Šiame sezone darbo neteko septyni iš 16 Eurolygos ekipų vyriausiųjų trenerių. Dažnais atleidimais nepatenkinti specialistai ne kartą kritikavo kantrybės neturinčius klubus, neigiamai apie tokią situaciją atsiliepė ir Š. Jasikevičius.

Trečiadienį paklaustas apie naująją asociaciją, pastarasis tvirtino, jog treneriai turi palaikyti vienas kitą.

„Žinote, treneriai turi turėti savo organizaciją. Kol kas tai – gana „žalias“ dalykas, mes tik pradedame, bandome kurtis, suprasti, kokia ta pradžia turėtų būti. Bėgant laikui organizacija vystysis, įgausime patyrimo. Svarbiausia – kovoti už trenerių teises.

Nėra kalbos, kad kiekvienais metais Eurolyga darosi profesionalesnė. Atleistiems treneriams kyla vis mažiau problemų bandant išsireikalauti, kad klubai išpildytų kontraktų sąlygas. Vis dėlto asociacija turi būti, tad žengėme pirmą žingsnį. Dabar reikia palaikyti vienas kitą ir eiti toliau“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Primename, kad anksčiau laiko šiame sezone pareigų neteko Georgas Bartzokas (Maskvos srities „Chimki“), Pedro Martinezas (Vitorijos „Baskonia“), Nevenas Spahija (Tel Avivo „Maccabi“), Salva Maldonado (Las Palmaso „Gran Canaria“), Ahmetas Čakis (Stambulo „Daruššafaka“), Xavieras Pascualis (Atėnų „Panathinaikos“) ir Alesandras Džikičius (Podgoricos „Budučnost“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)