„Žalgiris“ penktadienį tik paskutinėmis minutėmis atitrūko saugesne persvara, priversdamas Podgoricos klubą 11-ą kartą šiame sezone sukti namo tuščiomis.

Bet iki tol pralaimėjimus vidutiniu 19 taškų skirtumu svetimoje teritorijoje rinkdavusi „Budučnost“ bent jau priešinosi iš paskutiniųjų.

„Prieš rungtynes sakiau komandai, kad žaisti Kaune yra privilegija. Tai – viena geriausių vietų krepšiniui pasaulyje. Čia atvažiavus reikia atiduoti viską, ką turi. Ir negaliu būti nepatenkintas saviškių žaidimu.

„Žalgiris“ laimėjo pelnytai, bet ir mes pasistengėme. Manau, rungtynės buvo intensyvios, kovingos – turėjo patikti žiūrovams. Tik po pertraukos kiek praradome ritmą, per dažnai klydome. Deja, nelaimėjome, bet esame teisingame kelyje, ateityje viskas bus geriau“, – kalbėjo J. Repeša.

Jei „Žalgiris“ šįkart vertėsi be Nate'o Wolterso, Antano Kavaliausko ir Lauryno Biručio, „Budučnost“ turėjo dar daugiau netekčių. Į Kauną neatvyko traumuotas gruzinas Goga Bitadzė ir prie Juodkalnijos rinktinės prisidėję broliai Seadas ir Suadas Sehovičiai bei Petaras Popovičius.

Ilgu atsarginių suolu negalinti pasigirti ekipa Kaune net užfiksavo naują Eurolygos rekordą, visiškai pateisindama savo pavadinimą – „Budučnost“ išvertus į lietuvių kalbą reiškia ateitį.

Dvikovos pabaigoje J. Repeša ant parketo trumpam išleido Fedorą Žugičių, kuris tapo jauniausiu visų laikų žaidėju, pasirodžiusiu Eurolygoje.

Gynėjui yra tik 15 metų ir 157 dienos. Iki šiol jauniausias lygoje rungtyniavęs krepšininkas buvo makedonas Aleksandras Ugrinoskis, Zagrebo „Cibona“ komandoje debiutavęs sulaukęs 15 metų ir 266 dienų.

Nepaisant to, J. Repeša nesureikšmino žaidėjų netekčių.

„Negaliu skųstis, toks mūsų gyvenimas. Turėjome užtektinai krepšininkų mačui. Aišku, G. Bitadzė mums yra labai svarbus, trūko ir juodkalniečių. Bet jie žaidė rinktinėje, kurią noriu pasveikinti su labai svarbia pergale pasaulio čempionato atrankoje“, – sakė specialistas iš Kroatijos.

Kol „Budučnost“ galynėjosi Kaune, Juodkalnijos nacionalinė komanda Kijeve 76:74 palaužė Ukrainą.

7 iš 11 dvikovų atrankoje laimėję juodkalniečiai užima paskutinį kelialapį garantuojančią trečią vietą I grupėje, viena pergale lenkdami Latvijos rinktinę. Būtent šios dvi ekipos susigrums paskutiniame lemiamame mūšyje kitą pirmadienį.

Tuo metu „Budučnost“ pralaimėjo 11-as iš eilės rungtynes išvykoje, o kauniečiai nutraukė trijų nesėkmių paeiliui seriją ir pasiekė vos antrą pergalę šiais kalendoriniais metais.

Primename, kad pirmąją komandų tarpusavio akistatą Juodkalnijoje praėjusį lapkritį „Žalgiris“ laimėjo rezultatu 72:60. Tuomet „Budučnost“ dar dirigavo Podgoricos klubą į Eurolygą netikėtai išvedęs serbas Aleksandras Džikičius, kurį gruodį pakeitė J. Repeša.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ vasario 28 d. žais svečiuose su Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)