Atėnų OAKA arenoje vykęs pusfinalio mačas po ilgosios pertraukos nebuvo pratęstas.

Davido Blatto auklėtiniai nusprendė netęsti rungtynių protestuodami prieš arbitrus ir pasiliko rūbinėje.

Skelbiama, kad Pirėjo komandos pasipiktinimą sukėlė teisėjavimas mačo metu – jau per pirmas 28 sek. „Olympiakos“ krepšininkai buvo nubausti trimis asmeninėmis pražangomis.

Pagal FIBA taisykles, tokiu atveju „Panathinaikos“ klubui su Luku Lekavičiumi yra įskaitoma pergalė 20:0.

Sužaidus 20 min. „Panathinaikos“ krepšininkai pirmavo 40:25, o arenoje visą laiką vyravo itin karšta atmosfera.

Dėl įvykių turnyro organizatoriai atliks papildomą tyrimą.

Anot „Pao“ savininko Dimitrio Gianakopoulo, „Olympiakos“ iš anksto planavo tokią „maišto akciją“, nes neva neišgali sumokėti algų savo žaidėjams ir taip dangsto savo situaciją.

„Aikštėje laimi arba nelaimi, o ne svaidai rankšluosčius ant parketo. Galbūt Angelopoulų šeima nori palikti „Olympiakos“ ir sugalvojo kaltę versti mums ir teisėjams. Tai nepriimtina“, – piktinosi jis.

Palikdamas areną graikas apskritai nusprendė savitai įžeisti „Olympiakos“ stovyklą ir ant varžovų atsarginių žaidėjų kėdžių užkabino raudonos spalvos moteriškas kelnaites.

Tuo metu „Olympiakos“ klubas tvirtina, kad dėl įvykių „Panathinaikos“ arenoje ir tendencingo teisėjavimo kreipsis į Graikijos valdžios struktūras.

Taip pat „Olympiakos“ klubas, kuriame Davido Blatto asistentu dirba Kęstutis Kemzūra, jau kreipėsi į FIBA generalinį sekretorių Andreasą Zagklį prašydamas peržiūrėti šių rungtynių pirmosios pusės vaizdo įrašą ir pateikti savo vertinimą.

Įvykių fone „Panathinaikos“ klubo žaidėjų džiaugsmo šokis atrodo gana komiškai.

Graikijos taurės finalas numatytas vasario 17 d. Į jį jau anksčiau kelialapį iškovojo Salonikų PAOK krepšininkai.

Jie už finalo borto paliko „Kymis“ ekipą su Vaidu Kariniausku – pusfinalio rungtynes laimėjo 72:61 (28:13, 16:17, 14:16, 14:15).

Su lažybų skandalu siejamas ir Panevėžio „Lietkabelį“ prieš keletą savaičių palikęs lietuvis pralaimėjusiems pelnė 8 taškus.

Nugalėtojos titulą gynusi Atėnų AEK ekipa su Jonu Mačiuliu šį sezoną neįveikė ketvirtfinalio barjero – nusileido PAOK krepšininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)