Pirmose šio sezono tarpusavio rungtynėse Kaune „Žalgiris“ svečiams iš Katalonijos nusileido po pratęsimo 88:85, o Brandonas Daviesas paskutinėmis ketvirto kėlinio sekundėmis neišnaudojo tobulos progos išplėšti pergalę.

Ir nors „Barcelona“ Eurolygos turnyro lentelėje šiuo metu užima kur kas aukštesnę vietą už „Žalgirį“ ir yra laikoma ketvirtadienio vakaro rungtynių favorite, S. Pešičius mačo išvakarėse buvo atsargus.

„Žalgiris“ – labai kovinga komanda, turinti išskirtinį charakterį. Faktas, kad Lietuvos čempionai bando kibti į atlapus visiems tiek namuose, tiek svečiuose, visada bando primesti savo žaidimo stilių, demonstruoja intensyvų krepšinį.

Po ilgo laiko tarpo „Žalgiris“ savo sudėtyje turi visus žaidėjus, pasveiko Leo Westermannas, rotacija yra tikrai plati. Todėl mūsų laukia labai sunkios rungtynės'', – žinias apie situaciją „Žalgirio“ stovykloje demonstravo krepšinio specialistas iš Serbijos.

Šiuo metu „Barcelona“ su 12 pergalių Eurolygos turnyro lentelėje užima 6-ą vietą, o 8 laimėjimus sąskaitoje turintis „Žalgiris“ yra tik 13-as.

Visgi, anot S. Pešičiaus, tai tik skaičiai, kurie prasidėjus naujoms rungtynėms nereiškia nieko.

„Pasveikus visiems krepšininkams „Žalgiris“ turi daug variantų – yra kam žaisti po lenta, yra kam rungtyniauti perimetre. Varžovų komanda patyrusi, daug metų rungtyniauja Eurolygoje, yra grupelė ne vieną sezoną kartu praleidusių krepšininkų.

Ir nors jie sezoną pradėjo prastokai, nes turėjo žaisti prieš visą eilę turnyro favoritų, vėliau savo pajėgumą kauniečiai parodė išvykoje įveikdami „Anadolu Efes“, „Panathinaikos“, „Daruššafaka“, „Budučnost“ komandas. Taigi, mums tai yra rimtas perspėjimas, kad negalime atsipalaiduoti. „Žalgiris“ žaidimą grindžia nuo gynybos, visada iššifruoja varžovų derinius, todėl mūsų laukia iššūkiai ne tik gynyboje, bet ir puolime“, – ispaniškai žurnalistams dėstė „Barcelonos“ strategas.

Paklaustas, ar artėjant šioms rungtynėms atskirai kalbėjo su dar pernai „Žalgiryje“ žaidusiu Kevinu Pangosu, S. Pešičius šyptelėjo.

„Pangosas yra svarbus žaidėjas, kalbamės su juo kiekvieną dieną, tačiau lygiai taip pat aš kalbuosi ir su kitais – Thomu Heurteliu, Pau Ribasu, Adamu Hanga... Tikrai nekalbėjome kažko specialaus apie „Žalgirį“. Šiais laikais turime daug kitų galimybių analizuoti savo varžovus – juk technika gerokai pažengusi į priekį. Daugiausia reikšmės skiriame savo žaidimo konstravimui, kaip kad aš mėgstu sakyti: svarbu mažiau kalbėti, o daugiau treniruotis“, – pažymėjo serbas.

Svetislavas Pešičius

Paprašytas įvardinti šio vakaro Ispanijos futbolo Karaliaus taurės rungtynių rezultatą tarp „Barcelonos“ ir „Real“, treneris nesutriko ir nenustebo – krepšinio specialistas puikiai žino, kuri sporto šaka yra populiariausia Ispanijoje.

„Aš manau, kad „Barcelona“ turėtų laimėti, tačiau rezultato prognozuoti nesiryžčiau. Tačiau pats būdamas „Barcelonos“ treneris neabejoju, kad visi čia tikisi tik pergalės“, – svarstė jis.

Pasiteirautas, ar pats žada lankytis „Camp Nou“ stadione rungtynėse, kurios prasidės 21 val. vietos laiku (iš karto po „Barcelonos“ krepšininkų treniruotės), S. Pešičius papurtė galvą.

„Įprastai aš esu dažnas svečias „Camp Nou“ tribūnose, tačiau šį kartą renkuosi namus. Žiūrėsiu mačą per televizorių. O žaidėjai? Jie galės daryti kaip nori, jeigu kas norės, tikrai nedrausiu būti stadione“, – pažyėjo jis.

„Barcos“ treneris pasidžiaugė ir faktu, kad šią savaitę jo auklėtiniams nebereikia niekur keliauti. Praėjusį ketvirtadienį Eurolygos rungtynėses prieš „Olympiakos“ kovoję Graikijoje, jau šeštadienį Ispanijos čempionato mačą katalonai turėjo žaisti Kanarų salose. Nieko keisto, kad jis pasibaigė pralaimėjimu Tenerifės „Iberostar“ ekipai – 57:63.

Šią savaitę „Barcelona“ abu sykius žais namie. Po ketvirtadienio rungtynių su „Žalgiriu“, savaitgalį „Palau Blaugrana“ arenoje teks kautis su Fuenlabrados „Montakit“.

„Esame labai patenkinti tuo, kad nebereikia niekur keliauti, esame namuose, miegame savo lovose ir kažkur važinėti netenka. Mėgaujamės laiku Barselonoje, tačiau treniruojamės ir, visų pirma, ruošiamės rungtynėms su „Žalgiriu“. Prieš rytojų esame nusiteikę optimistiškai, bet žinome, kad mūsų laukia pavojingas varžovas“, – teigė S. Pešičius.

Rungtynės tarp „Barcelonos“ ir „Žalgirio“ komandų ketvirtadienio vakarą prasidės 22 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)