„Pirmiausia, noriu pasveikinti savo komandą ir padėkoti už atmosferą, kurią sukūrė mūsų ir Nyderlandų sirgaliai. Dėl to ir žaidžiame krepšinį. Žinojome, kad varžovai žaidžia labai kietai. Namuose turėjome problemų su fiziškumu, o šįkart tiesiog kelioms minutėms praradome koncentraciją ir pamiršome, ką turime daryti. Pamiršome dalykus, kuriuos visų rungtynių metu darėme gerai. Už tai buvome baudžiami“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Tuo metu Nyderlandų rinktinės strategas Toonas van Helfterenas spaudos konferencijoje skundėsi dėl, jo manymu, negarbingai pelnytų taškų. Paskutinę mačo minutę olandams atsiliekant 69:72, šeimininkų puolėjas Mohamedas Kherrazi grubiai parbloškė ant parketo Renaldą Seibutį bei, užsidirbęs nesportinę pražangą, leido lietuviams atitrūkti.

Šią situaciją pakomentavęs T. van Helfterenas teigė, kad jo auklėtinis patyrė traumą ir sąmoningai mėgino sustabdyti žaidimą, kad galėtų pasikeisti. Trenerio apmaudu, skirta ne paprasta, o nesportinė pražanga, R. Seibutis realizavo du metimus.

„Mohamedas puldamas patyrė traumą ir sugrįžęs į gynybą norėjo sustabdyti žaidimą. Žinoma, nebuvau patenkintas tuo, jog lietuviai metė baudų metimus. Mano žaidėjas prasižengė nerangiai, bet dėl teisėjų sprendimo skirti nesportinę pražangą esu nepatenkintas“, – kalbėjo Nyderlandų treneris.

D. Adomaitis šią situaciją pakomentavo trumpai: „Tokios taisyklės“.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidęs Renaldas Seibutis, kurio sąskaitoje – 20 taškų, pasidžiaugė tuo, jog Lietuvos rinktinė pasiekė tai, dėl ko į Amsterdamą ir atvyko.

„Buvome pasiruošę rungtynėms bei pradėjome jas susikoncentravę. Laikėmės plano, kurį mums paruošė treneriai. Kelioms minutėms buvome praradę koncentraciją ir taip leidome varžovams atsitiesti ketvirtajame kėlinyje. Dabar esame laimingi, nes žinojome, kad tai bus sunkios rungtynės, bet mes kovėmės dėl kiekvieno kamuolio, o tai davė rezultatą, kurio norėjome“, – kalbėjo R. Seibutis.

Atranką į pasaulio čempionatą lietuviai užbaigs pirmadienį rungtynėmis namuose prieš Italijos nacionalinę komandą. D. Adomaitis patikino, kad nepaisant aiškios komandų rikiuotės turnyrinėje lentelėje, šis mačas jo auklėtiniams turės reikšmės.

„Pralaimėjome italams pirmąją tarpusavio akistatą, todėl namuose norime pasiekti revanšą“, – teigė D. Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)