„Neptūno“ strategas ne tik laidė juokelius ir patvirtino, jog laimėti padėjo Kaziuko mugė, bet ir papasakojo, kas iš tikrųjų dėjosi „Neptūno“ stovykloje po tragiškai susiklosčiusio Karaliaus Mindaugo taurės turnyro.

„Šiandien mačiau ir jūs matėte seną gerą „Neptūną“, kovojantį nuo dvikovos pradžios iki pabaigos, agresyviai besiginantį, greitai bėgantį, varžovus baudžiantį už jų klaidas. Mums tos rungtynės buvo labai svarbios. Mes dvi savaites neturėjome rungtynių ir gyvenome su praėjusio kartaus Karaliaus Mindaugo taurės savaitgalio nuotaikomis. Dabar manau, kad atsitiesėme visų pirma prieš save, visų antra – prieš savo fanus ir prieš visą savo miestą“, – džiaugėsi „Neptūno“ treneris.

Pasiteiravus, kas atsitiko, kad šįvakar „Neptūnas“ atrodė visai kitaip, nei Karaliaus Mindaugo taurės turnyre, K. Maksvytis atsakė: „Mes po šio turnyro išsidraskėme, apsypykome. To neturėtų būti. Po to pailsėjome kelias dienas, užsidarėme salėje ir laukėme šių rungtynių.“

K. Maksvytis teigė, kad nesilaikė plano gintis ties pražangos riba, tačiau buvo svarbu varžovams neleisti pelnyti lengvų taškų.

„Žinojome, kad su „Žalgiriu“ negalime eiti į taškų lenktynes, bėgti ar stengtis būti fiziškai pranašesniais. Kiekviename kėlinyje išnaudojome pražangas labai gerai ir neleidome „Žalgiriui“ pelnyti lengvų taškų“, – sakė K. Maksvytis.

Žurnalistams pasiteiravus, kodėl Jerai Grantas buvo užsiėmęs už šono, galbūt jis patyrė kokią rimtesnę traumą, K. Maksvytis nuramino: „Buvo kieta vyriška kova, jis gavo į šoną iš alkūnės, bet nieko rimto. Tikrai šiandien noriu pagirti Jerai ir visus vyrus, kurie tikrai iš širdies kovėsi. Visi 12 žaidėjų, kurie buvo aikštėje, išėjo ir kovėsi, ko išties trūko per Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalinį ketvertą Vilniuje.

Mes galime laimėti prieš „Žalgirį“, galime pralaimėti Pasvalio „Pieno žvaigždėms“, bet mes turime pralaimėti kovodami. Šiandien mes matėme kovingumą, azartą, ugneles akyse, to tikiuosi iš savo komandos ir ateityje“, – pabrėžė „Neptūno“ vyr. treneris.

Jis akcentavo, kad šia dvikova liko labai patenkintas.

„Išsisklaidė abejonės, kad nemokame žaisti ir nesame komanda. Šįkart buvo atvirkščiai ir nuotaika išties pagerėjo. Visi, kurie išėjo į aikštę, davė indėlio savo komandai. Labai tikiuosi, kad trečiadienį FIBA Čempionų lygos atkrintamosiose rungtynėse su Jeruzalės „Hapoel“ ekipa atrodysime ne ką prasčiau“, – viltį išreiškė K. Maksvytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)