Procentai viską pasako, atsiliepė nuovargis“, – dvikovą komentavo D. Adomaitis.

Baterijos anksčiau laiko tikrai galėjo išsekti keturiems pagrindiniams jo žaidėjams, ant parketo praleidusiems daugiau nei pusvalandį: Eimantas Bendžius, Rokas Stipčevičius, D.J. Seeley ir Arnas Butkevičius žaidė po 32-33 minutes.

Palyginimui, nė vienas „Valencia“ krepšininkas nerungtyniavo ilgiau nei 26 minutes.

Krepšinis.lt paklaustas apie tokią rotaciją, D. Adomaitis tvirtino neradęs progų sumažinti krūvį starto penketo žaidėjams.

„Kaip jūs galvojate, kada turėčiau išleisti atsarginius lemiamose rungtynėse, kai kova vyksta taškas į tašką? „Valencia“ – tokia komanda, kurios negalima toli paleisti, nes kai ji atsiplėšia, labai sunku vytis. O mes pirmame kėlinyje turėjome blogą atkarpą, atsilikome. Pagal planą, norėjau tolygiau padalinti minutes, bet nebebuvo kaip tai padaryti, turėjau atsižvelgti į situaciją aikštėje. Krepšininkai, kurie buvo aikštėje, žaidė gerai, teko rizikuoti ilgai laikant juos ant parketo. Deja, jėgų nepakako“, – kalbėjo treneris.

Vilniečiai vertėsi be kryžminius kelio raiščius nusitraukusio kapitono Chriso Kramerio, kuriam palaikymą visa komanda išreiškė ant atsarginių suolo vilkėdama 3 numeriu pažymėtus marškinėlius.

Anot D. Adomaičio, ši netektis taip pat smarkiai atsiliepė dvikovos eigai.

„Tokios situacijos visada paveikia. Pamačius Chriso traumą visų emocinė būklė nuėjo žemyn. Patys matėte, koks iki traumos buvo Chriso vaidmuo, juk jis – pagrindinis įžaidėjas, žmogus, kuris laikė žaidimo vadžias“, – vertino specialistas.

Pirmąsias serijos iki dviejų pergalių rungtynes „Valencia“ antradienį namuose laimėjo 75:64.

Ispanijos klubas į Europos taurės varžybų pusfinalį nuo 2003-iųjų iškopė jau aštuntą kartą. „Rytas“ paskutinį sykį tokias aukštumas buvo pasiekęs 2012 metais, kuomet turnyre užėmė trečią vietą.

Nors sezonas Europoje sostinės klubui baigėsi, ilsėtis jo atstovai neturės kada – sekmadienį „Siemens“ arenoje laukia Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lyderių akistata su Kauno „Žalgiriu“.

– „Valencia“ smarkiai numušė D.J. Seeley įprastą rezultatyvumo vidurkį – amerikietis pelnė tik 4 taškus. Ispanai buvo gerai pasiruošę stabdyti jūsų lyderį? – paklausėme D. Adomaičio

– Faktas, kad priešininkai akcentavo gynybą prieš D.J. Bet jis gerai dalino perdavimus, sukūrė nemažai progų kitiems, tik jie nepataikė. Kitas dalykas, jo gynyba prieš Mattą Thomasą buvo įspūdinga. Bet D.J. irgi ne geležinis žmogus, kad vienodai žaistų abiejose aikštės pusėse.

– Kaip vertinate visą „Ryto“ sezoną Europos taurės varžybose?

– Banguotai, nuo problemos iki problemos. Atrodė, kad sausį jos pagaliau išsisprendė, ir nuo rungtynių su „Monaco“ tikėjomės, jog toliau eisis sklandžiai, taip, kaip ir buvo planuota. Tačiau problema vėl netikėtai atėjo – susižeidė Chrisas.

Nepaisant to, tais žaidėjais, kurie dabar yra mūsų rūbinėje, galiu pasitikėti šimtu procentų, galiu su jais eiti į žvalgybą ir į karą.

– Ar bus fizinių ir psichologinių jėgų sekmadienio mačui su „Žalgiriu“?

– Turi būti, turime jų surasti. Vieną dieną atsigavimui turime, manau, viskas bus tvarkoje, emocijų netrūks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)