Kaip ir A. Gudaičiui, taip ir A. Kavaliauskui kryžminiai kelio raiščiai plyšo būnant lygiai tokio paties amžiaus – 25-erių, taip pat atstovaujant Italijos klubui.

Milano „Olimpia Armani“ komandoje žaidžiantis Artūras susižeidė praėjusį penktadienį per Eurolygos rungtynes su Las Palmo „Gran Canaria“.

A. Kavaliauskas tokią traumą patyrė 2009-ųjų lapkritį, tuo metu vilkėdamas Kazertos „Pepsi“ marškinėlius.

Tąsyk buvo prarastas beveik visas krepšinio sezonas – po operacijos ir reabilitacijos, ant parketo 208 cm ūgio vidurio puolėjas grįžo tik gegužės pradžioje.

„Tai krepšininko gyvenimo dalis, bet kryžminių raiščių trauma labai sunki. Kad sugrįžčiau, prireikė šešių mėnesių. Tačiau neslėpsiu, kad pasekmes aš jaučiau dar maždaug pusantrų metų. Aišku, tai buvo prieš dešimtmetį, dabar medicina tobulėja – gal bus geriau. Bet reikia kantrybės“, – Barselonoje kalbėdamas su Krepšinis.lt prisiminė šiuo metu Kauno „Žalgirio“ marškinėlius vilkintis 34-erių A. Kavaliauskas.

A. Gudaičiui šis sezonas jau taip pat baigtas, tačiau dar vienas labai nemalonus aspektas tas, kad karjeros piką pasiekusiam vidurio puolėjui teks praleisti ir pasaulio krepšinio čempionatą Kinijoje, kuriame dalyvaus Lietuvos rinktinė.

Pajėgų vidurio puolėją praradusiam Dainiui Adomaičiui teks ieškoti, kuo kamšyti atsiradusią spragą sudėtyje – labai realu, kad rinktinės strategas vėl apsivilkti nacionalinės komandos marškinėlius pakalbins ir nuo 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių rinktinėje nežaidusį A. Kavaliauską.

„Kol kas nežinau, kaip čia bus. Neužbaigtų darbų dar yra čia“, – paklaustas apie galimybę sugrįžti į rinktinę, šyptelėjo aukštaūgis.

Kol kas jo galva iš tikrųjų užimta kitais dalykais – šį vakarą „Žalgiris“ Eurolygos 22-ojo turo rungtynėse išvykoje susirems su „Barcelona“.

Pačiam A. Kavaliauskui Eurolygoje tai bus tik antros rungtynės po priverstinės pertraukos. Sausį žalgiriečiui buvo atlikta pilvo sienos operacija, dėl kurios teko praleisti šešis elitinio turnyro turus.

Ant parketo per akistatą su Maskvos srities „Chimki“ praėjusią savaitę sugrįžęs Antanas rungtyniavo 13 min., per kurias surinko 4 taškus ir sugriebė 4 kamuolius, o sekmadienį apskritai sužaidė vienas asmeniškai sėkmingiausių sezono rungtynių – „Betsafe-LKL“ čempionate per susitikimą su Prienų „Skycop“ pelnė 15 taškų ir surinko 16 naudingumo balų.

Ir jei prieš susitikimą su „Chimki“ vidurio puolėjas pripažino, kad keturis kartus per aikštę pirmyn ir atgal perbėgęs „užduso“, dabar aukštaūgio fizinė būklė jau yra kur kas geresnė.

„Nėra ideali, bet gerėja kiekvieną dieną. Nes kiekvieną dieną treniruojuosi – pamažu įgaunu ritmą, judu į priekį. Bet idealiai dar tikrai nesijaučiu“, – neslėpė A. Kavaliauskas.

Pernai iš „Palau Blaugrana“ arenos Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams pavyko išsivežti pergalę, o prieš prasidedant šiam sezonui „Žalgiris“ katalonus apskritai buvo įveikęs tris kartus paeiliui. Visgi prie „Barcelonos“ vairo stojęs Serbijos krepšinio guru Svetislavas Pešičius sugebėjo nutraukti šią varžovams nemalonią seriją – su vasarą atšviežintu kolektyvu lapkritį Kaune jam pavyko laimėti po pratęsimo (85:88).

Ir jei pernai „Barcelona“ buvo tarp Eurolygos autsaiderių ir netgi nesikėsino į atkrintamąsias varžybas, šį sezoną vaizdas yra visiškai kitoks – šiuo metu su 12 pergalių ir 9 pralaimėjimais „Barca“ Eurolygos turnyro lentelėje yra 5-a, o „Žalgiris“ su 8 pergalėmis ir 13 nesėkmių – tik 13-as.

Anot A. Kavaliausko, tai – ir 69-erių metų S. Pešičiaus įdirbio dalis.

„Akivaizdu, kad „Barcelona“ pasikeitė. Nors liko dalis tų pačių žaidėjų, visiškai pasikeitė žaidimo braižas, komanda turi kitą veidą. Skirtingai nei praėjusiais metais, „Barcelona“ žymiai agresyviau žaidžia gynyboje, o žvelgiant iš aukštaūgių pozicijos, Ante Tomičius rungtyniauja daug sėkmingiau. Darbas laukia rimtas tiek ginantis, tiek puolant patiems“, – po 9,1 taško pelnantį, ,4,5 kamuolio atkovojantį ir 11,8 naudingumo balo (daugiausiai komandoje) renkantį kroatą išskyrė A. Kavaliauskas.

Ante Tomic, Brandon Davies

Tiek „Barcelona“, tiek „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą rungtyniaus pajėgiausių sudėčių. Š. Jasikevičius visus sveikus krepšininkus savo dispozicijoje apskritai turi tik po pustrečio mėnesio.

Anot A. Kavaliausko, ekipai labai svarbu, kad į rikiuotę grįžta 7 Eurolygos turus dėl kelio traumos praleidęs įžaidėjas Leo Westermannas (prancūzui nežaidžiant, „Žalgiris“ turnyre laimėjo tik 1 mačą), tačiau stebuklų tikėtis iš gynėjo kol kas neverta.

„Gerai, kad pagaliau visi vėl esame kartu. Mums reikia visų, visų 13 žaidėjų. Dabar juos turime, bandysime siekti pergalės. Tikrai nesame ta komanda, kuri praradusi du krepšininkus tokią netektį gali lengvai kompensuoti. Tokiu atveju indėlio reikia iš kitų žaidėjų, o to kartais pritrūkdavo, – dėstė A. Kavaliauskas. – Labai šaunu, kad į vėžes grįžta Leo, tačiau faktas, kad jis dar nėra toks, koks galėtų būti – po traumos reikia laiko.“

Pernai prieš 22-ą Eurolygos turą „Žalgiris“ savo sąskaitoje turėjo penkiomis pergalėmis daugiau nei šiemet – 13. A. Kavaliausko nuomone, yra ne vienas faktorius, dėl kurio šį sezoną atkrintamųjų traukinys pamažu tolsta nuo „Žalgirio“, nors teorinės viltys dar toli gražu ir nėra prarastos.

„Koją kišo traumos – nebuvo tai vieno, tai kito žaidėjo. Sezono pradžioje buvo rungtynių, kurias galėjome laimėti, tačiau pergalės išsprūdo. Vėliau ir vėl tas pats – išslysdavo tokios rungtynės, kokias praėjusį sezoną „ištraukdavome“, gal ir sėkmės trūko. Viską sudėjus ir susidarė tokia situacija, kokią turime dabar“, – svarstė A. Kavaliauskas.

„Barcelonos“ ir „Žalgirio“ rungtynės šį vakarą prasidės 22 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)