Nors rezultatyviausias ir naudingiausias žalgiriečių gretose buvo Brandonas Daviesas su 21 tašku ir net 34 naudingumo balais, puikiai jam talkino ir du lietuviai – Marius Grigonis (16 tšk.) bei Edgaras Ulanovas (12 tšk.).

„Matėte, kad nežaidėme gerai, nes jų komanda tikrai nežiba. Bet pagaliau ta pergalė, kurios taip reikėjo. Žmonės atėjo, palaikė, todėl gale ir sužaidėme užtikrinčiau. Pergalė nebuvo graži, bet jos reikėjo – nesvarbu kaip. Manau, dabar galime atsispirti ir žaisti geriau“, – sakė M. Grigonis, kuris savo taiklų baudų metimų seriją pratęsė jau net iki 31-os iš eilės.

Paklaustas, kaip nutiko, kad varžovų lyderis Norrisas Cole'as, iki didžiosios pertraukos sukrapštęs tik 5 taškus, po jos pridėjo net 21-ą, Marius gūžčiojo pečiais.

„Gynėmės taip pat, bet jis užsidegė ir pradėjo labai pataikyti. Paskui teko vėl keisti gynybą. Jis – geras, žaidė NBA. Prieš mus visada kažkaip kažkas sužaidžia“, – pastebėjo jis.

Komandos draugui antrino ir E. Ulanovas, kurio penki taškai ketvirtame kėlinyje padėjo „Žalgiriui“ perlaužti rungtynes.

„Labai lengvai leidome N. Cole'ui mesti tuo metimus. Užtenka dviejų taiklių ir tada pasipila sudėtingesni, atšokus atgal. O tai, kad jis turi talento, nėra paslaptis, statistika tą įrodo. Teko keisti gynybą ketvirtajame kėlinyje ir tai padėjo, tikrai“, – teigė Edgaras.

Jis gyrė puikų pasirodymą surengusį B. Daviesą.

„Kad ir kaip žaistume, didelę žaidimo dalį, kai jis aikštelėje, mes remiamės Brandonu, sekame, kas jį dengia, kur galima atakuoti. Džiaugiamės dėl jo šeimos pagausėjimo. O pergalė yra vyšnaitė ant torto“, – sakė E. Ulanovas.

Jam įspūdį paliko ir Artūro Milaknio dėjimas.

„Milaknis super! Kur anksčiau buvo? Žiūrėsim, kaip bus toliau, gal dabar viena ranka įdės“, – svarstė puolėjas.

Pasiteiravus, kaip „Žalgiriui“ sekėsi pulti be traumuoto Nate'o Wolterso, E. Ulanovas kategoriško vertinimo išvengė.

„Ne paslaptis, kad kartais strigome. Nepavykdavo žaisti kaip norėdavome. Thomas Walkupas nėra tikras įžaidėjas. Bet jis gali sukurti geras progas, treniruotėse gerai atrodo, nemanau, kad didelė problema, kad jis žaidžia toje pozicijoje“, – konstatavo jis.

Turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)