„Esu nusikalęs kaip šuva“, – sekmadienį vakare po Karaliaus Mindaugo taurės finalo juokdamasis skundėsi D. Adomaitis, naktį praleidęs prie ekrano ruošiantis kaktomušai su Kauno „Žalgiriu“.

Praėjus mažiau nei parai jam jau teko vesti rinktinės treniruotę, bet paklaustas, kaip pailsėjo, specialistas sakė „saldžiai išsimiegojęs“.

„Visas rytas buvo poilsiui“, – šypsojosi treneris, kuris vienas pirmųjų pakilo nuo „Ryto“ pergalės vakarėlio stalo.

Rinktinės pratybose buvo ir į galutinę sudėtį įtraukti „Ryto“ žaidėjai: Martynas Echodas bei Eimantas Bendžius ir Arnas Butkevičius. Į pirmą treniruotę nespėjo tik užsienyje žaidžiantys Rokas Giedraitis ir Adas Juškevičius, kurie į Vilnių atskrido vėliau pirmadienį vakare.

„Kažką pasikartojome, kažką paaiškinome naujokams. Šįkart nebus Jono Mačiulio ir Manto Kalniečio, kai kuriuos pačiupinėsime pirmą kartą. Manau, visi, esantys čia, buvo verti savojo šanso, o kaip jį išnaudos, priklausys nuo jų“, – sakė D. Adomaitis, rikiuojantis gretas paskutinėms pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Nyderlandais ir Italija.

Lietuva jau seniai turi kelialapį kišenėje, tad komandos vairininkas vėl nepraleido progos paeksperimentuoti.

Vasario pradžioje 15 kandidatų sąrašą paskelbęs D. Adomaitis praėjusią savaitę jį sutrumpino trimis pavardėmis.

Į galutinę sudėtį nepateko Panevėžio „Lietkabelio“ gynėjas Paulius Valinskas, „Afyon“ (Turkija) klube rungtyniaujantis puolėjas Edgaras Želionis ir Bambergo „Brose“ (Vokietija) puolėjas Arnoldas Kulboka.

Bet rinktinės sąraše liko dvi naujos pavardės: vidurio puolėjo Egidijaus Mockevičiaus (Pezaro „Pallacanestro“, Italija) ir gynėjo Dovio Bičkauskio (Utenos „Juventus“).

– Ko tikitės iš komandos naujokų? – paklausėme D. Adomaičio

– Mockę visi labai gerai žinome, tai – didelis žmogus, kuris šiame atrankos lange mums bus labai svarbus ir reikalingas. Dovis demonstruoja labai gerą žaidimą ne tik šiame, bet ir praėjusiame sezone, daro pažangą.

– Žygimantas Janavičius išsigydė tokią traumą, po kurios kartais net baigiama karjera. Kokį dabar įspūdį palieka jis?

– Kiek teko stebėti rungtynių, labiausiai nustebino tai, kad jis grįžo labai užtikrintai. Atrodo jau atsigavęs po traumos, jo gynyba kokia buvo gera, tokia ir liko. Vadovavimas komandai – taip pat geras. Pažiūrėsime, kaip jis atrodys čia.

– Kaip pasirinkote tris kandidatus, kuriuos išbraukėte iš galutinės sudėties?

– Atsižvelgėme į kiekvieno situaciją. Kai kurie grįžo po traumų, galbūt nelabai įtikino jų sportinė forma, kiti buvo įtraukti į 15 žmonių sąrašą norint apsidrausti nuo netikėtumų, traumų. Toks buvo trenerių kolektyvo sprendimas.

– Nyderlandai smarkiai priešinosi Vilniuje, kur teko žaisti net du pratęsimus. Kokie tai varžovai gali būti šiame atrankos „lange“?

– Sunku pasakyti, dar nežinome, kurie krepšininkai žais, jau aišku, kad keleto jų Nyderlandai neturės. Paanalizuosime varžovus per artimiausias dvi dienas. Bet manau, kad namuose jie stos į kovą su didelėmis ambicijomis, norėdami mus nugalėti. O mes važiuosime su savo tikslais, vienas kurių irgi yra pergalė.

***

Rinktinės treniruočių stovykla prasidėjo vasario 18 dieną Vilniuje, o vasario 22 dieną išvykoje komanda susikaus su Nyderlandų rinktine.

Po šio susitikimo lietuviai persikels į Klaipėdą, kur vasario 25 dieną pasaulio čempionato atranką baigs dvikova su Italijos krepšininkais.

Pirmose rungtynėse Dainiaus Adomaičio auklėtiniai Nyderlandų rinktinę įveikė po dviejų pratęsimų rezultatu 95:93, o italams išvykoje nusileido 65:70.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjų sąrašas Pasaulio taurės atrankos rungtynėms su Nyderlandų ir Italijos rinktinėmis (žaidėjas, klubas, pozicija):

1.Šarūnas Vasiliauskas(„Gaziantep“)PG
2.Žygimantas Janavičius(„Skycop“)PG
3.Dovis Bičkauskis(„Juventus“)PG/SG
4.Renaldas Seibutis(„Tecnyconta“)SG
5.Adas Juškevičius(„Nanterre 92“)SG
6.Arnas Butkevičius(„Rytas“)PF
7.Rokas Giedraitis(ALBA)SF
8.Eimantas Bendžius(„Rytas“)SF/PF
9.Gytis Masiulis(„Neptūnas“)PF
10.Egidijus Mockevičius(„Pallacanestro“)C
11.Martinas Gebenas(„Juventus“)C/PF
12.Martynas Echodas(„Rytas“)C

Lietuvos rinktinė yra viena iš 7 Europos komandų, užsitikrinusių vietą pasaulio čempionate. Anksčiau laiko kelialapį į Kiniją taip pat iškovojo Vokietija, Graikija, Prancūzija, Čekija, Ispanija ir Turkija. Į pasaulio čempionatą pateks po tris geriausias kiekvienos grupės komandas.

2019 metų pasaulio krepšinio čempionato burtai bus ištraukti kovo 16 dieną Šendžene. Pirmenybės vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis.

J grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų/praleistų taškų santykis, taškai)

1.*Lietuva1091+17519
2.Italija1073+8317
3.Lenkija1064+5516
4.Vengrija1055+215
5.Kroatija1046-614
6.Nyderlandai1037-3113
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)