Pamaskvėje prireikė pratęsimo, o „Chimki“ pergalę lėmė paskutinis netaiklus CSKA aukštaūgio Joelio Bolomboy'aus baudos metimas, po kurio Rimo Kurtinaičio auklėtiniai po pratęsimo laimėjo 73:72 (12:14, 16:17, 19:10, 15:21; 11:10).

R. Kurtinaitis atskleidė, kad šio mačo laukė su tam tikru nerimu.

„Visų pirma noriu savo ekipą pasveikinti su šia pergale, nes šiuo metu turime sudėtingą rungtynių tvarkaraštį tiek Eurolygoje, tiek Jungtinėje lygoje.

Kiekviename mače esame priversti žaisti tarsi finale.

Turėjome rungtynių seriją prieš tris puikias lygos komandas – Kazanės UNIKS, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Maskvos CSKA. Atsižvelgiant į Eurolygos išvykas, tai yra sudėtinga sėkmingai sužaisti.

Didžiausia problema ta, kad paskutiniame mače praradome du startinio penketo žaidėjus – Mickey Jordaną ir Tony Crockerį, tad prieš akistatą buvo tam tikrų baimių.

Bet kokiu atveju, dažnai nutinka taip, kad netekus kažkurių žaidėjų tampame vieningesni ir geresni“, – teigė R. Kurtinaitis.

Verta paminėti, kad daugiau nei pusę ekipos taškų – net 37-is (5/12 dvit., 5/19 trit., 12/15 baudos) pelnė Aleksejus Švedas, turėjęs absoliučią laisvę puolant.

„Šiandien mes pademonstravome puikią gynybą, CSKA pelnė tik 72 taškus, tai nėra lengva užduotis, nes jie Eurolygoje kartais pelno ir po 100-ą taškų.

Turėjome problemų puolant, nes mūsų atsarginių suolelis buvo trumpas, be to, daug jėgų atiduota besiginant.

Tai nėra atsitiktinė pergalė. Išskyrus pirmąsias minutes, kuriose jautėme jaudulį, mes kontroliavome situaciją aikštėje.

Beveik visą laiką pirmavome, būtų apmaudu, jei būtume pralaimėję, tad esame verti pergalės“, – klubo svetainei teigė R. Kurtinaitis.

„Chimki“ iškovojo 13-ą pergalę ir pagal jų skaičių pavijo Krasnodaro „Lokomotiv“ (13/5) ekipą, abi komandos dalinasi 3-4 vietomis. Antroje žengia Kazanės UNIKS (14/4). Lygoje pirmaujanti CSKA patyrė 3-ią nesėkmę (17/3).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)