D. Adomaičio sprendimu pirmą kartą į kviečiamų rinktinės kandidatų sąrašą pateko Utenos „Juventus“ varikliukas Dovis Bičkauskis, Italijos „Pallacanestro“ ekipos marškinėlius vilkintis vidurio puolėjas Egidijus Mockevičius ir „Žalgirio“ mokyklos auklėtinis, šiuo metu Panevėžio „Lietkabelio“ garbę ginantis Paulius Valinskas.

„Visi jie žaidžia gerus sezonus ir yra tų pozicijų, kuriose mums įdomu būtų pasižiūrėti, išbandyti. Matome juos rungtynėse, kai kuriuos tik per televizorių ar internetą, visi trys verti savo šanso, – apie naujokus kalbėjo D. Adomaitis. – Egidijus gali mums pagelbėti su atkovotais kamuoliais, tikimės, kad padės šią problemą išspręsti. Dovis kiekvieną sezoną žengia po žingsnį į priekį, bus įdomu, kaip jis atrodys kitame lygyje. Tokiems žaidėjams, kurie savo komandos dominuoja, daro skirtumą, privalome duoti šansą“.

Rinktinė Vilniuje rinksis vasario 18 dieną, kur surengs vakarinę treniruotę. Kitą dieną vyks dar dvi treniruotės, vasario 20 dieną nacionalinė ekipa jau išskris į Nyderlandus.

„Nenorime žaidėjams ir klubams sudaryti kliūčių rengiantis svarbiausiai sezono daliai, todėl kviesime 12 žaidėjų. Dvyliktukas turėtų paaiškėti kitą savaitę trečiadienį ar ketvirtadienį“, – teigė D. Adomaitis.

„Žinome, kad kovojame dėl pirmos vietos, esame patekę į pasaulio čempionatą. Šis langas skirtas patikrinti žaidėjams, kurie po traumų grįžta ar nauji. Faktas, kad visi atvažiuoja su iššūkiu, noriai, nėra taip, kad atvyktų tik pažaisti. Visi nori laimėti“, – apie nusiteikimą likusioms dvejoms atrankos rungtynėms kalbėjo treneris.

Paklaustas, kuo planuoja pakeisti sunkią traumą patyrusį Artūrą Gudaitį, kuris būtų didelė jėga rinktinėje pasaulio čempionate, D. Adomaitis kvietė neskubėti: „Apie vasarą galvosime, kai ji ateis. Kalbėjausi su Artūru. Jis žaidė savo geriausią sezoną karjeroje, jam pavyko atsiskleisti, demonstruoti įspūdingą žaidimą. Dėl to labai gaila, čia šio darbo tamsioji pusė. Tačiau jis labai užsispyręs žmogus, ir tikiu, kad grįš psichologiškai stipresnis ir geresnis kaip žaidėjas. Palaukime vasaros, pažiūrėkime, ką daktarai sakys“.

Jau tapo įprasta, kad FIBA atrankos rungtynėse nematome pajėgiausių rinktinės krepšininkų, žaidžiančių NBA ir Eurolygoje.

Šįkart rinktinėje nebus veteranų Manto Kalniečio ir Jono Mačiulio, rinktinės strategas, kalbėdamas su jais, priėmė abipusį sprendimą, kad abu šį atrankos langą praleis.

Šį kartą 8 kandidatai į treniruočių stovyklą atvyks iš LKL lygos komandų, likę 7 rungtyniauja užsienio klubuose.

Vasario 22 dieną D. Adomaičio auklėtiniai Amsterdame susigrums su J grupės autsaidere Nyderlandų rinktine. Pirmoji dvikova su ja lietuviams buvo itin sunki – namie tik po dviejų pratęsimų šventė pergalę 95:93.

Paskutinę atrankos dvikovą Lietuvos rinktinė žais vasario 25 dieną Klaipėdoje su italais, kurie turi puikias galimybes prasibrauti į pasaulio čempionatą.

Pirmoje tarpusavio dvikovoje D. Adomaičio auklėtiniai išvykoje nusileido 65:70 ir kartu patyrė pirmą pralaimėjimą per visą atrankos ciklą.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas Pasaulio taurės atrankos rungtynėms su Nyderlandų ir Italijos rinktinėmis (žaidėjas, klubas, pozicija):

1.Šarūnas Vasiliauskas(„Gaziantep“)PG
2.Žygimantas Janavičius(„Skycop“)PG
3.Dovis Bičkauskis(„Juventus“)PG/SG
4.Paulius Valinskas(„Lietkabelis“)SG
5.Renaldas Seibutis(„Tecnyconta“)SG
6.Adas Juškevičius(„Nanterre 92“)SG
7.Arnas Butkevičius(„Rytas“)PF
8.Rokas Giedraitis(ALBA)SF
9.Edgaras Želionis(„Afyon“)PF/C
10.Eimantas Bendžius(„Rytas“)SF/PF
11.Gytis Masiulis(„Neptūnas“)PF
12.Arnoldas Kulboka(„Brose“)SF
13.Egidijus Mockevičius(„Pallacanestro“)C
14.Martinas Gebenas(„Juventus“)C/PF
15.Martynas Echodas(„Rytas“)C

Lietuvos rinktinė yra viena iš 7 Europos komandų, užsitikrinusių vietą pasaulio čempionate. Anksčiau laiko kelialapį į Kiniją taip pat iškovojo Vokietija, Graikija, Prancūzija, Čekija, Ispanija ir Turkija.

Į pasaulio čempionatą pateks po tris geriausias kiekvienos grupės komandas.

2019 metų pasaulio čempionatas vyks Kinijoje rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis. Pirmą kartą šių turnyrų istorijoje dalyvių skaičius padidintas nuo 24 iki 32.

J grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų/praleistų taškų santykis, taškai)

1.*Lietuva1091+17519
2.Italija1073+8317
3.Lenkija1064+5516
4.Vengrija1055+215
5.Kroatija1046-614
6.Nyderlandai1037-3113
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)