Save „truputį nacionalistu“ pavadinęs Dainius Adomaitis teigė, kad Lietuvoje yra pakankamai aukšto lygio teisėjų.

Šeštadienį turnyro pusfinalyje „Rytas“ susitiks su Klaipėdos „Neptūnu“. D. Adomaitis išskyrė gynybos svarbą prieš daug ginklų puolime turinčius klaipėdiečius.

– Kokie svarbiausi rungtynių su „Neptūnu“ akcentai?

– Daug jų yra. „Neptūnas“ tikrai žaidžia gerą sezoną, sužaidė daug tikrai gerų rungtynių. Prisijungus Deividui Gailiui jų puolimo arsenalas dar prasiplėtė. Reikės 40 minučių gero darbo, ypač susikoncentravus gynyboje, nes „Neptūnas“ tikrai pavojingi puolime.

– Kokia jūsų nuomonė apie L. Lamonicos darbą KMT finale?

– Aš toks gal truputį nacionalistas šiuo klausimu. Manau, kad lietuviai turi palaikyti lietuvius. Turime daug teisėjų, kurie dirba Eurolygoje, Europos taurėje, Čempionų lygoje. Kas nedirba – tas neklysta, gal taip pasakysiu. Aš būčiau linkęs, kad švilptų lietuviai – būtų lietuviškas Karaliaus Mindaugo taurės turnyras.

– „Ryto“ prezidentas Antanas Guoga skambiai teigė, kad „Kauno milijonieriai gali būti nuleisti Vilniuje“. Ką manote apie šansus laimėti taurę?

– Visų klubų vadovai taip kalba prieš tokį turnyrą. Kai iki trofėjaus tik dvi rungtynės, jeigu be pratęsimo – 80 minučių. Visi turi šansą. Bet dabar neriekia galvoti apie jokius trofėjus, pirma turime galvoti apie „Neptūną“, tas vienerias rungtynes.

– Ar sava arena bus svarbus aspektas?

– Faktas, kad tai duoda impulsą. Bet tų faktorių yra daug – dvi dienos, dvi rungtynės. Svarbiausia, kad nebūtų traumų, ligų.

– Pastarosios rungtynėse „Neptūnas“ vidutiniškai praleidžia po 93 taškus. Kaip manote, kodėl?

– Jie stengiasi žaisti labai greitai. Faktas, kad kuo daugiau atakų rengi, tuo daugiau taškų įmeti ir pats, ir varžovas. Jeigu skaičiuosime taip matematiškai. Aišku, gal prisijungus Gailiui, atima laiko įvesti naują žmogų tiek gynyboje, tiek puolime. Gal jų reikėtų klausti, kaip yra.

– D. J. Seely jus ištempė rungtynėse su Utenos „Juventus“. Ar jis dabar geriausios šios sezono formos?

– Manau, kad visi esame geros formos. Grįžo žaidėjai po traumų ir jaunimas prisijungė, padeda išlaikyti gerą rotaciją treniruotėse. Visi, manau, yra geroje sportinėje formoje, nes žaidžiame nemažai rungtynių dabar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)