Dramatiškose rungtynėse namie žaidusi „Chimki“ ekipa laimėjo per pratęsimą 73:72 (12:14, 16:17, 19:10, 15:21; 11:10). Likus pusei sekundės CSKA galėjo išlyginti rezultatą, bet Joelis Bolomboy'us pataikė tik vieną iš dviejų baudų.

Šio mačo komisaru buvo lietuvis Algimantas Pavilonis, rungtynėms teisėjavo rusas Ilja Putenko, lenkas Marczynas Kowalskis ir pernai Šarūno Jasikevičiaus ne kartą ne iš gerosios pusės linksniuotas slovėnas Saša Puklas.

Agresyvoku bendravimu su žiniasklaida pasižymintis graikas D. Itoudis po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje neslėpė jaučiantis, kad CSKA komanda buvo „nuteisėjauta“, tačiau, vengdamas finansinių sankcijų, savo kritiką arbitrų atžvilgiu išsakė tarp eilučių.

„Aš visuomet rungtynių pradžioje pasveikinu laimėjusią komandą, todėl ir dabar išliksiu džentelmenu ir padarysiu tą patį. „Chimki“ sveikinu su pergale. Tačiau, išliekant objektyviam ir į viską žiūrint realisto akimis, aikštėje galima išskirti dvi skirtingas istorijas vertinant tai, kas šį kartą buvo pagrindiniu herojumi ant parketo. Ar jūs matėte rungtynes?“, – į žurnalistus kreipėsi D. Itoudis.

Netrukus graikas tęsė savo „kaltinamąjį nuosprendį“.

„Mes stengėmės žaisti krepšinį. Mus visada mokė, kad krepšinis turi būti patrauklus akiai, atakuojantis. Nenoriu pasakyti, kad gynyba nėra svarbi, tikrai ne. Tačiau mes dabar pamatėme du skirtingus dalykus – nesivelsiu į gilią analizę, nes nenoriu būti nubaustas.

Tačiau, jeigu esate objektyvūs, jūs turėjote patys pamatyti, kas buvo pagrindinis veikiantis personažas aikštėje. Be Švedo, kuris sužaidė labai rezultatyviai, be Rodriguezo ar kieno nors kito.

Aš kalbu apie tai, kad mūsų žaidėjai padarė 20 klaidų, ir pusė jų – dėl kažkokių kitokių priežasčių. Pasižiūrėkite paskutines atakas ir suprasite, kaip viskas buvo traktuojama. Reikia pasižiūrėti į veidrodį ir išsakyti savo mintis. Vienas mano kolega, kuris jau pabaigė karjerą, yra pasakęs: „Šiandien tai būtų pamatęs net aklas“, – turėdamas omenyje „Chimki“ komandai neva aikštėje daugiau leidusius arbitrus, kalbėjo D. Itoudis.

Palyginimui, „Chimki“ už CSKA prarado 8 kamuoliais mažiau.

Tačiau, vertinant užfiksuotas pražangas, „Chimki“ komandai arbitrai jų skyrė netgi daugiau (29) nei patiems CSKA krepšininkams (26).

Kovą po lenta „Chimki“ pralaimėjo 38-51, dvitaškius abi komandos metė panašiu taiklumu, pranašumą šeimininkai turėjo tik mesdami iš trijų taškų zonos, nes CSKA realizavo vos 3 iš 17 tolimų metimų (18 proc.).

„Chimki” pataikė 8 iš 35 tritaškių (23 proc.), nelengva patikėti, tačiau vienas Aleksejus Švedas iš toli atakavo 19 kartų ir pataikė 5 sykius.

Apskritai A. Švedas rungtynėse atliko net 31 metimą iš žaidimo, iš kurių pataikė 10. Taip pat rusas realizavo 12 iš 15 baudų ir iš viso surinko 37 taškus.

Būtent kalbėdamas apie A. Švedą, po rungtynių R. Kurtinaitis skėstelėjo rankomis.

„Švedas? Lioša toks jau yra, įsibėgėjusio jo stabdyti negalima. Antroje rungtynių pusėje aš jį variau po krepšiu, kad jis aštrintų atakas, uždirbinėtų pražangas. Tačiau šį kartą jis, noriu pažymėti, ir gynyboje sužaidė labai gerai. Man to dar nebuvo tekę matyti. Puolime, žinoma, jis ėjo pačiu lengviausiu keliu – metė beveik iš vidurio.

Tačiau aš džiaugiuosi, kad tai mums atnešė sėkmę. Jeigu jis nebūtų surinkęs tų 37 taškų, neįsivaizduoju, kaip juos būtume kompensavę. Mes su Švedu kalbamės, aš bandau jį šiek tiek prilaikyti, priversti mąstyti racionaliau. Tačiau, kaip ir NBA, čia turi būti krepšininkai, kurie visiškai nepriklausomi nuo pataikymo procento, jie tiesiog turi gaminti taškus“, – teigė R. Kurtinaitis.

Į D. Itoudžio užvestas kalbas apie teisėjavimą R. Kurtinaitis nesivėlė.

„Teisėjai? Niekada nekalbu apie juos. Mes šiose rungtynėse nepataikėme 12 baudų, kurios galėjo būti lemiamos. Nenoriu kalbėti apie CSKA. Taip, kai kuriais momentais teisėjai galėjo sušvilpti palankiau mums, aš pats keletą kartų ėjau prie komisariato, tačiau iš esmės energiją reikia eikvoti rungtynėms, o ne pokalbiams su teisėjais“, – pažymėjo R. Kurtinaitis.

„Chimki“ iškovojo 13-ą pergalę ir pagal jų skaičių pavijo Krasnodaro „Lokomotiv“ (13/5) ekipą, abi komandos dalinasi 3-4 vietomis. Antroje žengia Kazanės UNIKS (14/4). Lygoje pirmaujanti CSKA patyrė 3-ią nesėkmę (17/3).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)