Į Utenos arenos palubes jau iškelti 8 numeriu pažymėti Ž. Urbono marškinėliai, kuriuos buvęs ilgametis komandos puolėjas vilkėjo gindamas „Juventus“ garbę aikštėje.

Antradienį nedaug trūko, kad šalia pakiltų ir jo trenerio švarkas.

Uteniškiai su „Rytu“ kovėsi ne 40, o visas 80 minučių, mat atsakomoji akistata Aukštaitijoje buvo ne mažiau atkakli nei pirmasis susirėmimas sostinėje.

Trečiame kėlinyje įvykius dar kontroliavusi „Juventus“ buvo žingsniu priekyje iki pat 38-os minutės, bet D.J. Seeley metimų serijos galiausiai praskynė Lietuvos vicečempionams kelią namo – į Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto turnyrą, kuris ateinantį savaitgalį vyks būtent Vilniuje.

„Rytas“ laimėjo 76:65, nors rezultatas neatspindi įvykių aikštėje – persvarą vilniečiai susikrovė paskutinę minutę, kai mačo baigtis jau buvo aiški.

„Didžiuojuosi savo vyrais. Likus žaisti dvi su puse minutės dar pirmavome prieš „Rytą“. Esu dėkingas už atsidavimą, planų išpildymą. Buvome verti eiti toliau. Teisėjai šįkart neblogai atliko pareigas, kitaip nei Vilniuje. Išskyrus kertinį epizodą, kai užfiksavo nebūtą pražangą Doviui Bičkauskiui. Ir dar man užteko truputį mostelėti rankomis, kad gaučiau techninę. Tokie dalykai tikrai erzina. Kad ir smulkmena, bet ji buvo labai svarbi.

Iš esmės „Rytą“ jau buvome pagavę. Tik pabaigoje Eimantas Bendžius ėmė šiek tiek koncertuoti, na, o D.J. Seeley vienas pats išsprendė rungtynių baigtį. Mes bandėme komandiniais veiksmais, o jis žaidė vienas prieš vieną ar du prieš du – NBA stiliumi. Bet nenuvertinu „Rytu“ pajėgumo ir pergalės“, – apie rungtynes atsiliepė Ž. Urbonas.

Vis dėlto ne tik D.J. Seeley sugebėjimai sukosi ant liežuvio galo „Juventus“ strategui.

„Labai gaila, kad ištraukėme tokius burtus. Nelabai lyga norėjo mūsų matyti pusfinalyje. Gal net su Kauno „Žalgiriu“ lengviau būtų buvę žaisti“, – dviprasmiškai pareiškė Ž. Urbonas.

Kalbėdamas apie savo auklėtinius, treneris apgailestavo, kad ne visiems pavyko sėkmingai įsitraukti į kovą.

„Mūsų užsieniečiai absoliučiai liko užribyje. Bandė būti didvyriais, sakė atnešiantys man pergalę, bet visiškai perdegė. Čia gi ne boksas, kaip tu atneši tą pergalę negalvodamas? Ypač tai liečia Kennethą Gainesą, kuris persistengė, puolė vienas prieš visus. Jam baigti rungtynes su baranka (amerikietis įmetė tik 1 tašką – Krepšinis.lt) nebūdinga. Ir Aleksandro Zacharovo sprendimai dažnai buvo neteisingi, turbūt neatlaikė psichologinės naštos“, – svarstė Ž. Urbonas.

Specialisto nuomone, iki sensacijos „Juventus“ pritrūko legionierių indėlio ir geresnio pataikymo. Treneris sunkiai galėjo patikėti akimis protokole pamatęs, kad uteniškiai realizavo vos 6 baudų metimus iš 14.

O Krepšinis.lt paklaustas, kokią tolesnę Karaliaus Mindaugo taurės varžybų eigą prognozuoja, Ž. Urbonas spėjo išvysiantis „klasikinį“ finalą.

„Manau, finale turėtų susitikti „Žalgiris“ su „Rytu“. Klaipėda – irgi stipri, kai dar pasipildė Deividu Gailiumi, išvis turi puikią sudėtį. Bet manau, jog stebuklo nebus. „Rytas“ jau išsivalė savo žaizdas, atrado ramybę savo žaidime. Nesakau, kad laimės lengvai, bet spėju, jog finalas bus tarp senųjų grandų. Ar dėl to, jog jis vyks Vilniuje? Ir dėl to. Bet man ir pačiam, kaip specialistui, būtų įdomu pamatyti, koks yra „Žalgirio“ ir „Ryto“ tarpusavio pajėgumo santykis šiai dienai“, – dėstė „Juventus“ vyriausiasis treneris.

Tuo metu jo tiesioginis antradienio oponentas Dainius Adomaitis pirmiausia gyrė komandos charakterį ir gynybą.

„Dėl gynybos tik viena pastaba – Utena visada pavojinga, kai turi šansų kartoti metimus. Keliose situacijose nepadarėme savo darbo. Bet šiaip 65 praleisti taškai geras rezultatas. O mūsų puolime – per daug svyravimo, klaidų.

D.J. Seeley? Žinojome, kaip varžovai prieš jį keisis dengiamaisiais, ir tas rizikas išnaudojome. D.J. sužaidė fantastiškas rungtynes, toks jau jis yra“, – sakė „Ryto“ vairininkas.

Atsakyti amerikiečiui „Juventus“ gretose bandė iš šešėlio išniręs Karolis Guščikas – kadaise Vilniaus klubui priklausęs, bet nė vienų oficialių rungtynių jame nesužaidęs puolėjas dvigubai viršijo sau įprastą taškų vidurkį (18). Maža to, per E. Bendžiaus gynybą jis atakavo kone šimtaprocentiniu taiklumu, prametęs vienintelį metimą „iš žaidimo“ (7/8).

„Žinojome, kad K. Guščikas bandys išnaudoti persvarą prieš Eimą, todėl daug žaidėme su Martynu Echodu sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Bet K. Guščikas vis tiek sužaidė tikrai geras rungtynes, tai – stiprus individualus jo pasirodymas“, – vertino D. Adomaitis.

Primename, kad pirmąją komandų akistatą, praėjusį mėnesį Vilniuje taip pat virtusią įnirtingu mūšiu, „Rytas“ laimėjo 87:85.

Utenos ir Vilniaus ekipos ketvirtfinalyje susidūrė trečią sezoną iš eilės, „Rytui“ sėkmingi buvo du pastarieji pasimatymai.

Turnyro pusfinalyje šeštadienį Vilniuje šeimininkai susitiks su Klaipėdos „Neptūnu“. Po dvejų metų pertraukos į finalo ketverto varžybas grįžtantys uostamiesčio atstovai ketvirtfinalyje sunkiai palaužė Prienų „Skycop“ (85:85 ir 89:80).

Kita pusfinalio pora paaiškės trečiadienį po atsakomųjų dvikovų tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Šiaulių“ bei Panevėžio „Lietkabelio“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)