Ketvirtadienio rungtynės Vitorijoje buvo panašios į visą ligšiolinį „Žalgirio“ sezoną Eurolygoje: intriguojanti pradžia, tuomet ūmi krizė ir iš anksto pasmerkti bandymai vytis nuvažiavusį traukinį.

Baskonia“ parklupdė Lietuvos čempionus rezultatu 80:73, taip atimdama iš jų paskutinę rezerve buvusią gyvybę.

Kauniečius sužlugdė 5 min. atkarpa antrame kėlinyje, pralaimėta 1:20. Velimiro Perasovičiaus auklėtiniai iki pertraukos susikrovė 15 taškų pranašumą, kurį sėkmingai apgynė per likusį laiką.

Mirtiną dūrį į paširdžius gavę žalgiriečiai po mačo sutartinai tvirtino, jog juos nuskandino trumpam pašlijusi žaidimo organizacija.

„Pirmoje pusėje koją pakišo pernelyg daug klaidų, dėl kurių varžovai „iš eilutės“ sumetė begalę taškų. Taip pat leidome jiems atkovoti nemažai kamuolių puolime. Tai nebuvo taktinė persvara, tai buvo „pigūs“ taškai.

Jeigu visą laiką būtume laikęsi taip, kaip pradėjome, tikrai nebūtų tokio didelio skirtumo. Po pertraukos dar buvo šansas pasivyti priešininkus, galbūt perlaužti rungtynių eigą. Žinojome, kad reikia nebijoti, žaisti drąsiai, agresyviai, naudotis kiekviena proga. Bet 15 taškų nėra mažai... Be to, vėl buvo klaidų tiek ginantis, tiek puolant, dar gavome keletą sudėtingų metimų į savo krepšį. Vienu metu reikėjo keisti gynybos sistemą, ir tuomet tikrai buvo nemažai klaidų“, – dvikovą komentavo 8 taškus pelnęs puolėjas Edgaras Ulanovas.

„Rungtynių baigtį lėmė smulkmenos, kurios tokios svarbos rungtynėse yra be galo reikšmingos. Nepakankamai branginome kamuolį, leidome varžovams kontratakuoti ir taip prisirinkti „lengvų“ taškų. Didžiausia problema buvo klaidos, prastas puolimas. „Neskaitėme“ žaidimo, neatsidengdavome, užimdavome prastas pozicijas aikštėje, atlikdavome neatsargius perdavimus. Tokiai bėgti mėgstančiai komandai kaip „Baskonia“ tik to ir tereikėjo“, – antrino kitas puolėjas Deonas Thompsonas.

Pastarasis sužaidė rezultatyviausias savo rungtynes Eurolygoje vilkint „Žalgirio“ marškinėlius. 21 min. aikštėje praleidęs aukštaūgis, pasirodęs po keitimo, kurį laiką strigo „Baskonia“ gynyboje, bet kai vienas prieš vieną įveikė Johannesą Voigtmanną, krepšys jam „atsirišo“.

Sausį į Kauną atvykęs amerikietis, kuriam retą progą ilgiau pabūti ant parketo suteikė Antano Kavaliausko trauma, mačą baigė surinkęs 11 taškų (4/6 dvitaškių).

„Žinoma, smagu žaisti naudingai, bet jausmas būtų daug geresnis, jei būtume laimėję. Kai pergalės nėra, ir asmeninis pasirodymas neturi reikšmės“, – sakė D. Thompsonas.

Po aštuntos nesėkmės per pastarąsias 10 Eurolygos rungtynių „Žalgiris“ lieka kamuotis 13-oje pozicijoje. Nuo geriausių aštuoneto ribos kauniečius jau skiria trys pergalės, o priešakyje laukia 6 turai.

Nors teorinių scenarijų kol kas vis dar galima prikurti daugybę, realiausia, jog dar bent vienas kluptelėjimas Š. Jasikevičiaus auklėtinius eliminuotų iš lenktynių dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

„Nespėjome dar nieko pagalvoti, visos mintys tik apie tai, ką galėjome geriau padaryti šiandien“, – Krepšinis.lt paklaustas, kaip vertina dabartinę turnyro situaciją, graužėsi E. Ulanovas.

Regis, kaip reaguoti į nepatogią padėtį, aiškiausia tam, kuris koją į „Žalgirio“ rūbinę įkėlė paskutinis.

„Dabar svarbiausia, kad susitelktume, būtume vieningi. Tai – pati didžiausia siekiamybė. Ar traumos, ar sunkumai turnyro lentelėje – nesvarbu, kas dar atsitiktų, turime būti susitelkusi komanda, turime sergėti vienas kito užnugarį ir dirbti toliau“, – teigė D. Thompsonas.

„Žalgiris“ Vitorijoje vertėsi be traumuotų Nate'o Wolterso, A. Kavaliausko ir Lauryno Biručio, šeimininkams nepadėjo Tornikė Šengelija ir Jaysonas Grangeris.

Nugaros traumą neseniai išsigydęs „Baskonia“ lietuvis Tadas Sedekerskis nuo atsarginių suolo nepakilo, kitaip nei traumų nuolat kamuojamas Patricio Garino, kuris buvo mestas į kovą 7 minutėms.

Primename, kad Eurolygos reguliarųjį sezoną „Žalgiris“ pradėjo būtent dvikova su „Baskonia“ Kaune – baskai laimėjo 87:79. Tuomet Vitorijos klubui dar vadovavo Pedro Martinezas, kurį praėjusį lapkritį vyriausiojo trenerio poste pakeitė V. Perasovičius.

Kitas rungtynes po savaitės žalgiriečiai vėl žais su Ispanijos ekipa – į Kauną atvyks Las Palmaso „Gran Canaria“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)