„Monaco“ namuose rezultatu 90:68 sudoroję Lietuvos vicečempionai pirmą kartą nuo 2012 metų iškopė į Europos taurės turnyro ketvirtfinalį.

„Jautėme, kad turėjome laimėti visas rungtynes. Trejos TOP-16 etape išslydo iš rankų, teko žaisti „gyvenk arba mirk“ tipo mačą. Aikštėje palikome viską, žaidėme gerai, vieningai. Manau, puikiai gynėmės. Buvome geresnė komanda ir nusipelnėme atkrintamųjų varžybų. Didžiuojuosi savo komanda ir arena, kuri pagaliau užsipildė iki lubų. Tos paramos mums tikrai reikėjo“, – po dvikovos rūbinėje Krepšinis.lt sakė Ch. Krameris.

8 taškus pelnęs ir tiek pat rezultatyvių perdavimų atlikęs komandos kapitonas pagaliau galėjo pasidžiaugti žaidimo organizacija, kuri ne kartą šlubavo ir trukdė tikslą pasiekti lengvesniu keliu.

„Žaidėme išnaudodami savo stiprybes ir varžovų silpnybes. Tai leido susikurti progų patogiems metimams, dėjimams į krepšį, po kurių publika užsivedė ir dar labiau užvedė mus pačius. Ne viską pataikėme, bet kamuolys judėjo tikrai gerai – kai taip juo dalinamės, nuo mūsų apsiginti nelengva“, – įsitikinęs amerikietis.

„Ryto“ pergalė labai anksti ėmė nekelti abejonių, nes akistatą šeimininkai pradėjo nokautuojančiu spurtu 17:2.

Tiesa, antrame ketvirtyje „Monaco“ dar buvo trumpam sumažinę deficitą iki vienženklio, ir visiškai nerimo akimirkų „Ryto“ žaidėjai neišvengė. Bent jau kai kurie.

„Pergalė atrodo užtikrinta, bet kiekvienas momentas, kai leidome varžovams priartėti, buvo įtemptas“, – sakė Eimantas Bendžius.

Turbūt 10 taškų pelnęs snaiperis labiausiai ir jautė oponentų kvėpavimą – pasirodo, jis kiek kitaip skaičiavo rezultatą.

Mat po rungtynių E. Bendžius užsiminė galvojęs, kad laimėti reikia daugiau nei 5 taškų skirtumu, kuriuo „Monaco“ pranoko „Rytą“ savoje arenoje. Iš tiesų taškų skirtumas šįkart nebeturėjo jokios įtakos.

„Cha, vadinasi, nepasigilinau į situaciją. Gal ir gerai, mintyse užsidėjau papildomą atsargą“, – sužinojęs, kad klydo, juokėsi krepšininkas.

Lemiamose rungtynėse pirmais smuikais „Ryto“ gretose griežė visą sezoną puolimo lyderiu buvęs D.J. Seeley (21 taškas) ir tik prieš didžiąsias praėjusių metų šventes klubą papildęs praėjusios dvikovos su Belgrado „Partizan“ herojus Artiomas Parachovskis (18 taškų, 11 atkovotų kamuolių).

Paklaustas, ar tai baltarusio atvykimas išgelbėjo vilniečių sezoną, E. Bendžius purtė galvą.

„Nenorėčiau taip sakyti. Viskas prasideda nuo treniruočių, detalių. Visas tas darbas iš širdies davė vaisių. Jau Berlyne dalį rungtynių žaidėme labai gerai, Belgrade irgi ne vienas metimas lėmė pergalę – pirma reikėjo atsilaikyti toje triukšmingoje salėje iki paskutinės sekundės, nepaleisti žaidimo. O dabar – jau užtikrinta pergalė. Taip yra todėl, kad žaidėme iš širdies“, – samprotavo puolėjas.

Ketvirtfinalyje „Ryto“ laukia „Valencia“ ekipa, Ispanijos čempionate šiuo metu besidalinanti 4-6 vietomis.

„Istoriškai tai viena stipriausių Ispanijos komandų. Gerai žinau Mattą Thomasą, jis yra puikus metikas, taškų mašina. Bojanas Dubljevičius – klubo legenda, „pick and pop“ situacijų meistras. Visa jų priekinė linija yra labai konkurencinga. Bus nelengva, bet mums nėra ko prarasti. Jei sužaisime dvejas geras rungtynes, visko gali būti. Žmonės sakys, kad „Valencia“ yra poros favoritė, bet mes irgi turime savų ambicijų“, – svarstė Ch. Krameris.

„Valencia“ yra labai gera komanda, šiame sezone pasipildė stipriais žaidėjais. Ypač geras yra atakuojantis gynėjas iš mano komandos M. Thomasas (praėjusiame sezone abu žaidėjai atstovavo „Obradoiro“ klubui – Krepšinis.lt). Willas Thomasas irgi pajėgus krepšininkas, taip pat senbuvis B. Dubljevičius, apie kurį sukasi visas žaidimas. Bet galime sakyti, kad „Valencia“ taip pat banguoja, jiems pasitaiko visokių rungtynių. Reikės žiūrėti vaizdo įrašus, analizuoti“, – pridūrė E. Bendžius.

O paklaustas, kaip toli Europos taurės varžybose gali eiti „Rytas“, jis nenorėjo apsiriboti vienu ar kitu etapu.

„Tikiuosi, iki pat galo. Daug yra buvę pavyzdžių, kai komandos vos išeina iš grupės, paskui susideda įvairūs faktoriai, leidžia laimėti dar vienas rungtynes. Ir taip pamažu, pamažu žiūrėk, jau finalas. Kol yra šansų, tol reikia žaisti kiekvienose rungtynėse, bandyti kabintis“, – komandos nusiteikimą apibūdino E. Bendžius.

Primename, kad TOP-16 etapo D grupėje „Rytas“ finišavo antroje pozicijoje (3 pergalės/3 pralaimėjimai), o „Valencia“ vienintelė iš turnyro dalyvių išvengė nesėkmių ir G grupėje užėmė pirmą vietą (6/0).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)