Visos sudėties Kauno „Žalgiris“ buvo neilgai. Prieš penktadienio dvikovą namie su Podgoricos „Budučnost“ ekipa paaiškėjo, kad traumuotų krepšininkų sąraše atsidūrė N. Woltersas.

Anot Š. Jasikevičiaus, jau Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje su Panevėžio „Lietkabeliu“ N. Woltersas žaidė su „įplyšusiu ar patemptu“ kirkšnimi ir bus priverstas praleisti be kamuolio 2-3 savaites.

Eurolygoje N. Woltersas vidutiniškai per 25 min. aikštėje pelno 12,2 taško, atkovoja 3,3 kamuolio ir atlieka 4,6 rezultatyvaus perdavimo.

„Visi kiti galės žaisti. Brandonas Daviesas tris dienas turėjo, nebuvo sunkių treniruočių, padės. Taip pat ir Antanas Kavaliauskas. Vėl turime visi pasitempti“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Labai suprastėja mūsų skaičiai ketvirtame kėlinyje tiek puolime, tiek gynyboje. Sunku suprasti, kodėl taip yra, nes žaidėjai tikrai neateina į ketvirtą kėlinį pavargę. Esame viena iš labiausiai žaidėjus rotuojančių komandų Eurolygoje. Galbūt yra lyderystės problema. Kita vertus, gal kai pralaimi daug rungtynių, atsiranda problemos galvoje. Trūksta žudiko instinkto.
Šarūnas Jasikevičius

Norint prasibrauti į kitą Eurolygos etapą, Š. Jasikevičiaus auklėtiniams reikia laimėti visas likusias 8 rungtynes. Palankiai susiklosčius aplinkybėms, gali pakakti ir 7 pergalių.

Svečių komandoje nuostoliai yra didesni. Rimčiausia netektis – Sakartvelo talentas Goga Bitadzė, Eurolygoje renkantis po 13,1 taško, 6,6 atkovoto kamuolio ir 18 naudingumo balų. Jį pavaduos ekipos naujokas Devinas Williamsas.

Į nacionalinę Juodkalnijos komandą išvyko Petaras Popovičius (vid. 5,1 tšk.), Filipas Barovičius (vid. 3,4 tšk.), Suadas Sehovičius (vid. 4,1 tšk.) ir Seadas Sehovičius (vid. 3 tšk.).

Į pergalių kelią žalgiriečiams teks grįžti po skaudaus pralaimėjimo Karaliaus Mindaugo taurės finale, kur pačioje rungtynių pabaigoje jie pralaimėjo Vilniaus „Ryto“ krepšininkams.

Paklaustas, kokias išvadas padarė po savaitgalio, Š. Jasikevičius akcentavo bėdas, atsirandančias rungtynių pabaigoje.

„Daugumoje rungtynių turime pranašumą, bet nemokame užbaigti. Labai suprastėja mūsų skaičiai ketvirtame kėlinyje tiek puolime, tiek gynyboje. Sunku suprasti, kodėl taip yra, nes žaidėjai tikrai neateina į ketvirtą kėlinį pavargę. Esame viena iš labiausiai žaidėjus rotuojančių komandų Eurolygoje. Galbūt yra lyderystės problema. Kita vertus, gal kai pralaimi daug rungtynių, atsiranda problemos galvoje. Trūksta žudiko instinkto. Bandysime kažką keisti“, – sakė jis.

„Žalgiris“ šį sezoną Eurolygoje laimėjo aštuonis kartus per 22 turus ir užima 13-tą vietą. Kauniečiai iš pastarųjų aštuonių Eurolygos mačų triumfavo tik viename. „Budučnost“ klubas su šešiomis pergalėmis turnyro lentelėje žengia priešpaskutinis, 15-tas.

„Sunku dėlioti akcentus, nežinome, kas atvyks. „Budočnost“ visai neprimena tos komandos, kuri buvo sezono pradžioje. Prisidėjo 4 nauji žaidėjai, treneris pakeistas, komanda visiškai nauja. Galbūt išliko tik didelis Earlo Clarko vaidmuo. Jie skina pergales ir jų sudėtis atrodo tikrai labai gera“, – varžovus apibūdino Lietuvos čempionų treneris.

Juodkalnijos ekipa visas šešerias rungtynes laimėjo savo aikštėje – svečiuose neiškovojo nė vienos pergalės. Tiesa, „Budučnost“ savo žiūrovų akivaizdoje nukovė turnyro milžinus – Maskvos CSKA, Madrido „Real“.

Pirmojoje „Budučnost“ ir „Žalgirio“ dvikovoje 72:60 pajėgesni buvo Lietuvos čempionai.

Eurolygoje komandos susitiks ketvirtą kartą. Iki šiol pergales šventė Kauno komanda, vieną – Podgoricos.

Eurolygos turnyro lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)