Ispanijos sostinėje sekmadienį vykusias rungtynes katalonai laimėjo rezultatu 94:93.

Pergalę atnešė Ante Tomičiaus dvitaškis: nors kroato mestas kamuolys atsimušė į lanką ir nuskriejo tolyn nuo krepšio, jį blokuodamas prie lentos prispaudė Anthony Randolphas, o vaizdo pakartojimą peržiūrėję arbitrai nusprendė įskaityti taškus.

Prieš tai tas pats A. Randolphas itin grubiai sustabdė į greitą ataką pabėgusį „Barcelona“ puolėją Chrisą Singletoną, tačiau arbitrai neįžvelgė jokio taisyklių pažeidimo.

„Rungtynių pabaigoje buvo keletas rimtų teisėjų klaidų“, – pripažino ACB lygos prezidentas Antonio Martinas.

„Pripažįstame šiurkščias klaidas ir susitaikysime su bet kokiu sprendimu, susijusiu su finale dirbusiais arbitrais“, – skelbiama teisėjų asociacijos išplatintame pranešime.

Tačiau antrus metus iš eilės principiniams varžovams finale nusileidęs „Real“ nerimsta. Klubas informavo nelaikantis atsakingų organizacijų reakcijos pakankama ir reikalauja konkrečiai paaiškinti, kaip vaizdo peržiūros galimybe pasinaudoję teisėjai galėjo padaryti tokias klaidas.

„Klubas toliau nagrinės galimus veiksmus reaguojant į labai rimtą padėtį“, – teigiama „Real“ pranešime.

Prieš tai Madrido ekipos krepšinio sekcijos vadovas Juanas Carlosas Sanchezas buvo užsiminęs, jog „Real“ net svarsto galimybę trauktis iš ACB lygos.

Skandalingoms ungtynėms teisėjavo trys Ispanijos krepšinio arbitrai: Carlosas Garcia Gonzalezas, Miguelis Angelis Perezas ir Benjaminas Jimenezas Trujillo.

Savo ruožtu, sankcijos gresia ne tik jiems, bet ir emocijų nevaldžiusiems „Real“ žaidėjams Felipe Reyesui ir Facundo Campazzo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)