Nors „Žalgiriui“ ir nepavyksta išbristi iš nesėkmių ruožo, po emocingo mačo Barselonoje Š. Jasikevičius gyrė savo komandą tiek dėl aikštėje įdėtos energijos, tiek dėl kūrybingumo ir noro kibti varžovams į atlapus kiekviename aikštės metre.

„Galvoju, kad galime didžiuotis tuo darbu, kurį padarėme. Manau, kad tiek ilgai šiose rungtynėse išsilaikėme todėl, kad žaidėme puikų krepšinį. Buvo labai gražių momentų, kurių jau esu pasiilgęs. Detalės mus truputį žudė, bet mes negalime visko kontroliuoti. Tikrai didžiuojuosi savo žaidėjais. Manau, tai yra tikrasis „Žalgirio“ veidas“, – po mačo žurnalistams sakė Š. Jasikevičius.

Rungtynių metu „Žalgirio“ strategas ne kartą apeliavo į teisėjų veiksmus – ypač energingai gestikuliavo pirmoje rungtynių pusėje, kai arbitrai neužfiksavo akivaizdžių Pierre'o Oriolos žingsnių, pyko, kad pražanga nebuvo užfiksuota tuomet, kai oponentas į nugarą pastūmė Thomą Walkupą, o kai į krepšį bandantis įdėti Brandonas Daviesas, arbitrų nuomone, taip pat buvo sustabdytas nepažeidžiant taisyklių, Šaras praktiškai išbėgo į aikštelę.

Beveik visą laiką raminant strategą darbo turėjo jo asistentas ir „asmens sargybinis“ Darius Maskoliūnas.

Ketvirtame kėlinyje arbitrai visgi užfiksavo vieną techninę pražangą, tačiau ji buvo skirta ne pačiam Š. Jasikevičiui, o žalgiriečių atsarginių suolui.

Visgi po mačo, paklaustas apie teisėjavimą, Š. Jasikevičius komentuoti jų darbą atsisakė.

„Aš negaliu to kontroliuoti, nesuprantu kodėl jūs klausiate. Yra taisyklės, nesu pasiruošęs vėl susimokėti už nieką“, – pareiškė Šaras, kurį vieną sykį šį sezoną Eurolyga jau nubaudė, skirdama 4,5 tūkst. baudą už nepagarbų elgesį teisėjų atvžilgiu per rungtynes su Maskvos CSKA.

– Kiek komandai emociškai svarbus buvo galų gale iššovusio ir 5 iš 8 tritaškių realizavusio Milaknio pataikymas?, – žurnalistai paklausė Š. Jasikevičiaus.

– Tai tikrai padeda. Jūs žinote, kaip būna krepšinyje, kai pataikai tritaškius. Bet galvoju, kad ir be tritaškių buvo idėja, buvo plano vykdymas, kur reikėjo, juos baudėme. Galėjo viskas būti dar gražiau, bet deja...

– Kuo skyrėsi pirmieji trys kėliniai ir ketvirtasis kėlinys, kuriame šeimininkai perėmė iniciatyvą?

Nemanau, kad skyrėsi. Kai kuriuose momentuose susikūrėme laisvus metimus, juos reikia pataikyti. Turėdami ilgesnę rotaciją žaidėjai pavargs mažiau. Ir tas ateityje pasijus ketvirtame kėlinyje. Momentais aš tikrai „kaifavau“ nuo savo komandos.

– Toks įspūdis, kad ilgai ieškojote vidurio puolėjo, galbūt įžaidėjo. Ar ilgainiui atsirado tie žmonės?

– Vidurio puolėjo paieškos priklauso nuo to, kas yra sveikas. Aišku, viskas priklauso ir nuo to, kas neturi prisirinkęs pražangų žaidžiant prieš tokią galingą priekinę liniją. Ypač žaidžiant prieš tokį trenerį kaip Svetislavas Pešičius, kuris labai akcentuoja žaidimą per aukštaūgius. Visi stengėsi, nors ir ne viskas pavyko. Bet aš noriu pabrėžti, kad mačiau nuostabų „Žalgirį“.

– Per pirmus du kėlinius „Barcelona“ per baudos aikštelę suvertė 28 taškus. Antroje pusėje tai pavyko apkarpyti. Ar kažkas buvo pakeista gynyboje?

– Nemanau, gynyba buvo tokia pati. Gal išskyrus paskutines septynias minutes, kai pradėjome keistis ginamaisiais. Pirmoje pusėje pralaimėjome kovą po lenta 10-18, o tai ir buvo svarbiausias dalykas. Gal vienintelis priekaištas tas, kad nesugebame laiku prasižengti. Bet niekada nebus idealiai, nors to idealumo ir siekiame. Šitas pralaimėjimas yra „kitoks“, nes buvo žaidžiamas kitoks krepšinis.

– Artūras Milaknis šį kartą tiesiog „degė“. Turbūt irgi malonus momentas?

– Aš manau, kad jis yra tikrai geras metikas. Jam reikia sukurti kuo daugiau metimų. Ir jei prieš tokią gynybinę komandą jam sukuriame aštuonis metimus, tai yra gerai. Čia yra mano darbas, čia yra įžaidėjų darbas, ir šitoje situacijoje mums pavyko.

– „Žalgiris“ turėjo labai gerą trečia ketvirtį, bet trys iš eilės „bonuso“ pražangos komandą sustabdė.

– Va čia ir yra vienintelis dalykas, kuris man nepatiko. Kodėl mes, taip gerai žaisdami, turėtume duoti jiems rinkti taškus už dyką? Ir tos trys pražangos buvo neprotingos, bet niekas idealiai nebus padaroma. Aišku, tokios pražangos labai baudžia, negali leisti tokiai komandai mesti baudų už dyką. Tada jie surikiuoja savo gynybą, kuri yra viena iš geriausių Eurolygoje, ir tu negali to daryti.

– Kodėl Antanas Kavaliauskas pasirodė starto penkete, galbūt Brandonas Daviesas turi sveikatos problemų?

– Žinote, Brandonas Daviesas dabar ne tiek daug treniruojasi, ir jeigu tai daro, tai tik 50 procentų jėgų. Reikia stengtis kažkur laimėti minučių, ir mes tai padarėme. Reikia, kad iki Karaliaus Mindaugo taurės ir kitų Eurolygos rungtynių mes turėtume sveikatos, kurios trūksta. Mylime mes tuos savo dublerius, bet norisi, kad žaistų pagrindiniai žmonės, su kuriais žaisti ir dirbti treniruotėse yra malonumas. Daugiau supranta, daugiau pasiruošę.

Apskritai „Barcelonos“ klubo galimybės yra didžiulės, kiekvienoje pozicijoje yra 2-3 aukščiausio lygio žaidėjai, ir todėl šiandien yra vienas iš pralaimėjimų, kuriame galima įžvelgti labai daug pozityvumo, matant taktiką ir idėją. Po pralaimėjimų gal taip neturėtų būti, bet ne visi pralaimėjimai yra blogi ir ne visos pergalės nėra geros.

– Ar jau pradėjote žvalgytis į turnyro lentelę, nes situacija šiek tiek spaudžia?

– Nuo žiūrėjimo niekas nepasikeis. Yra kitos rungtynės, reikia išspręsti savas problemas, įvesti sugrįžtančius žmones ir kautis dėl taurės Lietuvoje. O vėliau ateina „Budučnost“. Apskritai norėčiau labai padėkoti fanams, kurie iš visur suskrenda, labai malonu žaisti Barselonoje lyg „Žalgirio“ arenoje.

Dar maloniau, kad nors ir pergalių nėra, žmonės išperka bilietus į rungtynes su „Budučnost“. Tai fantastika, žaidėjai tai jaučia ir atiduos visas jėgas ir iki paskutinės akimirkos kovos dėl vietos aštuntuke.

– Kodėl nežaidė Derrickas Waltonas, praleidęs jau antras rungtynes Eurolygoje paeiliui?

– Yra tam tikri sprendimai, kurie turi būti priimami. Ir aš už juos atsakingas.

Po 22-ojo turo Eurolygoje bus paskelbta dviejų savaičių pertrauka. Kitas rungtynes žalgiriečiai žais tik vasario 22-ąją, kai į Kauną atskris Podgoricos „Budučnost“ krepšininkai. Kitą savaitgalį Vilniuje vyks Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto turnyras.

Eurolygos rikiuotė po ketvirtadienio rungtynių (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmestų/ praleistų taškų santykis):

1.Fenerbahče183193
2.Real174207
3.CSKA Moscow165130
4.Anadolu Efes148113
5.Barcelona13939
6.Olympiakos121029
7.Bayern1110-20
8.Baskonia101134
9.Armani Olimpia101115
10.Maccabi1012-19
11.Panathinaikos912-30
12.Chimki913-34
13.Žalgiris814-44
14.Gran Canaria616-196
15.Budučnost616-217
16.Daruššafaka318-200

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)