„Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės dvikovoje dėl trečiosios vietos intrigos nebuvo – Panevėžio „Lietkabelis“ net 94:67 sutriuškino taikiklio taip ir nesureguliavusius Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus.

„Likome viena komanda, kuri grįš nuleistomis galvomis, nors turėjome ambicijų. Tai – tragiškiausios rungtynės per visą sezoną tiek vakar, tiek šiandien. Su kuo palyginti? Mėginome sumedžioti šerną ar stirną, paskui galvojome, gal gausime riebų kiškį, bet grįžtame tuščiomis iš medžioklės. Neramina, nes tai yra „playoff'ų“ trumpas modelis. Nelieka nieko kito, kaip grįžti namo, padaryti išvadas ir žaisti toliau“, – kalbėjo po pralaimėjimo K. Maksvytis.

Nuo pat rungtynių pradžios „Lietkabelis“ diktavo savo sąlygas aikštėje – surakinę varžovus kieta gynyba didino skirtumą, kuris antrojo kėlinio pabaigoje išaugo iki 20 (40:20).

Po didžiosios pertraukos K. Maskvyčio auklėtiniai mėgino atkurti intrigą dvikovoje dėl prizinės KMT vietos ir apkarpė panevėžiečių pranašumą iki 3 taškų. Tačiau tuomet prabudęs „Lietkabelis“ spurtavo ir tiesiog nušlavė klaipėdiečius.

Penkis tritaškius smeigęs ir karjeros rekordą pakartojęs Saulius Kulvietis iš viso pelnė 24 taškus. 32 naudingumo balus surinkęs snaiperis taip pat pagerino „Kidy Tour“ KMT finalinio ketverto efektyvumo rekordą.

Klaipėdiečių gretose rezultatyviausiai žaidė Gytis Masiulis, kurio sąskaitoje – 15 taškų.

Anot „Neptūno“ stratego, šiose rungtynėse labiausiai koją kišo psichologinė būsena – atsirado kažkoks nepasitikėjimas, rankos drebėjo metant. Kaip paveiks komandą toks prastas savaitgalis?

„Dvejopai. Gali numušti mūsų ambicijas, ūpą, bet tikri vyrai nusišluosto ašaras, snarglius ir kaunasi toliau. Tikiuosi antrojo scenarijaus. Dabar karšta, daryti išvadas sunku. Nepadėjo, kad žaidėme be J. Granto. Tokiai komandai kaip mūsų su mažesne rotacija atsiliepia žaidėjo netektis. Pasiteisinimo neieškome, Panevėžio komanda taip pat neturėjo aukštaūgio“, – sakė K. Maksvytis.

„Geresnės rungtynės nei vakar. Parodėme šiandien charakterį, pamiršome, kas buvo vakar. Gerai ir energingai pradėjome rungtynes gynyboje, vienintelis dalykas, kas nesuveikė, tai kova dėl kamuolių ginantis. Mums svarbiausia, kad laimėjome bronzos medalius“, – sakė KMT bronzos laimėtojų vedlys Nenadas Čanakas.

Šiose rungtynėse abi ekipos buvo priverstos žaisti be itin svarbių aukštaūgių. „Lietkabeliui“ negalėjo padėti Žiga Dimecas, o „Neptūnui“ – Jerai Grantas.

„Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje Panevėžio „Lietkabelis“ 58:89 pralaimėjo Kauno „Žalgiriui“, o Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai 72:86 nusileido turnyro šeimininkei Vilniaus „Ryto“ ekipai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)