Rungtynių scenarijus buvo itin panašus į trečiadienį Ispanijoje vykusio pirmojo tarpusavio mačo eigą.

20 min. vilniečiai žaidė greitą krepšinį, pataikė tritaškius ir pirmavo, tačiau po pertraukos „Ryto“ jėgos išseko ir iniciatyvą visiškai perėmė Valensijos ekipa.

Nors pirmajame kėlinyje „Valencia Basket“ gana greitai nutolo (10:18), antrajame toliašaudę artileriją pasitelkęs „Rytas“ sugebėjo perimti iniciatyvą. Energingas Arno Butkevičiaus žaidimas ir trys Roko Stipčevičiaus tritaškiai šeimininkams po 20 min. leido pirmauti 39:33.

Visgi labai mažą rotaciją naudojusiam D. Adomaičiui ir jo kariaunai teko sumokėti po pertraukos. Jėgos ėmė sekti, o trečią kėlinį „Ryto“ komanda pralaimėjo net 9:24 ir leido varžovams nutolti 9 taškais – 48:57 po 30 min.

Ketvirtajame kėlinyje vaizdas nebepasikeitė. Vilniečių atakos ir toliau dažniausiai buvo bevaisės, o svečiai netgi dar labiau padidino savo pranašumą ir ramiai žengė į Europos taurės pusfinalio etapą.

„Rytas“ šiose rungtynėse tritaškių metė beveik tiek pat kiek dvitaškių (atitinkamai 26 ir 28), tačiau taktika „bėk ir greitai mesk iš toli“ po pertraukos visiškai nebepasiteisino. Po pertraukos pro šalį šaudė tiek R. Stipčevičius, tiek Eimantas Bendžius, tiek kiti.

Mačą „Rytas“ baigė pataikęs 7 iš 26 tritaškių ir 12 iš 28 dvitaškių (27 ir 43 proc.). Atitinkamai „Valencia Basket“ tritaškių ir dvitaškių taiklumas buvo 36 ir 61 proc.

Kovą po lenta „Rytas“ pralaimėjo 24-34. Net 4 vilniečių žaidėjai (R. Stipčevičius, E. Bendžius, D. J. Seeley ir A. Butkevičius) žaidė daugiau nei po 30 min. Varžovų gretose ilgiausiai – 26 min. – rungtyniavo Samas Van Rossomas.

Pusfinalyje Valensijos komanda žais su Kazanės „Uniks“ – Krasnodaro „Lokomotiv“ ketvirtfinalio poros laimėtojais. Šioje poroje po dviejų rungtynių rezultatas yra lygus – 1-1.

„Rytas“: Martynas Echodas 11 (5/6 dvit.), Eimantas Bendžius 10, Artiomas Parachovskis 10, Rokas Stipčevičius 9 (3/10 trit., 6 rez. perd.), Arnas Butkevičius 6 (6 rez. perd., 6 atk. kam.), D.J. Seeley 4 (1/6 metimai), Mindaugas Girdžiūnas ir Deividas Sirvydis – po 3 taškus.

„Basket“: Mike'as Tobey 18 (7/8 dvit.), Fernando San Emeterio 11, Willas Thomasas 8, Joanas Sastre 8, Mattas Thomasas 7 taškai.

Primename, kad pirmas rungtynes „Rytas“ išvykoje pralaimėjo 64:75 ir ilgam prarado savo kapitona Chrisą Kramerį, kuriam per susitikimą Ispanijoje plyšo kryžminis kelio raištis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (374)