Į Klaipėdą atvykęs LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas teigė, kad Lietuva krepšinio čempionatų organizavimo srityje yra pasižymėjusi ir Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA Europe) gali atsižvelgti į ilgametę patirtį.

Juolab kad Lietuvoje, tarp jų ir Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, 2011 metais vyko Europos vyrų krepšinio čempionatas, 2013 metais buvo organizuojamos U19 merginų krepšinio čempionatas.

„Klaipėda patirties turi. LKF mano, kad dėl puikiai išvystytos sporto bazių infrastruktūros mieste Klaipėda būtų ideali kandidatė organizuoti Europos U20 jaunimo krepšinio čempionatą.

Europos U20 jaunimo vaikinų krepšinio čempionate dalyvautų 16 Europos šalių rinktinių, apie 300 dalyvių, iš viso vyktų 28 rungtynės.

Čempionato trukmė – 14 dienų, pirmajame etape per dieną vyktų po 4 rungtynes. Atvyktų apie 40 tarptautinės kategorijos teisėjų ir komisarų bei apie 300 vietinių dalyvių – organizatorių“, – Tarybos Kolegijai pristatydamas šį klausimą sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Anot jo, tai būtų ne tik finansinė nauda miestui dėl padidėjusio turistų skaičiaus, bet ir šventė klaipėdiečiams.

„Klaipėda pasižymi puikiais krepšinio sirgaliais. Šiandienos rungtynės tarp Lietuvos ir Italijos rinktinių vyks sausakimšoje „Švyturio“ arenoje.

Išpirko visus bilietus. Krepšinio bendruomenė mums patiki čempionatus, kadangi turime gausią krepšinio sirgalių armiją. Būtų puiku, kad 2020 metais į Klaipėdą sugužėtų jaunosios krepšinio žvaigždės.

Juk 20-mečiai jau yra tarsi vyrai, tad krepšinio sirgalių lauktų išties nuožmios kovos. Planuotume, kad bent pirmojo etapo kovas visi žiūrovai galėtų stebėti nemokamai, o dėl atkrintamųjų kovų ir finalų matytume, ar reikia padaryti mokamus bilietus dėl srautų reguliavimo“, – „Vakarų ekspresui“ sakė S. Budinas.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas džiaugėsi, kad Savivaldybės tarybos Kolegija priėmė šį principinį sprendimą ir tikisi, kad Tarptautinės krepšinio federacijos atstovai jau kovo mėnesio pradžioje po posėdžio paskelbs, jog bilietą organizuoti šias pirmenybes gaus būtent Klaipėda.

„Šį čempionatą nori organizuoti dar kelios šalys, tarp kurių ir Graikija. Klaipėda yra krepšinio miestas ir tą mes jau ne kartą įrodėme“, – akcentavo Klaipėdos meras.

Čempionato vykdymui LKF prašo miesto neatlygintinai suteikti 14 dienų Klaipėdos „Švyturio“ areną ir LCC tarptautinio universiteto sporto salę treniruotėms.

Paskaičiavus kaštus, tai miestui atsieitų apie 133 tūkstančius eurų.

„Jei gausime teisę organizuoti šį čempionatą, kitų metų Savivaldybės biudžete turime suplanuoti šią sumą“, – aiškino V. Grubliauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)