Apie krepšinio sekcijos planus Katalonijos radijui laidoje „Sin Concesiones“ prakalbo pagrindinis viso Barselonos sporto klubo vadovas – „Barcos“ prezidentas Josepas Maria Bartomeu.

Kaip pareiškė 56-erių sporto funkcionierius, „Barcelona“ yra nepaprastai patenkinta šiuo metu komandą treniruojančio serbo Svetislavo Pešičiaus darbu ir nesidairo, kuo jį pakeisti.

Anot J. M. Bartomeu, 69-erių krepšinio specialistas klube tikrai dirbs ir kitą sezoną, jam greičiausiai bus siūloma pratęsti sutartį ir dar keliems metams į priekį, jeigu tik pats S. Pešičius norės.

Kalbėdamas apie klubo ateitį pats J. M. Bartomeu paminėjo ir Barselonoje sirgalių itin mėgstamo Š. Jasikevičiaus pavardę, paneigdamas visas spekuliacijas, kad lietuvis artimiausiu metu gali tapti „Barcos“ strategu.

„Jasikevičius čia neatvyks, nes mes turime Pešičių, kuris savo darbą atlieką tiesiog puikiai. Kai tik atvyko į Barseloną pernai, treneris iškovojo Karaliaus taurę – tos pergalės tikrai nesitikėjome. Jis sugebėjo įvesti tvarką klube, žaidėjams sugrąžino pasitikėjimą savomis jėgomis. Treneris tikrai gali dirbti čia ne vieną sezoną“, – pareiškė J. M. Bartomeu.

Svetislavas Pešičius, Kevinas Pangosas

Šį sezoną, treniruojama S. Pešičiaus, „Barcelona“ demonstruoja kur kas geresnius rezultatus Eurolygoje nei pernai ar užpernai.

Jei praėjusiame sezone Š. Jasikevičius su „Žalgiriu“ abu sykius įveikė katalonus, šiemet abi pergales prieš Lietuvos čempionus jau šventė katalonai.

Apskritai „Barcelona“ Eurolygos turnyro lentelėje šiuo metu yra 5-oje pozicijoje, turi 13 pergalių ir 9 pralaimėjimus.

Palyginimui, „Žalgiris“ su 8 pergalėmis ir 14 nesėkmių yra tik 13-as.

„Su krepšiniu pastaraisiais metais turėdavome problemų. Geresni vaikinai, sulaukę 17 ar 18 metų, sulaukdavo NBA dėmesio ir išvykdavo už Atlanto. Tačiau šį sezoną, vadovaujant Pešičiui, komanda yra labai konkurencinga. Ir vasarą mes planuojame sudaryti sutartis su grupe žaidėjų, kurie mūsų lygį dar labiau patemptų aukštyn“, – pažymėjo J. M. Bartomeu.

Jau praėjusią vasarą „Barcelona“ gerokai pasistiprino įsigydama Keviną Pangosą, Kyle'ą Kuricą, Chrisą Singletoną ir Jaką Blažičių – stiprintis planuojama ir toliau.

„Nuolat žvalgomės ir turime planų“, – tvirtino „Barcelonos“ klubo bosas.

„Žalgirį“ treniruojantis Š. Jasikevičius vasarą turės galimybę rinktis – toliau likti prie Kauno ekipos vairo ar ieškotis darbo užsienio klube.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)