Kaip skelbia Ispanijos žiniasklaida, Eurolygos įstatų 5.3 straipsnyje yra nurodyta, kad „kiekvienas Eurolygoje žaidžiantis klubas privalo dalyvauti ir nacionaliniame savo šalies čempionate.“

Taigi, grasinimais besitaškantis „Real“ klubas visų pirma turėtų sulaukti Eurolygos valdybos balsavimo ir oficialaus įstatų pakeitimo.

Jeigu „Real“ iš tikrųjų nuspręstų palikti ACB čempionatą, Ispanijos lygai tai būtų milžiniškas smūgis. Pranešama, kad lygoje nelikus karališkojo Madrido klubo, čempionatas galėtų prarasti maždaug 50 proc. savo auditorijos.

Visgi kol kas tai tėra spekuliacijos, o pati lyga trečiadienį paskelbė, kad dviems „Real“ žaidėjams už arbitrų įžeidinėjimą yra skiriamos 1000 eurų baudos.

Tokių finansinių sankcijų už savo elgesį po taurės finalo su „Barcelona“ sulaukė Facundo Campazzo ir pats komandos kapitonas Felipe Reyesas.

F. Campazzo po rungtynių teisėjui į akis tris kartus sušuko žodį „vagis“, o F. Reyesas savo pyktį liejo prieš TV kameras, pareiškęs: „šis įvykis – tikra kekšiška gėda, kekšiška vagystė“.

Tiesa, suspendavimo bausmės žaidėjams nėra skiriamos, jie galės dalyvauti jau artimiausiose rungtynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)