Kauniečių vyriausiasis treneris šį kartą leido pasireikšti visiems sudėties žaidėjams – rungtynėms nebuvo registruoti Artūras Milaknis, Aaronas White'as ir Edgaras Ulanovas, o jų vietas užėmė Erikas Venskus, Rokas Jokubaitis ir Lukas Uleckas.

Spaudos konferencijoje Š. Jasikevičius pasidžiaugė pergale – pasak trenerio, ketvirtfinalio nugalėtojas jau buvo aiškus prieš rungtynes.

Manau, kad Lietuvos krepšiniui parodyta didžiulė nepagarba. Lietuvos teisėjai šiuo metu išgyvena aukso amžių. Nemažai teisėjų dirba Čempionų lygoje ir kitose Europos turnyruose. Manau, kad tai labai blogas sprendimas, nepagarba mūsų krepšiniui, mentalitetui. Kitas žingsnis – užsienietis rinktinėje.
Šarūnas Jasikevičius

„Malonu, kad patekome į tolimesnį etapą. Viską išsprendėme Šiauliuose, šiandien peržiūrinėjome savo problemas ir idėjas, kai kas pavyksta, kai kas ne. Buvo svarbu įvesti po traumų grįžusius žaidėjus ir jaunimą. Svarbiausia, kad einame toliau. Vieni ilsisi, kiti grįžta po traumų. Jei kas galvoja, kad savaitgalį leidome kai kuriems žaidėjams ilsėtis, taip nėra, jie turi problemų, stengiamės, kad jie išsigydytų traumas, šiandien nežaidė trys žaidėjai, kurie šį sezoną rungtyniauja daugiausiai“, – apie rungtynes bei pasiruošimą finaliniam ketvertui kalbėjo Šaras.

Antradienį buvo patvirtinta, kad komandą palieka Derrickas Waltonas, karjerą pratęsiantis Berlyno ALBA klube.

Š. Jasikevičius palinkėjo žaidėjui sėkmės ir apgailestavo, kad įžaidėjui Kaune nepavyko atsiskleisti.

„Labai gaila, kad viduryje sezono žaidėjas palieka mūsų komandą. Nesame tie, kurie sezono vidury kažką daug keičiame. Taip nutiko, kad jo minutės aikštėje vis trumpėjo, atsirado klubas, kuris norėjo sumokėti visą jo likusį kontraktą.

Klubas manęs paklausė, aš ne prieš. Tai buvo abipusis susitarimas. Visada sakiau, kad nenoriu imti žaidėjų be patirties Europoje. Tikiu, kad jis bus geras žaidėjas ateityje, gaila, kad jam to nepavyko „Žalgiryje“, – apie išsiskyrimą su D. Waltonu kalbėjo Šaras.

Kauniečių strategas sulaukė klausimo apie sprendimą Karaliaus Mindaugo taurės finaliniam etapui pakviesti teisėjauti Eurolygos teisėjus.

Šią informaciją trečiadienį paskelbė Italijos žiniasklaida, tačiau pati LKL lyga iki vakaro delsė išplatinti oficialų pareiškimą.

Š. Jasikevičius neabejoja šių teisėjų profesionalumu, tačiau tokį LKL žingsnį labai aštriai sukritikavo.

„Sprendimas įdomus, reikia pasakyti, kad Luigi Lamonica ir Olegas Latiševas yra Europos teisėjų elitas. Ypač L. Lamonica patinka sirgaliams, jį įdomu stebėti.

Manau, kad Lietuvos krepšiniui parodyta didžiulė nepagarba. Lietuvos teisėjai šiuo metu išgyvena aukso amžių. Nemažai teisėjų dirba Čempionų lygoje ir kitose Europos turnyruose. Mūsų teisėjai kiekvieną savaitę važiuoja teisėjauti Eurolygos mačuose. Manau, kad tai labai blogas sprendimas, nepagarba mūsų krepšiniui, mentalitetui. Ko gero, kitas žingsnis – užsienietis rinktinėje. Dėl to man labai liūdna. Pabrėžiu, atvažiuoja du aukščiausio lygio teisėjai, bet, kalbant apie mentalitetą – baisu “, – piktinosi Š. Jasikevičius.

Savo ruožtu šiauliečių vyriausiasis treneris Antanas Sireika liko patenkintas savo žaidėju nusiteikimu ir pripažino, kad rungtynes laimėjo stipresnė komanda.

„Manęs paklausė, ar turiu vilties laimėti prieš „Žalgirį“. Manau, jie sprendė savo uždavinius, jie galvoja apie finalinį ketvertą, apie Eurolygą, mes galvojam kaip laimėti prieš „Žalgirį“, o ne pateksime ar nepateksime į finalinį ketvertą.

Buvo momentai, kai džiaugiausi už vyrus, nes nebuvo baimės ar nevilties, niekas negalvojo, kad pralaimėjome 40 taškų, tai nėra galimybių laimėti. Kovėsi žaidėjai kiek galėjo, kartais buvo gražu žiūrėti.

Žaidžiame su „Žalgiriu“, tai sakau žaidėjams, kad žaiskime lėčiau, protingiau, neklyskime. Tai yra aukšto lygio komanda, jie visada baudžia. Buvo jiems lengvų taškų, nemažai mūsų klaidų, šie dalykai gadino vaizdą. Laimėjo stipresnė komanda ir sėkmės“, – apie rungtynes kalbėjo A. Sireika.

Kitas rungtynes šiauliečiai žais tik kovo 3 – iki tol treneris planuoja papildyti sudėtį.

„Planuojame pasipildyti žaidėjais. Jų bus ne vienas, nebus varžybų, galėsime paanalizuoti, tinka – netinka. Turime išsigydyti traumas. Gal kam nepatinka tos pertraukos, bet yra žaidėjai, kurie vos velka kojas, žaidžia su vaistais. Mums ta pertrauka yra labai gerai“, – pažymėjo jis.

Treneris pajuokavo, kad finale prognozuoja „Žalgirio“ pergalę.

„Turiu paprastą atsakymą į šį klausimą, mes pralaimėjome šitai komandai, tai ji ir bus stipriausia, galėsime sakyti, kad mums nepasisekė su burtais“, – juokėsi A. Sireika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)