„Galbūt taip paprastai visi kalba, bet noriu pabrėžti – ši komanda yra ypatinga. Profesionaliai žaisti krepšinį pradėjau 17-os. Po dukart laimėjau Kroatijos čempionatą ir taurę. Žaidžiau Italijos čempionato finale, tačiau ši komanda yra kažkas nepaprasto.

Turiu pradėti nuo trenerio – jis duoda mums kryptį, bet reikia turėti 12 karių, pitbulių, kurie išpildytų tuos nurodymus. Šie vaikinai ypatingi ir nusipelno pergalės“, – kalbėjo nugalėtojų cigarą rūbinėje traukdamas R. Stipčevičius.

Rungtynių pabaigoje prisikėlę Dainiaus Adomaičio auklėtiniai finale 70:67 (13:11, 17:24, 13:16, 27:16) pranoko Kauno „Žalgirio“ krepšininkus bei triumfavo turnyre po trejų metų pertraukos.

Per lemiamas rungtynių minutes iniciatyvos ėmęsis ir sirgalius po taiklių tolimų metimų atsistoti privertęs Rokas Stipčevičius iš viso pelnė 13 taškų (2/3 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai), atkovojo 2 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Visi sako, kad Lietuvoje „Ryto“ nekenčia kaip komandos, bet šie vyrukai nusipelno pagarbos. Diena iš dienos viskas keičiasi, „Rytas“ užsitarnauja pagarbą.
Rokas Stipčevičius

„Galbūt mes nesame tokie talentingi kaip „Žalgiris“, turime tai pripažinti. Tačiau talentas dabar ne viskas. Talentas daug reiškė, kai žaidė Arvydas Sabonis. Šiandien turi būti pasirengęs rungtynėms fiziškai, psichologiškai ir turi turėti „kiaušinius“, kad laimėtum. Tai gali padėti iškovoti pergalę“, – tęsė R. Stipčevičius, po pergalės finale simboliškai nukirpęs tinklelį nuo lanko.

Paklaustas, ar nesunku buvo visas rungtynes vytis varžovus, kroatas mojo ranka: „Sakiau visiems, kad išliktume kantrūs, nes rungtynės bus atkaklios. Visada sakau, kad finale geriau atsilikti 2 ar 4 taškais, nes tokių rungtynių pabaigoje daugiau įtampos patiria ta komanda, kuri pirmauja. Pabaigoje pamatėte, mums tai padėjo“.

Kai kilo mintis imtis lyderio vaidmens? „Toks jau aš esu. Galbūt nesu pats talentingiausias žaidėjas čia, bet taip padariau savo karjerą. Tai ne tik apie krepšinį. Mačiau karą Kroatijoje, kai buvau vaikas, visko mačiau. Mano gyvenimas – visuomet iššūkiai, todėl žinau, kaip su tuo tvarkytis“, – teigė R. Stipčevičius. Anot jo, galbūt tai galėtų būti net vienos geriausių rungtynių jo karjeroje.

Pergalė Vilniaus komandai po trejų metų pertraukos, anot „Ryto“ legionieriaus, labai svarbi.

„Tai didelis laimėjimas. „Žalgiris“ buvo tikras, kad laimės, patikėkite, bet tuomet pasirodė „Rytas“ ir truputį viską pakeitė. Mums per FIBA langą reikia pailsėti ir būti pasirengusiems Europos taurės ketvirtfinaliui su „Valencia“. Tikiu šia komanda.

Žingsnis po žingsnio, stenkis būti geresnis nei vakar. Tokia mūsų komandos, kuri yra mūsų šeima, gyvenimo formulė. Reikia mėgautis šiuo momentu, matėte fanų reakcijas, šypsenas. Visi sako, kad Lietuvoje „Ryto“ nekenčia kaip komandos, bet šie vyrukai nusipelno pagarbos. Diena iš dienos viskas keičiasi, „Rytas“ užsitarnauja pagarbą“, – sakė jis.

R. Stipčevičių gyrė ir KMT nugalėtojų strategas Dainius Adomaitis: „Kai turėjome su Chrisu Krameriu problemų, turėjome pasipildyti, pasirodė Roko variantas ir ilgai nesvarstėme. Jį žinau seniai, matęs ne kartą, mums reikėjo tokio žaidėjo, toks sprendimas pasiteisino 1000 proc.

Jis į rūbinę atnešė svarų žodį, jis žaidėjas, kuris žino, kaip sužaisti karštas rungtynes. Tai matėme šiandien. Jis negalvojęs metė tuos tritaškius. Tokie žaidėjai dažniausiai pataiko“.

KMT finalo naudingiausiu žaidėju pripažintas 14 taškų pelnęs ir 21 naudingumo balą surinkęs Artiomas Parachovskis džiaugėsi pergale.

„Sunkios rungtynės, „Žalgiris“ kontroliavo eigą, bet Rokas pataikė fantastiškus metimus ir atkūrė intrigą, – kalbėjo jis. – Buvome kartu, kai atsilikome ir tai parodo didelį šios komandos charakterį. Tie keli tritaškiai buvo reikalinga žiežirba – nesugriuvome, žaidėme kaip komanda ir lemiamu momentu iškovojome pergalę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)