„Reikia pripažinti, kad nesame tokie alkani kaip praėjusiame sezone. Manau, būtent dėl to kitoms komandoms sekasi su mumis žaisti. Į sėkmės faktorių nenoriu apeliuoti, bet kiekvienose rungtynėse mums primeta tritaškių nuo lentos, atšokęs kamuolys krenta tiesiai varžovui į rankas. Bet visų pirma reikia žiūrėti į save.

Nesame tokie alkani kaip prieš metus, daugiau galvojame apie save, o ne apie komandą. Čia yra didžiausia problema kartu su traumomis. Be jokių pasiteisinimų, žiauriai svarbu turėti visus žaidėjus susitinkant su tokiomis komandomis“, – kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Pirmame kėlinyje šeimininkų gynyba smarkiai apkarpė „Žalgirio“ pataikymo procentus: „iš žaidimo“ kauniečiai atakavo vos 25 proc. taiklumu. Tuo metu baskams šiek tiek sekėsi: Luca Vildoza pataikė tritaškį su varžovo pražanga, Mattas Janningas švystelėjo iš toli paskutinę ketvirčio sekundę.

Daugiausiai Brandono Davieso pastangomis žalgiriečiai antrame kėlinyje išsiveržė į priekį – 15 min. rezultatas buvo 20:24. Tačiau tuomet svečius ištiko visiškas krachas: 4 min. atkarpą jie pralaimėjo 0:15. Negelbėjo nė Š. Jasikevičiaus paprašyta minutės pertraukėlė – antroje ketvirčio dalyje „Žalgiris“ oponentams nusileido bendru rezultatu 1:20.

15 taškų persvarą žaibiškai susikrovusi „Baskonia“ iškart po pertraukos irgi praleido Kauno ekipos spurtą (6:0), bet 11 tūkst. „Fernando Buesa“ arenoje susirinkusių žiūrovų greitai galėjo mėgautis tritaškių lietumi į „Žalgirio“ krepšį, iki pat pabaigos neleidusiu grąžinti pusiausvyros.

Lietuvos čempionai liko tuščiomis, nepasipildė ir jų pergalių grafa turnyro lentelėje, o galimybės šokti iki geriausių aštuoneto susitraukė iki minimumo.

„Manau, kad visas rungtynes su varžovais kovojome lygiai. Aišku, visada bus neišpildytų dalykų, problemų. Viena antro kėlinio atkarpa mus visiškai nužudė.

Šiuo metu esame komanda, kuri labai lengvai pažeidžiama psichologiškai. Mums tikrai trūksta lyderių, tikros lyderystės. Nepaisant to, sugrįžome į kovą, bet vėl kelios detalės mus pražudė. Esu bent jau šiek tiek laimingas dėl to, kad po pertraukos žaidėme solidžiau, ir pradėjome mačą visai neblogai, buvome perlaužę rungtynių eigą savo naudai“, – rungtynes komentavo Š. Jasikevičius.

– Kas padėjo po griūties antro kėlinio pabaigoje dar užmegzti intrigą po pertraukos? – paklausėme „Žalgirio“ trenerio

– Pirmiausia, disciplina. Nebedavėme varžovams taškų už dyką, tiek nebeklydome. Prieš tai jie greitomis atakomis ir puolime atkovotais kamuoliais smarkiai mus baudė. Žinau, kad Johannesas Voigtmannas gana greitai bėga, bet manau, kad mes turime greitesnių žaidėjų. Kaip jis įdeda kamuolį į mūsų krepšį, o paskui dar suspėja pasivyti mūsų aukštaūgius kitoje aikštės pusėje, man mistika.

Bet reikia pripažinti, kad, lyginant su praėjusiu sezonu, mes praradome tą požiūrį, kad svarbiausia yra komanda. Gal visi kažkiek nori pasirodyti, nežinau.

– Kokios lyderystės pasigendate?

– Lyderystės iš komandos draugo, kuris kitus sudrausmintų, paskatintų nebedaryti tų pačių klaidų. Aišku, „Žalgiriui“ sunku turėti tokių žaidėjų, kurie galėtų tempti komandą kiekvieną kartą. Todėl mūsų stiprybė turi būti komanda, taip „Žalgiryje“ visada ir buvo. Bet dabar taip nėra. Kažkiek išmuša iš vėžių traumos, bet svarbiausia, kad trūksta alkio.

– Apie tai kalbate nebe pirmą kartą. Ar įmanoma dar šiame sezone išspręsti šią problemą?

– Jeigu turėtume visus žaidėjus, visavertę rotaciją, tuomet gal būtų geriau. Dabar beveik po kiekvieno mačo žiūrime vienodus vaizdo įrašus. Paskutinius du kartus išvis jų neberodžiau, nes klaidos – absoliučiai tokios pačios. Tad sunku apie kažką kalbėti.

– Brandonas Daviesas lyg ir galėtų būti lyderis, bet iki galo juo niekaip netampa.

– Žinote, Brandonas visą laiką deda didžiules pastangas, jis bando būti lyderis. Bet pusantrų metų kartojasi tos pačios jo klaidos ginantis. Vienu metu jį net reikėjo išimti iš žaidimo, nuraminti, kad susigaudytų situacijoje. Jeigu rodyčiau vaizdo įrašą, vėl būtų iškirpti lygiai tokie patys epizodai.

– Marius Grigonis pirmoje rungtynių dalyje neatliko nė vieno metimo. Kas tai lėmė?

– Varžovai irgi nekvaili, atliko namų darbus. Marius pradžioje gal buvo kiek sunkokas, bet jo pastangos, kūno kalba ant suolo buvo nebloga. Paskui tai atsipirko, po pertraukos Marius vis tiek iššovė, parodė agresiją, kurios tikimės.

– Deonas Thompsonas žaidė 21 minutę – daugiausiai šiame sezone. Kaip jam sekėsi?

– Šiandien buvo solidžiau. Viduryje sezono atėjusiam žmogui labai sunku perprasti sistemą, todėl bandome ją supaprastinti, prisitaikyti prie Deono. Galbūt tai suveikė, ir puolime jis jau davė naudos, buvo agresyvus.

Bet ne iš žiemą atkeliavusio naujoko aš laukiu lyderystės, tikrai nesitikiu, kad jis vers kalnus. Jo užduotis – būti solidžiu rotacijos žaidėju, įvykdyti tam tikras užduotis. Šiandien jis tai darė, žaidė dviejose pozicijose.

– Ar „Baskonia“ sugebėjo išnaudoti Nate'o Wolterso netektį?

– Momentais tai jautėsi. Nes iš dešimties klaidų pirmoje pusėje šešias padarė įžaidėjai. Bet yra ne tik Thomasas Walkupas – yra ir Leo Westermannas. Ir Rokas Jokubaitis taip pat. Kalbėjome, kad galbūt jam „Baskonia“ gynyba būtų visai paranki. Bet išvykoje tokiose svarbiose rungtynėse nesinorėjo rizikuoti. O antroje mačo pusėje Th. Walkupas žaidė žymiai solidžiau. Nepaisant to, įžaidėjų mums trūksta, nėra kalbos.

– Dabar jau iš esmės turite laimėti visas likusias šešerias rungtynes, kad patektumėte į atkrintamąsias varžybas.

– Man visai nesvarbu, kokia mūsų turnyro situacija, nuo to niekas nepasikeis. Pernai kelialapį užsitikrinome likus dviem turams iki reguliaraus sezono pabaigos, bet sužaidėme juos lygiai taip pat kaip iki tol. Ir dabar tą darysime, eisime į kitas rungtynes vienodai nusiteikę. Negalime kontroliuoti lentelės, varžovų pajėgumo. Galime kontroliuoti tik save, ir tai darome blogai, maksimumo neišgauname.

„Žalgiris“ Vitorijoje vertėsi be traumuotų Nate'o Wolterso, Antano Kavaliausko ir Lauryno Biručio, šeimininkams nepadėjo Tornikė Šengelija ir Jaysonas Grangeris.

Nugaros traumą neseniai išsigydęs „Baskonia“ lietuvis Tadas Sedekerskis nuo atsarginių suolo nepakilo, kitaip nei traumų nuolat kamuojamas Patricio Garino, kuris buvo mestas į kovą 7 minutėms.

Primename, kad Eurolygos reguliarųjį sezoną „Žalgiris“ pradėjo būtent dvikova su „Baskonia“ Kaune – baskai laimėjo 87:79. Tuomet Vitorijos klubui dar vadovavo Pedro Martinezas, kurį praėjusį lapkritį vyriausiojo trenerio poste pakeitė Velimiras Perasovičius.

Kitas rungtynes po savaitės žalgiriečiai vėl žais su Ispanijos ekipa – į Kauną atvyks Las Palmaso „Gran Canaria“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)