Antradienį po itin atkaklios uteniškiai namuose nusileido Vilniaus „Rytui“ 65:76, nors dar buvo priekyje likus žaisti pustrečios minutės.

„Teisėjai šįkart neblogai atliko pareigas, išskyrus kertinį epizodą, kai užfiksavo nebūtą pražangą D. Bičkauskiui. Ir dar man užteko truputį mostelėti rankomis, kad gaučiau techninę. Tokie dalykai tikrai erzina. Kad ir smulkmena, bet ji buvo labai svarbi“, – tuomet kalbėjo Ž. Urbonas, pridūręs, jog Lietuvos krepšinio lyga (LKL) pusfinalyje labiau norėjo matyti ne jo komandą, o finalo ketverto šeimininkus.

Tradicinėje rubrikoje „Teisėjo švilpukas“ LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis ir Krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas išanalizavo kontroversišką epizodą ir pripažino, kad arbitrai suklydo skirdami pražangą D. Bičkauskiui.

1 momentas: pražanga ar ne? („Juventus“ – „Rytas“)

Peržiūrėjus epizodo vaizdo įrašą, darytą iš skubaus pakartojimo sistemos (SPS) kameros (ne iš TV kameros), matyti, kad gynėjas Nr. 2 (D. Bičkauskis) pirma ranka palietė kamuolį, o tik po to šiek tiek lietė puolėjo Nr. 11 (D. J. Seeley) ranką.

Toks smulkus kontaktas ignoruotinas, tad, LKL nuomone, pražanga gynėjui skirta nepagrįstai. Po to sekusi techninė pražanga treneriui Žydrūnui Urbonui – pelnyta, nes jis jau buvo oficialiai įspėtas, o jo reakcija į šį arbitro sprendimą (net jei jis buvo ir klaidingas) pernelyg emocinga tiek gestais, tiek žodžiais.

2 momentas: pražanga metimo metu ar ne? („Juventus“ – „Rytas“)

Besiginantis žaidėjas Nr. 6 (A. Šikšnius) stumteli žaidėją Nr. 11 (D. J. Seeley), kuomet pastarasis kaire ranka pradėjo nešti kamuolį, t. y. po varymo prasidėjo metimo fazė.

Paskirti du baudos metimai – teisingas arbitro sprendimas.

3 momentas: pražanga puolime ar ne? („Rytas“ – „Juventus“)

Kovodamas dėl atšokusio kamuolio, žaidėjas Nr. 14 (V. Čepukaitis) dešine ranka stumteli į nugarą žaidėją Nr. 7 (A. Parachouskį), tuo išmušdamas jį iš pusiausvyros ir įgaudamas neteisėtą pranašumą.

Teisėjai suklydo, neužfiksavę pražangos V. Čepukaičiui.

4 momentas: paprasta pražanga ar nesportinė? („Neptūnas“ – „Skycop“)

Žaidėjas Nr. 4 (Ž. Janavičius) stabdo greitoje atakoje kamuolį varantį puolėją Nr. 31 (D. Gailių), blokuodamas jį korpusu. Nematyti jokių pastangų išmušti kamuolį ar bandymų užimti legalią gynybinę poziciją.

Nesportinė pražanga – teisingas sprendimas.

5 momentas: pražanga ar „švarus“ blokas? („Neptūnas“ – „Skycop“)

Aukštai pašokęs žaidėjas Nr. 10 (V. Lipkevičius) išmuša kamuolį metančiam žaidėjui Nr. 45 (J. Grantui) iš rankų. Ar po kamuolio išmušimo buvo liesta Granto ranka ar ne – nebeturi reikšmės.
Teisėjai pasielgė teisingai, nefiksavę pražangos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)