Japonai, kurie atrankos varžybas užbaigė aštuoniomis pergalėmis iš eilės, ir F grupėje į priekį praleido tik Australiją, turėtų būti itin laimingi – jie į planetos pirmenybes kvalifikavosi pirmą kartą nuo 2006-tųjų, kai turnyras ir vyko jų šalyje.

O iš visų Japonijos rinktinės žaidėjų laimingiausias, ko gero, bent jau sekmadienį buvo įžaidėjas Ryusei Shinoyama. Jis mačo su Kataru trečiame kėlinyje pataikė tokį metimą, kurio vaizdo įrašas sudrebino internetą.

Baigiantis atakos laikui R. Shinoyama deramai nesuvaldė jam komandos draugo adresuoto perdavimo ir, vos vos ištraukęs kamuolį prie šoninės linijos, švystelėjo jį kaire ranka link krepšio – visų nuostabai, kamuolys kiaurai skrodė tinklelį!

Nors japonai Dohoje šventė pergalę įspūdingu rezultatu 96:48, tai buvo vieninteliai R. Shinoyamos taškai sekmadienį per beveik 20 aikštėje praleistų minučių.

Akrobatinis gynėjo metimas ne tiek ir daug kuo atsiliko nuo fantastiško Isaiah Riderio šūvio NBA lygoje, neužmirštamo jau daugiau nei du dešimtmečius.

Primename, kad pasaulio čempionate Kinijoje kovos 32 pajėgiausios planetos komandos, tarp jų – ir Lietuvos rinktinė.

Turnyras, kuriame bus dalinami ir kelialapiai į 2020-ųjų olimpines žaidynes Tokijuje, vyks rugpjūčio 31-rugsėjo 15 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)