Lietuvos čempionai ketvirtadienį namuose rungtynėse, kuriose nebuvo nė lašo intrigos, 98:64 nušlavė Las Palmaso „Gran Canaria“ (6/19).

Kartais atrodė, kad kauniečiai tiesiog spardo gulintį.

Prasčiausia Eurolygoje gynyba (ispanai per mačą vidutiniškai praleidžia 89 taškus) Kaune buvo kiaura kaip valkatos batas: nuo varžovų atsipalaidavę žalgiriečiai galėjo netrukdomi atakuoti iš baudos aikštelės arba mėgautis dėjimais į krepšį.

Puolime svečiai taip pat stokojo minties ir bandė gelbėtis tritaškiais, kurie jiems visiškai nekrito (7/33 – 21 proc.).

Nieko nuostabaus, kad Š. Jasikevičiaus auklėtiniai pasinaudojo proga kilstelėti virtinę sezono statistikos rekordų: rezultatyvumo (98 tšk.), pergalės didžiausiu skirtumu (34 tšk.), bendrų naudingumo balų (120), geriausio pataikymo „iš žaidimo“ (60 proc.).

„Nėra ką pasakyti po tokių rungtynių. Labai aišku, kad „Žalgiris“ buvo žymiai energingesnis, dėl to jau po pirmo kėlinio nebebuvo įmanoma toliau kovoti. Manau, tai pagrindinė tokios rungtynių baigties priežastis“, – rankomis skėsčiojo Gran Kanarijos salos ekipos strategas Victoras Garcia.

„Vienas geriausių, jei ne pats geriausias sezono mačas – bent jau disciplinos, koncentracijos atžvilgiu. Labai reikalinga pergalė, tikiuosi, taip tęsime ir toliau. Puikus pasirodymas, tokių Eurolygoje tikrai daug nebūna“, – priešingos nuotaikos buvo Š. Jasikevičius.

Tiesą sakant, ne tiek jau daug tokių pasirodymų būna net ir Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), kurioje žalgiriečiai praėjusį savaitgalį trečią kartą iš eilės nusileido Klaipėdos „Neptūnui“.

Palyginęs šias rungtynes Š. Jasikevičius turėjo pripažinti, kad skyrėsi ne tik jo auklėtinių, bet ir oponentų žaidimas.

„Taip, Klaipėda mušėsi labiau nei šiandien tai darė „Gran Canaria“. Bet ir mes buvome žymiai protingesni.

Ėjome į varžovų silpnas vietas, žinojome, kaip atakuoti, gerai dalinomės kamuoliu, susikūrėme aibę laisvų metimų ir, žinoma, šiandien dar juos pataikėme. Žinojome, kaip jie ginsis, kad naudos agresyvius step-out'us, bandėme tai išnaudoti, daug judėti. O kai dar pataikai tritaškius, puolime užduotys išvis palengvėja“, – komentavo treneris.

Jo ekipa šįkart žaidė rezultatyviau ir surengė daugiau antpuolių nei įprastai, nes dažnai negaišdavo regzdama ilgas pozicines atakas. Be to, šeimininkai atliko 22 metimus iš tolimų distancijų – pusantro karto daugiau nei vidurkis. Š. Jasikevičius tai irgi aiškino priešininkų gynyba.

„Žalgiris“ visada stengiasi užpulti per pirmas 8 atakos sekundes. Kartais išeina, kartais – ne. Tuomet reikia naudoti kitas opcijas. Šiandien to nereikėjo.

Tritaškiai? Nėra jokių nurodymų, iš kur mesti į krepšį. Tikslas yra susikurti geriausią progą metimui. Šiandien taip jau išėjo“, – teigė specialistas.

„Žalgiris“ ketvirtadienį pataisė dėl dažnų pralaimėjimų pašlijusią nuotaiką, bet ne savo situaciją Eurolygoje.

Kad pastaroji – itin sudėtinga, liudija ir žemiausias iš šiame sezone fiksuotų „Žalgirio“ arenos lankomumo rodiklių. Mačą su ispanais stebėjo 13,5 tūkst. žiūrovų.

Kauniečiams ketvirtadienį dėl traumų nepadėjo Nate'as Woltersas, Antanas Kavaliauskas, Paulius Jankūnas ir Laurynas Birutis. Tuo metu Rokas Jokubaitis, kuris, kaip skelbė Š. Jasikevičius, šią savaitę treniruotės metu patyrė traumą, buvo išleistas į aikštę jau pirmame kėlinyje.

18-metis pagerino savo asmeninius sužaistų minučių (17), rezultatyvumo (8 tšk.), atkovotų kamuolių (3) ir rezultatyvių perdavimų (5) rekordus Eurolygoje.

„Rokas žaidė labai gerą krepšinį. Jau Gran Kanarijoje jis gerai atrodė, tik tai kamuolį pamesdavo, tai dar kas nepasisekdavo. Bet jautėsi, kad žaisti prieš tokią varžovų sistemą jam patogu. Kiti jaunieji krepšininkai šiandien irgi gavo minučių. Šaunu, nepavargome ir, ačiū Dievui, negavome naujų traumų“, – sakė Š. Jasikevičius.

Savo pirmuosius taškus stipriausioje žemyno lygoje pelnė ir du dvitaškius pataikęs Erikas Venskus. Apskritai ketvirtadienį pasižymėjo visi 11 nugalėtojų krepšininkų.

„Žalgiris“ turnyro lentelėje bent trumpam pakilo į 12-ą vietą, dešimtą nesėkmę iš eilės patyrusi „Gran Canaria“ lieka 14-a.

Primename, kad pirmajame komandų tarpusavio susitikime Kanarų salyne praėjusį gruodį netikėtą pergalę 73:66 šventė šeimininkai.

Kitas rungtynes žalgiriečiai žais po savaitės vėl namuose prieš Miuncheno „Bayern“ (Vokietija). Tiesa, prieš tai laukia atsakingas LKL mačas: sekmadienį Kauno klubas Vilniuje bandys atsiskaityti su vietos „Rytu“ už pralaimėtą Karaliaus Mindaugo taurės finalą.

Ar kas nors iš komandos lazareto spės įsijungti į šią dvikovą, Š. Jasikevičius pasakyti negali.

„Nežinau. Jei sąžiningai, manau, kad šansų nėra daug, iš kitos pusės, nėra ir tikslo rizikuoti. Žinoma, norėčiau, kad prieš svarbias rungtynes su „Bayern“ jie pasižaistų su „Rytu“, bet nežinau, kaip bus“, – abejojo ekipos vairininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)