Kauno „Žalgirio“ gynėjas ketvirtadienį pagerino savo asmeninius sužaistų minučių (17), rezultatyvumo (8 tšk.), atkovotų kamuolių (3) ir rezultatyvių perdavimų (5) rekordus prestižinėje žemyno lygoje.

O jo atstovaujama ekipa iškovojo didžiausią sezono pergalę, namuose 98:64 sutriuškinusi Las Palmaso „Gran Canaria“.

Kaip anksčiau teigė žalgiriečių vairininkas Šarūnas Jasikevičius, R. Jokubaitis šią savaitę patyrė traumą treniruotės metu, todėl buvo abejojama, ar galės išbėgti ant parketo.

„Dažnai krepšinyje būna, kad pailsėjęs žaidėjas grįžta geresnis. Gal ir man taip išėjo. Nežinau, galbūt ateityje vėl reikės pasimuliuoti traumą, kad treneriai duotų išeiginių. Pavyzdžiui, iki sekmadienio, kai žaisime prieš „Rytą“. Va, vilniečiai Chriso Kramerio neteko, manau, turėtume įkąsti. Ir aš galėčiau neblogai sužaisti“, – juokėsi R. Jokubaitis.

Surimtėjęs jis teigė tebejaučiantis skausmą čiurnoje, ant kurios netyčia užlipo Marius Grigonis.

„Bet niekas nelūžo ir neplyšo“, – pabrėžė 18-metis iš Mažeikių.

Rūbinėje po rungtynių jis susilaukė Edgaro Ulanovo pastabos, jog net patogioje situacijoje nedrįso paleisti tritaškio. Replikuodamas R. Jokubaitis pažadėjo į patarimus atsižvelgti.

„Iš vyresnių mes, jaunimas, visada gauname priekaištų, kad bijome žiūrėti į krepšį. Tuo metu atrodė, kad geriau galbūt veržtis, o ne mesti, nes dar treneris supykti gali ar panašiai. Eisiu daugiau padirbėti ties tritaškiais metimais ir nudžiuginsiu Ulanovą“, – šypsojosi įžaidėjas.

Bet ir kritiškasis E. Ulanovas turėjo būti patenkintas, kuomet antrame kėlinyje 192 cm ūgio jaunuolis, praradęs kamuolį, pasivijo Cleviną Hannah ir kitoje aikštės pusėje įspūdingai blokavo jo metimą.

„Apie jokį bloką išvis negalvojau, bandžiau po klaidos kaip nors ištaisyti situaciją. Išėjo „stogas“, – kuklinosi R. Jokubaitis.

Iš „Žalgirio“ dublerių į pagrindinę ekipą jį perkėlęs Š. Jasikevičius šiame sezone jau ne kartą leido R. Jokubaičiui pačiupinėti kamuolį ne tik Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), bet ir Eurolygoje.

Gynėjas kol kas gauna daugiausiai progų iš visų prireikus „Žalgirio“ stratego pasitelkiamų dublerių.

Bet ketvirtadienį jie sudarė didesnę dalį kauniečių penketo, užbaigusio rungtynes su „Gran Canaria“: greta R. Jokubaičio žaidė ir Lukas Uleckas, ir Erikas Venskus, atidaręs savo taškų sąskaitą Eurolygoje.

„Vienu metu apsidairiau: aikštėje su manimi Venskus, Uleckas. Pasidarė smagu. Smagu, kad gauname šansų, treneris pasitiki. Ateityje gal dar bus daugiau tokių progų.

Treneris visą savaitę minėjo, kad pratybose dirbame labai gerai, kryptingai. Manau, tai perėjo ir į rungtynes: jei gerai treniruojiesi, gerai ir žaisi“, – komentavo R. Jokubaitis.

„Žalgiris“ turnyro lentelėje bent trumpam pakilo į 12-ą vietą, dešimtą nesėkmę iš eilės patyrusi „Gran Canaria“ lieka 14-a.

Primename, kad pirmajame komandų tarpusavio susitikime Kanarų salyne praėjusį gruodį netikėtą pergalę 73:66 šventė šeimininkai.

Kitas rungtynes žalgiriečiai žais po savaitės vėl namuose prieš Miuncheno „Bayern“ (Vokietija). Tiesa, prieš tai laukia atsakingas LKL mačas: sekmadienį Kauno klubas Vilniuje bandys atsiskaityti su vietos „Rytu“ už pralaimėtą Karaliaus Mindaugo taurės finalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)