Prasidėjus paskutiniam ketvirčiui ekipas skyrė 30-ies taškų praraja, o Dainius Adomaitis ant parketo galėjo išleisti jaunuosius „Ryto“ krepšininkus.

Paskutiniame ketvirtyje „Rytas“ leido Klaipėdos ekipai sumažinti skirtumą iki 14-os taškų, tačiau tai menkai guodė „Neptūno“ kapitoną Simą Galdiką.

Nepaisant skaudžiai pralaimėto pusfinalio, kapitonas ryžtingai žvelgė į sekmadienio akistatą: tolimą kelią iki sostinę sukorusi komanda į uostamiestį tuščiomis grįžti nenori.

„Tikėjomės žaisti finale, bet su tokiu žaidimu buvo toli iki jo. Teks laimėti sekmadienį, nes grįžti į Klaipėdą be medalio nesinori“, – po pralaimėtų rungtynių kalbėjo „Neptūno“ kapitonas Simas Galdikas.

Aš to nelaikau mūsų kažkokiu nuopelnu, paprasčiausiai D. Adomaitis išleido tuos, kurie nebuvo žaidę, nepajutę to rungtynių ritmo.
Simas Galdikas

Anot ekipos kapitono, jo komandą nustebino „Ryto“ įžaidėjo Chriso Kramerio taiklių tritaškių salvė.

„Tikėjomės, kad Krameris labiau žais prasiveržimais ar kurs žaidimą kitiems, bet jis paleido taiklių tritaškių seriją. Tai lėmė galingą vilniečių spurtą, stipriai juos tai motyvavo, o mes paprasčiausiai neužpuolėme.

Į gynybą grįždavome nuleidę galvas ir nepavykdavo apsiginti. Puolime žaidėme po vieną. Bandėme individualiais veiksmais pralaužti varžovų gynybą, tačiau mūsų metimai dažniausiai skriedavo pro šalį“, – pralaimėjimo priežastis vardino S. Galdikas.

„Neptūno“ kapitono neguodė ir tai, kad paskutiniame kėlinyje milžinišką deficitą pavyko sumažinti pusiau.

„Rytas“ išleido antrą sudėtį, jaunimą, pavyko šiek tiek sumažinti skirtumą. Bet aš to nelaikau mūsų kažkokiu nuopelnu, paprasčiausiai D. Adomaitis išleido tuos, kurie nebuvo žaidę, nepajutę to rungtynių ritmo, sušalę, tad menki čia mūsų nuopelnai.

Būtume dabar laimėję, jau būtume užsitikrinę medalius, dabar teks sekmadienį šiek tiek nuvargus siekti trečios vietos“, – kalbėjo S. Galdikas.

Pirmame pusfinalyje Kauno „Žalgiris“ įtikinamai 89:58 (25:18, 21:12, 21:13, 22:15) sutriuškino Panevėžio „Lietkabelį“.„Lietkabelio“ ir „Neptūno“ akistata dėl bronzos prasidės 14 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)