Prieš jau beveik penkerius metus Prienų komanda su ekscentriškuoju treneriu Virginijumi Šeškumi pirmąjį didelį iššūkį patyrė jau pusfinalyje. LKF federacijos taurės turnyro trofėjų gynusiai (tačiau 2013 metais turnyre nedalyvavo nei Vilniaus „Lietuvos rytas“, nei Kauno „Žalgiris“) ambicingai „Tonybet“ komandai šiame turnyro etape kelią pastojo žalgiriečiai.

„Tiek „Rytas“, tiek „Žalgiris“ buvo Eurolygos komandos. Nors ant popieriaus buvome silpnesni, tačiau aikštėje žaidžia 5 žaidėjai“, – prisiminimais dalinosi prieš penkerius metus Prienuose rungtyniavęs L. Kisielius.

Nors vietiniame fronte kauniečiai reguliarųjį sezoną baigė tik ketvirti, tačiau Eurolygos B grupėje užėmė trečią vietą ir pateko tarp 16-os stipriausių Senojo žemyno komandų. O šiame turnyre Prienų komandos riešutėlis jiems pasirodė per kietas – 76:84.

Turnyro finale laukė taip pat Eurolygoje dalyvavusio, bet iš grupės taip ir neišsikapsčiusio „Lietuvos ryto“ išbandymas. Pirmą vietą reguliariajame LKL sezone užėmę vilniečiai Panevėžyje vykusiame finalo ketverte siekė po ketverių metų pertraukos vėl džiaugtis trofėjumi.

Nors po dviejų kėlinių vilniečiai pirmavo 52:42, tačiau stiprybės suradę prieniškiai perlaužė rungtynes, o tokiu autsaidere laikytos komandos pasirodymu nustebinti žiūrovai pradėjo vis aktyviau ją palaikyti.

„Nebuvome favoritai, bet kai žaidžiamos vienerios rungtynės, visko gali nutikti“, – tuometinę situaciją priminė pašnekovas.

Lemiamu momentu Mindaugas Lukauskis savo gimtajame mieste smeigė du į pratęsimą komandas nuvedusius tolimus metimus, o jau papildomo kėlinio metu šaltakraujiškai įtvirtino trapų pranašumą. Antrą baudą prametė tyčia, tačiau varžovams buvo likusios tik dvi sekundės – per mažai, kad būtų galima dar kažką pakeisti. 92:91 ir švenčiantys Prienai.

„Jausmas geras. Bet nepasakyčiau, kad stebuklingai žaidėme – tiesiog žaidėme gerą krepšinį. Tai nebuvo kažkoks stebuklas, tiesiog, manau, viskas susidėjo – blogi žaidėjai nepradės iš niekur gerai žaisti. Mes visą sezoną gerai žaidėme, o finale atėjome ir laimėjome“, – apie triumfą šalies krepšinio taurės turnyre, ką dar be Prienų komandos yra padaręs tik „Žalgiris“ ir „Vilniaus rytas“, kalbėjo L. Kisielius.

Nors 15 taškų prie pergalės pridėjęs M. Lukauskis tuomet buvo išrinktas naudingiausiu žaidėju, tačiau taškų grafose labiausiai žibėjo būtent L. Kisieliaus. Tačiau tokio pasiekimo jis nesureikšmina.

„Kažkas turi įmesti taškus, o tą dieną man geriau sekėsi“, – porino pašnekovas.

Šiemet jau 34-erių sulaukęs krepšininkas grįžta į nuo 2015 m. Karaliaus Mindaugo taurės turnyru besivadinančios Lietuvos krepšinio šventės finalo ketvertą. Tik šįkart vilkėdamas jau Klaipėdos „Neptūno“ marškinėlius. O pakeliui į pusfinalį jam teko sutikti ir buvusią komandą – Prienų „Skycop“ ekipą, kurią namuose įveikė 89:80. Pirmasis tarpusavio susitikimas baigėsi lygiosiomis. Dabar uostamiesčio klubo pusfinalyje laukia Vilniaus „Rytas“, su kuriuo šį sezoną jau žaista dukart – namuose pralaimėta 78:93, svečiuose iškovota pergalė 78:66.

„Visos keturios komandos norės laimėti, mes taip pat važiuojame ne paturistauti. Kiekvienoms varžyboms yra atskirai ruošiamasi, su „Rytu“ – taip pat. Tačiau visos komandos yra įveikiamos“, – apie tikslus Vilniuje įvyksiančiame finalo ketverte kalbėjo L. Kisielius.

„Neptūnas“ šiame turnyro etape žais po dviejų metų pertraukos. Nors pašnekovas tų dvejų likusių rungtynių itin nesureikšmino – jose, kaip ir kiekvienoje dvikovoje, tikslas tik vienas – laimėti.

Nesureikšmino jis ir kilusio triukšmo dėl finalo ketverte teisėjaujančio arbitro iš užsienio. KMT finalo ketverte be 6 lietuvių švilps ir vienas užsienietis – Eurolygoje pripažintas italas Luigi Lamonica.

„Išmėginsime ir pamatysime. Lyga nusprendė ir žiūrės, kaip pavyks. Jei matys, kad nepadeda, tai kalbės blogai, jei matys, kad padeda, kalbės gerai. O man reikia eiti ir žaisti. Nesvarbu, ar teisėjaus užsienietis, ar lietuvis, ar vyras, ar moteris, mums reikės tiesiog žaisti. Mes turime savo darbą, lyga turi savo darbą, teisėjai – savo“, – tvirtino pašnekovas.

Šiame turnyre po 22 minutes aikštėje praleidžiantis, po 3 taškus pelnantis ir po 3 kamuolius atkovojantis krepšininkas, nors visai neseniai paminėjo jau 34 gimtadienį, dar neketina kabinti sportbačių ant vinies ir galbūt bandys į aikštelę išbėgti ir dar kitąmet vykstančiame turnyre.

„Psichologiškai jaučiasi vienaip, kūnas sako kitaip – bet kol darbas patinka, kol skausmas neužima didesnės dalies sporto, tol žaidi“, – atviravo L. Kisielius.

O kol kas rezultatai nuteikia tik pozityviai – Lietuvos krepšinio lygoje jis aikštėje vidutiniškai praleidžia kiek daugiau nei 19 min. ir prie komandos taškų kraičio prisideda 6 taškais. Panašūs jo duomenys ir FIBA Čempionų lygoje lygoje – 20,25 min. ir 5,8 tšk.