Prieš keletą savaičių vykusį Ispanijos taurės finalą laimėjo „Barcelona“, lemiamose rungtynėse 94:93 įveikusi „Real“.

Iš karto po mačo kilo milžiniškas pasipiktinimas dėl teisėjavimo – „Real“ atstovai pašėlo dėl to, kad arbitrai įskaitė paskutinį ir pergalę nulėmusį Ante Tomičiaus metimą, kad technine pražanga nebuvo nubaustas į aikštę įsiveržęs „Barcelonos“ treneris Svetislavas Pešičius.

Teisėjavimo klaidų lemiamomis akimirkomis būta ir daugiau – arbitrai mistiškai sugebėjo neužfiksuoti šiurkščios Anthony Randolpho pražangos prieš Chrisą Singletoną.

Rungtynėms teisėjavo trys Ispanijos krepšinio arbitrai – Carlosas Garcia Gonzalezas, Miguelis Angelis Perezas ir Benjaminas Jimenezas Trujillo.

Šį savaitgalį po rinktinių pertraukos yra atnaujinamas Ispanijos krepšinio čempionatas, tačiau nė vienam iš šių teisėjų dirbti artimiausiame ture nebus leista – taip nusprendė šalies krepšinio padangėje kilusią įtampą glaistyti bandanti ACB lyga.

Ar G. Gonzalezas, M. A. Perezas ir B. J. Trujillo Ispanijoje šį sezoną dar gaus progą teisėjauti, lyga spręs atskirame posėdyje. „Real“ klubas spaudžia ACB, kad arbitrams būtų pritaikytos pavyzdinės ir dar griežtesnės sankcijos.

Kol kas aišku tiek, kad G. Gonzalezas niekada nebedirbs FIBA organizuojamuose turnyruose.

Vasario pabaigoje pats 49-erių arbitras nusprendė pats išsibraukti iš Tarptautinės krepšinio federacijos arbitrų sąrašų. Tiesa, Eurolygoje ir ACB lygoje jis teisėjauti norėtų ir toliau.

G. Gonzalezo karjeros viršūne galima laikyti darbą 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių finale, taip pat jis teisėjavo ir 2014-ųjų pasaulio čempionato rungtynėse dėl bronzos tarp Lietuvos ir Prancūzijos.

Pažymėtina, kad šį vakarą „Barcelona“ ir „Real“ tarpusavyje susitinka dar kartą. Dabar tai jau bus Eurolygos turnyro rungtynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)